Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoiskeskus Virsu

Virsu on suljettu toistaiseksi koronaepidemian takia

virsun logoVirsu tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille mukavan yhdessäolon merkeissä. Virsun tiloissa järjestetään monenlaista vapaaehtoisten vetämää ohjelmaa, joihin kaikki ovat tervetulleita. Paikalle voi tulla myös ihan vain kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Virsun kautta pääsee osallistumaan, vaikuttamaan ja auttamaan.

Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sekä paikallisten järjestöjen ylläpitämä Vapaaehtoiskeskus Virsu toimii osoitteessa Hämeenaukio 1 ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Virsu facebookissa

Mukaan vapaaehtoistyöhön

Vapaaehtoisina voivat toimia niin nuoret, työikäiset kuin eläkeikäisetkin. Vapaaehtoistehtäviä löytyy useita, muun muassa kotona asuvan ikäihmisen ulkoilukaverina toimiminen, ystävätoiminta ja asiointiapu. Palveluasumisessa vierailevat säännölliset ulkoiluryhmät.

Vapaaehtoiset toimivat myös vertaisryhmien vetäjinä, esimerkiksi taloyhtiöiden omaehtoisen toiminnan ohjaajina, kuntosalikavereina ja muistitreenaajina. Aina voi myös itse ehdottaa, millaisessa vapaaehtoistyössä voisi ilahduttaa ikäihmisiä.

Vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja kokemuksin, he eivät korvaa ammattityötä. Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti tärkeää ja ilman korvausta tehtyä toimintaa, josta palkkiona on hyvä mieli sekä auttajalla että autettavalla.

Vapaaehtoistoimijoita tarvitaan lisää. Jos Sinulla on mahdollisuus auttaa, ota rohkeasti yhteyttä! Tällä hetkellä erityisesti kotona asuvat ikäihmiset kaipaavat ulkoilu- ja keskusteluseuraa, mutta kaikki auttamistyö on tärkeää.

Löydä oma vapaaehtoistyösi tästä

Katso video ulkoilukavereista

Lisätietoja

Reija Lumivuokko
toiminnanohjaaja
040 6477 112
Eteläinen Asemakatu 4
Vapaaehtoistyö

 

Kuva vapaaehtoiskeskus Virsusta


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 8 Ei 12 Kyllä 8 Ei 12