Kestävä kuluttaminen

Ekologinen jälkiOstamalla vain tarpeeseen vältät turhaa kulutusta. Lyhytikäisten ja kertakäyttöisten tuotteiden sijaan panosta laatuun ja pitkään käyttöikään. Suosi palveluja, kestävää ja korjattavaa. Yhteiskäyttö, lainaaminen, vuokraaminen ja uudelleenkäyttö ovat oleellinen osa eettistä ja ympäristöystävällistä kuluttamista.

Ympäristömerkki helpottaa valintaa

Tarkastelemalla ostettavan tuotteen merkintöjä saa selville paljon tuotteen ympäristövaikutuksista. Ympäristömerkinnän tarkoituksena on lisätä kuluttajien tuotetietoutta ja auttaa kuluttajaa valitsemaan tuotteita, jotka kuormittavat luontoa vähemmän kuin muut vastaavat tuotteet.

Tuotteiden lisäksi myös niitä myyvät kaupat voivat saada ympäristömerkin todistukseksi tekemästään ympäristötyöstä. Riihimäeltä löytyy yksi Joutsenmerkitty ja muutama kauppaketjun oman ympäristödiplomin saanut kauppa.

Riihimäkeläisen ekologinen jalanjälki

Ekologinen jalanjälki mittaa kulutuksen ekologisuutta maankäytön avulla. Se kertoo kuinka paljon tarvitaan maa-alueita tuottamaan tarvitsemamme uusiutuvat luonnonvarat sekä sitomaan tuottamamme jätteet ja päästöt.

Riihimäkeläisen ekologinen jalanjälki vuoden 2007 tiedoilla lasketussa KuntaJälki 2010 -hankkeessa oli 5,43 globaalihehtaaria, mikä on 12 % pienempi kuin keskiverto suomalaisen jalanjälki. Riihimäkeläisen ekologinen jalanjälki poikkeaa eniten keskiverto suomalaisen jalanjäljestä asumisen, kulutushyödykkeiden ja liikennöinnin osalta. Jäte-energia ja tiivis kaupunkirakenne pienentävät riihimäkeläisen aiheuttamaa kuormitusta.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0