Ravinto

ViljaRuuan valmistus ja sen kuljetus kuluttaa paljon luonnonvaroja. Sen vuoksi sillä mitä syömme, on ympäristön kannalta merkitystä. Ympäristötietoinen kuluttaja suosii lähiruokaa, luomua ja Reilun kaupan tuotteita.

Lähiruokaa käyttämällä tuetaan paikallisia yrittäjiä ja tehdään ympäristölle palvelus vähentämällä kuljetustarvetta.

Itse kasvatetut kasvikset ovat ympäristöystävällistä ravintoa. Riihimäellä myös kerros- ja rivitalojen asukkaat pääsevät halutessaan nauttimaan itse kasvatetusta sadosta Riihimäen kaupungin vuokraamilla viljelypalstoilla. Palstoista saa lisätietoa kaupungin puutarhureilta.

Luomu eli luonnonmukainen maatalous on uusiutuvia raaka-aineita ja kierrätystä suosivaa, eloperäiset aineet maahan palauttavaa ja eläinten lajityypillisen käyttäytymisen huomioivaa sekä luonnollisia rehuja käyttävää maataloutta. Maataloudessa arvostetaan ympäristön omia toimia eli luonnonmukaisia hallintakeinoja tuholaisten ja tautien torjunnassa. Oleellinen osa luomua on, että synteettisiä torjunta-aineita, väkilannoitteita, kasvuhormoneja, antibiootteja tai geenimuuntelua ei käytetä.

Ostamalla Reilun kaupan tuotteita tuet kehitysmaiden pienviljelijöitä ja suurtilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupankäynnissä. Tuotteet on tuotettu siten, että pienviljelijät saavat tuotteesta vähintään Reilun kaupan takuuhinnan, niitä ei ole tuotettu lapsityövoimalla ja kaikkien tuotteiden tuotannossa on noudatettu tiukkoja ympäristömääräyksiä. Lisäksi työntekijät saavat asialliset työolot ja oikeuden liittyvä ammattiyhdistyksiin. Osa Reilun kaupan lisätuloista käytetään yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin. Riihimäki on saanut Reilun kaupan kaupungin arvonimen ja pyrkii edistämään Reilun kaupan tunnettavuutta alueellaan. Lue lisää Riihimäki – Reilun kaupan kaupunki -sivuilta.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0