Kulmakunta-toiminta

Kulmakunta-toiminta on Riihimäen kaupungin järjestämää uutta naapurustotoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan Kulmakunta- toiminnassa tavoitellaan aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta. – Jokainen voi olla osallinen ja aktiivinen toimija  lähiyhteisössään toimintakyvystä riippumatta!

Matalat osallistumisen kynnykset

Kulmakunta-toiminta on lähellä, kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Asukkaat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen.Voit tulla mukaan silloin kun se sinulle sopii! Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään saattaja-apua.

Kynnykset mataliksi!-video

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Mitä tehtäis?

Kulmakunta-toiminta toimii tällä hetkellä kahdessa paikassa: Kauppakeskus Atomissa sekä Sipusaaressa.

Atomin 2. kerroksen POP- UP Nuorisotila on Kulmakunta-toiminnan ikinuorten asiakkaiden käytössä yleensä maanantaisin ja keskiviikkoisin. Sipusaaren Seurakuntakodilla voit osallistua Lounastreffeille joka keskiviikko.

Tutustu tästä Kulmakunta-toiminnan tarjontaan:

Kesäkuun ohjelma

 

Kulmakunta-toiminta järjestää myös tapahtumia, yleisön pyynnöstä Päivätanssit torstaina 13.6. klo 13-15!

Tapahtumapaikkana tunnelmallinen kaupunginmuseon piha, Öllerinkatu 3.

Mukava meno! Ei pääsymaksua.

Marttojen mainio kesäkahvila/puffet

Elävästä musiikista vastaa upea Kunnan Pojat, kyllä tanssijalka saa kyytiä!

Tervetuloa nauttimaan tanssien tunnelmasta!

 

MAANANTAIT    3.6.  ja  17.6

PeliPoppoo klo 10-11.30

 

Pelataan yhdessä, kisaillaan leikkimielellä ja rennosti. Mölkky, bocchia, pingis, korttipelit, shakki, kesällä vaikka frisbeegolf. Keksitään yhdessä sopivaa tekemistä, tärkeintä on voitto vai mitenkäs se meni..? Tule mukaan! Kahvitarjoilu.

Atomin amandat klo 14-15.30

Kiinnostaako käsityöt ja innostutko uhmeellisistäkin ideoista? Haluaisitko tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen tekemisen äärellä? Tervetuloa mukavaan ja avoimeen ryhmään rupattelemaan ja osallistumaan omalla tavallasi yhteiseen puuhaan. Tarjolla naisenergiaa, kahvia ja pullaa!

 

MAANANTAI  ja  10.6.

Riksun SenioriSinkut klo 10-11.30

Haluatko tutustua uusiin ihmisiin rennossa ryhmässä, kahvikupin äärellä? Riksun Seniorisinkut on avointa ja maksutonta ryhmätoimintaa seniori-ikäisille. Keskustelua, tutustumista, mukavaa yhdessä oloa ja yhdessä tekemistä ryhmäläisten toiveiden mukaan.

Ryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko kauppakeskus Atomin 2. kerroksessa, POP-UP – Nuorisotilassa. Ei ennakkoilmoittautumista. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Riksun SenioriSinkut- mikä loistava tekosyy poiketa Kulmakunta-kahville!

 

KulttuuriKlubi klo 14 – 15.30

 Kiinnostaako kulttuuri? Avoimessa KulttuuriKlubissa nautitaan kulttuurista monin tavoin, kun kiinnostuksen kohteina ovat taidenäyttelyt, teatteri, elokuvat, kirjallisuus, runous.. KulttuuriKlubissa osallistutaan kulttuurin tekemiseen, kulutukseen ja kahvikuppien kilistelyyn!

Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa, POP-UP -nuorisotilassa. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan!

 

JOKA KESKIVIIKKO

DIGIOPASTUS – non stop klo 10-12

Haluaisitko saada älypuhelimestasi enemmän irti? Takkuaako tekstiviestit, sujuuko sähköposti? Ihmetyttääkö Instagram, tuntuuko WhatsApp vaikealta vai fanitatko Facebookia?

Digi-opastus -non-stop on uutta toimintaa yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa. Ota mukaan oma digilaitteesi (älypuhelin, tabletti) ja tule saamaan täsmäopastusta juuri sinun tarpeisiisi.

Opastajina Kotokartanosäätiön vertaisohjaajat ja Hamk:n opiskelijat.

Atomin 2. krs, POP-UP Nuorisotila, Tervetuloa!

 

Sipusaaren Lounastreffit  klo 10 – 13.00

Sipusaaren seurakuntakodissa suosittu ja lämminhenkinen tapaaminen hyvän ruuan äärellä. Ruokaa tehdään yhdessä ja syödään yhdessä. (Ruuan laittoon ei ole pakko osallistua.) Suunnattu Sipusaaren seudun senioreille. Menu suunnitellaan yhdessä ja lounasmaksu on vapaaehtoinen.

Ei ennakkoilmoittautumista. Jos tarvitset osallistuaksesi saattaja-apua, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Leiskamoon p. 040 670 8513

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

Sipusaaressa kohdataan ja herkutellaan.

Tervetuloa!

Älyryhmä – muistitreeniä ja aivojumppaa klo 13.30-14.45

Haluatko haasteita harmaille aivosoluillesi? Tykkäätkö tuumailla tai ratkoa ristikoita? Älyryhmä tarjoaa tietovisoja, muistitreenejä, aivopähkinöitä ja vaikka mitä! Harjoitusten tekeminen vähentää muistisairauden riskiä ja pitää aivosi kunnossa.

Atomin 2. kerroksessa, POP-UP nuorisotilassa. Kaikille avointa ja maksutonta.

Tervetuloa parantamaan aivoterveyttäsi hauskassa seurassa!

 

Atomin Askeleet 14.45-15.30

Rentoa kauppakeskusliikuntaa kivalla porukalla! Sisältää venyttelyä sekä tasapaino- ja porrastreeniä. Atomin askeleiden suunnittelusta vastaa kaupungin liikuntatoimen terveysliikunnan ohjaaja Marianna Suonpää. Innostavasta ohjauksesta vastaa Kotokartanosäätiön vertaisohjaajat.

Kauppakeskus on turvallinen ja esteetön ympäristö säällä kuin säällä.
Kokoontuminen Atomin 2. kerroksen POP-UP tilan edessä. Mehutarjoilu.

Tervetuloa joukon jatkoksi!

 

Onko sinulla läheinen, äiti tai vaari, naapuri tai kumminkaima, jolle osallistuminen Kulmakunta-toimintaan olisi tosi hyvä juttu?

Tarvitsetko itse tukea tai saattaja-apua osallistuaksesi toimintaan?

Pälkähtikö mieleesi kuningasidea siitä, mitä muuta Kulmakunta-toimintaan voisi kuulua?

Kiinnostaisiko Kulmakunta-vapaaehtoisena toimiminen? Oletko kotonasi ryhmänvetäjänä tai haluaisitko toimia saattajana mahdollistaen vaikkapa naapurin pääsyn mukaan Kulmakunta-toimintaan?

 

Ota rohkeasti yhteyttä:

Tiina Leiskamo p. 040 670 8513 tiina.leiskamo@riihimaki.fi

 

Löydät tietoa Kulmakunta-toiminnasta myös Facebookista:

facebook.com/RakasSenioriRiksu

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0