Vapaaehtoiskeskus Virsuvirsun logo

Virsu tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille mukavan yhdessäolon merkeissä. Virsun tiloissa järjestetään monenlaista vapaaehtoisten vetämää ohjelmaa, joihin kaikki ovat tervetulleita. Paikalle voi tulla myös ihan vain kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Virsun kautta pääsee osallistumaan, vaikuttamaan ja auttamaan.

Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sekä paikallisten järjestöjen ylläpitämä Vapaaehtoiskeskus Virsu toimii osoitteessa Hämeenaukio 1 ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

 

Virsu marraskuu 2018

Vapaaehtoistyön koulutuksia syksyllä 2018

Virsussa toimivat ryhmät 2018

Virsu Facebookissa

Vapaaehtoistyön toiminnat

 Oletko sinä yksi paremman maailman ja paremman riihimäkeläisen elämän toteuttajista tai haluaisitko olla? Jopa 40 % suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyön tekeminen on todettu olevan yksi tekijä hyväksi koetussa elämänlaadussa. Tutkimuksen mukaan yhä useampi tekisi vapaaehtoistyötä, jos joku pyytäisi mukaan. Me pyydämme Sinua mukaan: Tule ja pyydä ystäväsikin! Tunnilla viikossa luot jo ilon hetkiä Virsun vapaaehtoistyön parissa, ystävänä yksinäiselle tai asiointiapuna sitä tarvitsevalle tai jossain muussa mukavassa tehtävässä. Töitä on tarjolla!

Tuoreita tutkimustuloksia vapaaehtoistyöstä löytyy kansalaisareenan internetsivuilta.

 

Mukaan vapaaehtoistyöhön

Virsun toimintaan voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Mukaan vapaaehtoistyöhön ovat tervetulleita niin nuoret, työikäiset kuin eläkeikäisetkin. Vapaaehtoistehtäviä löytyy useita, muun muassa kotona asuvan ikäihmisen ulkoilukaverina toimiminen, ystävätoiminta ja asiointiapu. Palveluasumisessa vierailevat säännölliset ulkoiluryhmät.

Vapaaehtoiset toimivat myös vertaisryhmien vetäjinä, esimerkiksi taloyhtiöiden omaehtoisen toiminnan ohjaajina, kuntosalikavereina ja muistitreenaajina. Aina voi myös itse ehdottaa, millaisessa vapaaehtoistyössä voisi ilahduttaa ikäihmisiä.

Vapaaehtoiset eivät korvaa ammattityötä, vaan täydentävät kunnallista palvelua tarjoamalla ystävää, ulkoiluapua, saattoapua ja niin edelleen. Vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja kokemuksin. Lähtökohtaisesti vapaaehtoiset tarjoavat apuaan autettavan omassa ympäristössään kotona tai laitoksessa. Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti tärkeää ja ilman korvausta tehtyä toimintaa, josta palkkiona on hyvä mieli sekä auttajalla että autettavalla.

Vapaaehtoistoimijoita tarvitaan lisää. Jos Sinulla on mahdollisuus auttaa, ota rohkeasti yhteyttä! Tällä hetkellä erityisesti kotona asuvat ikäihmiset kaipaavat ulkoilu- ja keskusteluseuraa, mutta kaikki auttamistyö on tärkeää.

Lue juttu ja kuuntele koti- ja vanhuspalveluiden toiminnanohjaaja Susanna Sovion pitämä alustus kulttuurikaveritoiminnasta >>

Lue Yle Hämeen juttu vapaaehtoisesta ystävätoiminnasta ”Teinityttö ja satavuotias rouva löysivät yhteisen sävelen – ikäero ei estä ystävyyttä”  >>

Vapaaehtoistyön välityksen verkkosivut

Virsun asiakaslehdet voi lukea alla olevista linkeistä e-julkaisuina.

Asiakaslehti 2015

Asiakaslehti 2013

Asiakaslehti 2012

Lisätietoja

Vapaaehtoiskeskus Virsu
Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki
p. 019 758 4399

Hannele Mäki
ohjaaja
019 758 4645
Vapaaehtoiskeskus Virsun toiminta, vapaaehtoistyön välitys

Susanna Sovio
toiminnanohjaaja
019 758 4643
Temppelikatu 10, 11100 Riihimäki
Vapaaehtoistyön koordinointi ja koulutus


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 6 Kyllä 4 Ei 6