Luontopolut ja puistot

Hatlamminsuon pitkospuutRiihimäen kaupunki ylläpitää opastettuja luontopolkuja Riuttassa, Hatlamminsuolla, Käräjäkoskella, Hirvijärvellä sekä Vahteristossa. Kyltit uusitaan keväisin ympäristönsuojeluyksikön voimin ja polkupohjia ylläpitävät kaupungin katu- ja puistoyksikkö ja liikuntatoimi.

Opastetuilla luontopoluilla liikkuminen on helppoa ja turvallista. Luontopolkujen esitteitä on saatavana ympäristönsuojeluyksiköstä yritystalolta osoitteesta Eteläinen Asemakatu 4, 3. krs.

Riuttan luontopolku

Jääkauden aikaisia muodostumia sekä Riuttan luonnon ominaispiirteitä esittelevä luontopolku kulkee Riuttan pururadan yhteydessä. Polku alkaa Riuttan ulkoilumajan kupeesta (os. Kormuntie 258) ja on pituudeltaan noin 2,5 kilometriä. Riuttan ympäristöön voi tutustua kymmenen QR-koodein luettavan tietoiskun avulla, jotka löytyvät luontopolun varrelta. Tietoiskut ovat luettavissa myös luontopolun verkkosivuilta.

Riuttan luontopolku

Riuttan luontopolun esite

Hatlamminsuon luontopolku

Suoluontoa esittelevä Hatlamminsuon luontopolku alkaa Hiihtomajantien päässä sijaitsevan Kiskon majan pihapiiristä. Polku on pituudeltaan noin kilometrin ja se kulkee pääosin pitkospuita pitkin.

Hatlamminsuon luontopolku

Käräjäkosken luontopolku

Vantaanjoen Käräjäkosken luontopolulle pääsee kulkemalla Erkyläntietä ja kääntymällä aivan kaupungin taajaman laidalla Käräjäkoskentielle. Polku alkaa Vantaanjoen ylittävän sillan vieressä olevalta parkkipaikalta. Luontopolku on pituudeltaan reilun kilometrin ja sen varrella on kuusi luontoaiheista taulua. Luontopolku sopii liikuntarajoitteisille.

Käräjäkosken luontopolun esite

Vantaanjoki on vaelluskalavesistö. Koski- ja virta-alueella kalastamiseen tarvitaan valtion kalastonhoitomaksun lisäksi paikallinen kalastuslupa. Virkistyskalasta Vantaanjoella -esitteessä on lisätietoa kalastuksesta ja rajoituksista sekä ohjeita lupien ostamiseen.

Virkistyskalasta Vantaanjoella esite

Hirvijärven luontopolku

Hirvijärven luonnosta kertova luontopolku sijaitsee Hirvijärven rannassa kaupungin uimaranta-alueella, Jänissaarentien varressa. Polku on pituudeltaan noin 300 metriä ja sen varrella on Hirvijärven luonnosta kertovia tauluja. Taulut ovat kohdanneet toistuvaa ilkivaltaa ja ne odottavat kunnostustoimia.

Hirvijärven luontopolun esite

Vahteriston luontopolku ja ulkoilureitti

Vahteriston luonnonsuojelualueella kulkeva luontopolku opastaa kulkijan kuusivaltaisen kangasmetsän halki. Yhdeksän akvarellein kuvitettua taulua kertovat alueen luonnosta havainnollisesti ja värikkäästi. Polku on merkitty punapäisillä puutolpilla.

Vahteristo luontopolun esite
Vahteriston luonnonsuojelu- ja ulkoilualueen kartta

Peltosaaren kosteikkoluontopolku

Peltosaaren kosteikkoluontopolku alkaa Peltosaaren Työväenmuseon tuntumasta. Polku on Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen tekemä ja noin kilometrin mittainen. Luontopolku kierretään polusta tehdyn vihkosen avulla.

Peltosaaren kosteikkoluontopolku

Puistot

PerhospuistoRiihimäen puistoista, kukkaistutuksista ja kukkapelloista saat lisätietoa katu- ja puistoyksikön sivuilta.

Itsenäisyydenpuisto

Itsenäisyydenpuistossa on useita erilaisia puulajeja, joista kerrotaan tarkemmin puistosta tehdyssä opasvihkosesssa. Vihkosta on saatavana kaupungintalon Tietotuvasta, Eteläinen Asemakatu 2, pohjakerros.

Lyhennelmä Itsenäisyydenpuiston puulajivihkosesta

Perhospuisto

Riihimäen Perhospuisto Juppalan kaupunginosassa, mahdollistaa Suomen päivä- ja yöperhosten vapaan katselun niittymäisessä maisemassa.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 12 Ei 7 Kyllä 12 Ei 7