Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoiskeskus Virsu

Virsu on suljettu toistaiseksi koronaepidemian takia

virsun logoVirsu tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille mukavan yhdessäolon merkeissä. Virsun tiloissa järjestetään monenlaista vapaaehtoisten vetämää ohjelmaa, joihin kaikki ovat tervetulleita. Paikalle voi tulla myös ihan vain kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Virsun kautta pääsee osallistumaan, vaikuttamaan ja auttamaan.

Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sekä paikallisten järjestöjen ylläpitämä Vapaaehtoiskeskus Virsu toimii osoitteessa Hämeenaukio 1 ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Virsu facebookissa

Mukaan vapaaehtoistyöhön

Vapaaehtoisina voivat toimia niin nuoret, työikäiset kuin eläkeläisetkin. Tärkeintä on, että vapaaehtoiselta löytyy halu auttaa ja tehdä hyvää. Vapaaehtoistehtäviä löytyy monenlaisia, muun muassa kotona asuvan ikäihmisen ulkoilukaverina toimiminen, ystävätoiminta ja asiointiapu.

Vapaaehtoiset voivat toimia myös ryhmänohjaajina, esimerkiksi taloyhtiöiden omaehtoisessa toiminnassa. Aina voi myös itse ehdottaa, millaisella vapaaehtoistyöllä voisi ilahduttaa ikäihmisiä. Kokeilemme mielellämme uudenlaisia tapoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja kokemuksin, he eivät korvaa ammattityötä. Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti tärkeää ja ilman korvausta tehtyä toimintaa. Palkkiona on hyvä mieli sekä auttajalla että autettavalla.

Vapaaehtoisia tarvitaan aina lisää mukaan toimintaan. Jos Sinulla on mahdollisuus auttaa, ota rohkeasti yhteyttä!
Tällä hetkellä erityisesti kotona asuvat ikäihmiset kaipaavat ulkoilu- ja keskusteluseuraa sekä puistokummeja, jotka mahdollistavat osallistumisen Senioripuistoiluun. Kaikki vapaaehtoistyö on tärkeää.

Löydä oma vapaaehtoistyösi tästä

Katso video ulkoilukavereista

Lisätietoja

Reija Lumivuokko
Toiminnanohjaaja
040 647 7112
Eteläinen Asemakatu 4
Vapaaehtoistyö

 

Kuva vapaaehtoiskeskus Virsusta


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 8 Ei 12 Kyllä 8 Ei 12