Kulmakunta-toiminta

 

Riihimäen kaupungin järjestämää uutta naapurustotoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan Kulmakunta-toiminnassa tavoitellaan aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta.

– Jokainen voi olla osallinen ja aktiivinen toimija lähiyhteisössään toimintakyvystä riippumatta!

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video

Kulmakunta-toiminta on lähellä, kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Asukkaat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen. Voit tulla mukaan silloin kun se sinulle sopii! Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua.

Kulmakunta-toiminta tiedottaa myös Facebookissa: facebook.com/RakasSenioriRiksu

 

Kulmakunta-toiminta viedään lähelle

Alusta asti tärkeää on ollut helppo saavutettavuus. Niinpä toimintaa toteutetaan sellaisilla kulmakunnilla, joissa asuu paljon seniori-ikäisiä. Tällä hetkellä Kulmakunta-toiminta toimii kahdessa paikassa: Kauppakeskus Atomissa sekä Sipusaaressa.

Atomin 2. kerroksen POP- UP Nuorisotila on Kulmakunta-toiminnan ikinuorten asiakkaiden käytössä yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Sipusaaren Seurakuntakodilla voit osallistua Lounastreffeille joka keskiviikko.

Kulmakunta-toiminta on järjestänyt myös kahdet Päivätanssit, ja suosio on ollut kiitettävää!

 

Syyskausi starttaa ja kutsuu mukaan Kulmakunta-toimintaan!

Toiminta käynnistyi suosituilla Sipusaaren Lounastreffeillä keskiviikkona 14.8. Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Uuden uutukainen ja odotettu Kulmakunta-toiminnan Syyskuun ohjelma on vihdoin ilmestynyt! Joka maanantai tapaamme PELIPOPPOON ja KULTTUURIKLUBIN merkeissä. Keskiviikkoisin Kotokartanosäätiö järjestää DIGI-OPASTUSTA sekä ATOMIN ASKELEET. Torstaisin aivojumpataan ÄLYRYHMÄSSÄ ja Atomin Amandat ja Seniorisinkut vuorottelevat torstai-iltapäivisin. Myöskin suositut PÄIVÄTANSSIT tanssitaan torstaina 26.9.

Kulmakunta-toiminta on maksutonta, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

TERVETULOA!

 

 

PeliPoppoo

 

Pelataan yhdessä, kisaillaan leikkimielellä ja rennosti. Mölkky, bocchia, pingis, korttipelit, lautapelit, shakki, kesällä vaikka frisbeegolf. Keksitään yhdessä sopivaa tekemistä, tärkeintä on voitto vai mitenkäs se meni..? Tule mukaan! Kahvitarjoilu.

Atomin amandat

Kiinnostaako käsityöt ja nautitko askarteluista? Haluaisitko tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen tekemisen äärellä? Tervetuloa mukavaan ja avoimeen ryhmään rupattelemaan ja osallistumaan omalla tavallasi yhteiseen puuhaan. Tarjolla naisenergiaa, kahvia ja pullaa!

 

Riksun SenioriSinkut

 

Haluatko tutustua uusiin ihmisiin rennossa ryhmässä, kahvikupin äärellä? Riksun Seniorisinkut on avointa ja maksutonta ryhmätoimintaa seniori-ikäisille. Keskustelua, tutustumista, mukavaa yhdessä oloa ja yhdessä tekemistä ryhmäläisten toiveiden mukaan.

Ryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko kauppakeskus Atomin 2. kerroksessa, POP-UP – Nuorisotilassa. Ei ennakkoilmoittautumista. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Riksun SenioriSinkut- mikä loistava tekosyy poiketa Kulmakunta-kahville!

 

KulttuuriKlubi

 Kiinnostaako kulttuuri? Avoimessa KulttuuriKlubissa nautitaan kulttuurista monin tavoin, kun kiinnostuksen kohteina ovat taidenäyttelyt, teatteri, elokuvat, kirjallisuus, runous.. KulttuuriKlubissa osallistutaan kulttuurin tekemiseen, kulutukseen ja kahvikuppien kilistelyyn!

Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa, POP-UP -nuorisotilassa. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan!

 

DIGIOPASTUS – non stop 

Haluaisitko saada älypuhelimestasi enemmän irti? Takkuaako tekstiviestit, sujuuko sähköposti? Ihmetyttääkö Instagram, tuntuuko WhatsApp vaikealta vai fanitatko Facebookia?

Digi-opastus -non-stop on uutta toimintaa yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa. Ota mukaan oma digilaitteesi (älypuhelin, tabletti) ja tule saamaan täsmäopastusta juuri sinun tarpeisiisi.

Opastajina Kotokartanosäätiön vertaisohjaajat ja Hamk:n opiskelijat.

Atomin 2. krs, POP-UP Nuorisotila, Tervetuloa!

 

Älyryhmä – muistitreeniä ja aivojumppaa

Haluatko haasteita harmaille aivosoluillesi? Tykkäätkö tuumailla tai ratkoa ristikoita? Älyryhmä tarjoaa tietovisoja, muistitreenejä, aivopähkinöitä ja vaikka mitä! Harjoitusten tekeminen vähentää muistisairauden riskiä ja pitää aivosi kunnossa.

Atomin 2. kerroksessa, POP-UP nuorisotilassa. Kaikille avointa ja maksutonta.

Tervetuloa parantamaan aivoterveyttäsi hauskassa seurassa!

 

Atomin Askeleet

Rentoa kauppakeskusliikuntaa kivalla porukalla! Sisältää venyttelyä sekä tasapaino- ja porrastreeniä. Atomin askeleiden suunnittelusta vastaa kaupungin liikuntatoimen terveysliikunnan ohjaaja Marianna Suonpää. Innostavasta ohjauksesta vastaa Kotokartanosäätiön vertaisohjaajat.

Kauppakeskus on turvallinen ja esteetön ympäristö säällä kuin säällä.
Kokoontuminen Atomin 2. kerroksen POP-UP tilan edessä. Mehutarjoilu.

Tervetuloa joukon jatkoksi!

Sipusaaren Lounastreffit

Sipusaaren seurakuntakodissa suosittu ja lämminhenkinen tapaaminen hyvän ruuan äärellä. Ruokaa tehdään yhdessä ja syödään yhdessä. (Ruuan laittoon ei ole pakko osallistua.) Suunnattu Sipusaaren seudun senioreille. Menu suunnitellaan yhdessä ja lounasmaksu on vapaaehtoinen.

Ei ennakkoilmoittautumista. Jos tarvitset osallistuaksesi saattaja-apua, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Leiskamoon p. 040 670 8513

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

Sipusaaressa kohdataan ja herkutellaan.

Tervetuloa!

 

Onko sinulla läheinen, äiti tai vaari, naapuri tai kumminkaima, jolle osallistuminen Kulmakunta-toimintaan olisi tosi hyvä juttu?

Tarvitsetko itse tukea tai saattaja-apua osallistuaksesi toimintaan?

Pälkähtikö mieleesi kuningasidea mitä muuta Kulmakunta-toimintaan voisi kuulua?

Kiinnostaisiko Kulmakunta-vapaaehtoisena toimiminen? Oletko kotonasi ryhmänvetäjänä tai haluaisitko toimia saattajana mahdollistaen vaikkapa naapurin pääsyn mukaan Kulmakunta-toimintaan?

 

Ota rohkeasti yhteyttä:

Tiina Leiskamo p. 040 670 8513 tiina.leiskamo@riihimaki.fi

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0