Vapaaehtoiskeskus Virsu

virsun logoVirsu tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille mukavan yhdessäolon merkeissä. Virsun tiloissa järjestetään monenlaista vapaaehtoisten vetämää ohjelmaa, joihin kaikki ovat tervetulleita. Paikalle voi tulla myös ihan vain kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Virsun kautta pääsee osallistumaan, vaikuttamaan ja auttamaan.

Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sekä paikallisten järjestöjen ylläpitämä Vapaaehtoiskeskus Virsu toimii osoitteessa Hämeenaukio 1 ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Heinäkuu 2019

Elokuu 2019

Virsussa säännöllisesti toimivat ryhmät 2019

Virsu Facebookissa

Mukaan vapaaehtoistyöhön

Virsun toimintaan voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Mukaan vapaaehtoistyöhön ovat tervetulleita niin nuoret, työikäiset kuin eläkeikäisetkin. Vapaaehtoistehtäviä löytyy useita, muun muassa kotona asuvan ikäihmisen ulkoilukaverina toimiminen, ystävätoiminta ja asiointiapu. Palveluasumisessa vierailevat säännölliset ulkoiluryhmät.

Vapaaehtoiset toimivat myös vertaisryhmien vetäjinä, esimerkiksi taloyhtiöiden omaehtoisen toiminnan ohjaajina, kuntosalikavereina ja muistitreenaajina. Aina voi myös itse ehdottaa, millaisessa vapaaehtoistyössä voisi ilahduttaa ikäihmisiä.

Vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja kokemuksin, he eivät korvaa ammattityötä. Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti tärkeää ja ilman korvausta tehtyä toimintaa, josta palkkiona on hyvä mieli sekä auttajalla että autettavalla.

Vapaaehtoistoimijoita tarvitaan lisää. Jos Sinulla on mahdollisuus auttaa, ota rohkeasti yhteyttä! Tällä hetkellä erityisesti kotona asuvat ikäihmiset kaipaavat ulkoilu- ja keskusteluseuraa, mutta kaikki auttamistyö on tärkeää.

Löydä oma vapaaehtoistyösi tästä

Katso video ulkoilukavereista

Lue juttu ja kuuntele koti- ja vanhuspalveluiden toiminnanohjaaja Susanna Sovion pitämä alustus kulttuurikaveritoiminnasta >>

Lue Yle Hämeen juttu vapaaehtoisesta ystävätoiminnasta ”Teinityttö ja satavuotias rouva löysivät yhteisen sävelen – ikäero ei estä ystävyyttä”  >>

Virsun asiakaslehdet voi lukea alla olevista linkeistä e-julkaisuina.

Asiakaslehti 2015

Asiakaslehti 2013

Asiakaslehti 2012

Lisätietoja

Vapaaehtoiskeskus Virsu
Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki
p. 019 758 4399

Hannele Mäki
ohjaaja
019 758 4645
Vapaaehtoiskeskus Virsun toiminta, vapaaehtoistyön välitys

Kuva vapaaehtoiskeskus Virsusta


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 8 Kyllä 5 Ei 8