Kulmakunta-toiminta

on Riihimäen kaupungin järjestämää avointa ja yhteisöllistä senioritoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan me tavoittelemme aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta. 

 

 

SENIORIPUISTOILUA kesällä 2020

Korona-pandemian vuoksi yli 70-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat joutuivat eristäytymään. Moni seniori-ikäinen koki hyvinvointinsa ja toimintakykynsä laskevan, kun yksinäisyys ja liikkumattomuus lisääntyivät. Siksi Riihimäen kaupungilla laitettiin pikaisesti pystyyn Senioripuistoilu, joka mahdollistaa seniorien kohtaamisen turvallisesti ulkona.

Korona-pandemiasta johtuvia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan tarkasti. Koronarajoitusten hellittäessä kasvomaskit eivät ole enää käytössä, mutta noin metrin turvaetäisyyksistä, käsidesistä tai suositusta turvatanssista pidetään kiinni.

Puistoilu alkoi hienosti kauniissa kesäkuun auringonpaisteessa ja kävijöitä on ollut runsaasti. Viikottain kävijöitä on ollut 140-200, vaikka sadepäivät ja toisaalta kovat helteetkin ovat rajoittaneet osallistujamääriä.

Senioripuistoiluun ovat kaikki seniorit tervetulleita! Jos et tunne itseäsi vielä senioriksi, niin kerro toiminnasta iäkkäämmille tutuillesi tai tulkaa vaikka yhdessä puistoilemaan.

Pieniä muutoksia heinäkuun puistoiluun

Suosituimmiksi kohtaamispaikoiksi ovat osoittautuneet Bad Segebergin puisto, Vanha Tori ja Jukka Jalosen puisto. Toisaalta Istuinkiven liikuntahallin pihaan ja Kirjauksen hiekkakentälle ei monikaan löytänyt, joten niissä ei enää heinäkuussa puistoilla. Vastineeksi torilla tavataan tiistaisin pidemmän kaavan mukaisesti, kun puistoilu venyy torilla nelituntiseksi!

Heinäkuun puistoilussa kahvitellaan, jutustellaan, kuunnellaan musiikkia ja nautitaan yhdessä olosta turvallisesti ulkoilmassa. Ohjelmassa on myös tuolijumppaa, leikkimielisiä tietokilpailuja sekä yhteislaulua. Välillä pelataan perinteisiä ja vähän erikoisempiakin pihapelejä. Myös esiintyjiä ja vierailijoita on luvassa.

Senioripuistoilu heinäkuu- juliste

 

Senioripuistoilu YLEN uutisissa

 

 

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video

Haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen Kulmakunta-toimintaan olisi tosi hyvä juttu? Tarvitaanko tukea tai saattaja-apua jotta pääsee osallistumaan toimintaan?

Kulmakunta-toiminta on lähellä, kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen. Voit tulla mukaan silloin kun se sinulle sopii! Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua. Kysy lisää!

 

Tule siis rohkeasti tutustumaan tai ota  yhteyttä:

Kulmakunta-toiminnan ohjaaja

Tiina Leiskamo

p. 040 670 8513

tiina.leiskamo@riihimaki.fi

 

Kulmakunta-toiminta tiedottaa myös Facebookissa:

facebook.com/RakasSenioriRiksu

 

 

Kaikki Kulmakunta-toiminnan sisätiloissa tapahtuvat kerhot ja tapahtumat on toistaiseksi peruttu korona-pandemiasta johtuen!

 

PeliPoppoo maanantaisin 11-12.30

Pelataan yhdessä, kisaillaan leikkimielellä ja rennosti. Korttipelit, mölkky, bocchia, pingis, lautapelit, shakki, kesällä vaikka frisbeegolf. Keksitään yhdessä sopivaa tekemistä, tärkeintä on voitto vai mitenkäs se meni..? Kahvitarjoilu, vapaaehtoinen kahvimaksu.

Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1.

Aina mahtuu mukaan, tervetuloa!

 

KulttuuriKlubi maanantaisin klo 13.30-15

Kiinnostaako kulttuuri? Avoimessa KulttuuriKlubissa nautitaan kulttuurista monin tavoin, kun kiinnostuksen kohteina ovat taidenäyttelyt, teatteri, elokuvat, kirjallisuus, runous.. KulttuuriKlubissa osallistutaan kulttuurin tekemiseen, kulutukseen ja kahvikuppien kilistelyyn!

Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan!

Älyryhmä – muistitreeniä ja aivojumppaa torstaisin klo 13.30-15

Haluatko haasteita harmaille aivosoluillesi? Tykkäätkö tuumailla tai ratkoa ristikoita? Älyryhmä tarjoaa tietovisoja, muistitreenejä, aivopähkinöitä ja vaikka mitä! Harjoitusten tekeminen vähentää muistisairauden riskiä ja pitää aivosi kunnossa. Kaikille avointa ja maksutonta toimintaa, kahvitarjoilu.

Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1.
Tervetuloa parantamaan aivoterveyttäsi hauskassa seurassa!

Atomin Askeleet  parittomina keskiviikkoina 14-14.45

Rentoa kauppakeskusliikuntaa kivalla porukalla! Sisältää venyttelyä sekä tasapaino- ja porrastreeniä.  Innostavasta ohjauksesta vastaa Kotokartanosäätiö vapaaehtoisineen.

Kauppakeskus on turvallinen ja esteetön ympäristö säällä kuin säällä.
Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa. 

Tervetuloa joukon jatkoksi!

 

KädentaitoKerho torstaisin (toistaiseksi tauolla)

Kiinnostaako käsityöt ja nautitko askarteluista? Innostutko kierrätysmateriaaleista ja ihanista ohjeista? Haluaisitko tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen tekemisen äärellä? Tervetuloa mukavaan ja avoimeen ryhmään!

 

Sipusaaren Lounastreffit keskiviikkoisin klo 10-13

Keskiviikkoisin klo 10 Sipusaaren srk-kodilla kokoonnutaan laittamaan yhdessä ruokaa ja nauttimaan herkullisesta lounaasta. Ruuan valmistuessa ohjattuja tuokioita keskustellen ja vaikkapa tietokilpailun merkeissä. Menu mietitään aina yhdessä edellisellä kerralla ja jokaiselle riittää varmasti puuhaa. Vaikket olisikaan superkokki, voi osallistumista olla myös kattaminen, reseptien tulkkaaminen tai muuten vaan keskusteluun osallistuminen.

Vapaaehtoinen lounasmaksu. Ei ennakkoilmoittautumista. Jos tarvitset osallistuaksesi saattaja-apua, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Leiskamoon p. 040 670 8513

Sipusaaressa kohdataan ja herkutellaan, tervetuloa!

 

Jokaiselle jotakin

Kulmakunta-toiminnot on suunniteltu seniorien innoittamana ja mielipidekyselyjen perusteella.  Keräämme paljon palautetta, jonka perusteella ohjelmaan tehdään tarvittaessa muutoksia.
Mitä sinä haluaisit tehdä? Löytyykö sitä kuukausiohjelmasta? Kerro meille ideasi!

 

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 3 Kyllä 5 Ei 3