Kulmakunta-toiminta

on Riihimäen kaupungin järjestämää avointa ja yhteisöllistä naapurustotoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan Kulmakunta-toiminnassa tavoitellaan aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta. -Jokainen voi olla osallinen ja aktiivinen toimija lähiyhteisössään toimintakyvystä riippumatta!

 

Kulmakunta-toiminnan kaikki ryhmät on peruttu toistaiseksi! Toivotamme kaikille ahkeraa käsien pesua, ulkoilua ja yksin viihtymistä, sekä tietenkin hyviä vointeja!

 

 

Atomin 2. kerroksen POP- UP Nuorisotila oli vuonna 2019  Kulmakunta-toiminnan ikinuorten asiakkaiden käytössä vuorotellen nuorison kanssa. Vuosi 2020 toi mukanaan uusia kujeita, joten toiminta siirtyi ”evakkoon” Vihreälle talolle 13.1. 2020 alkaen.

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video

Haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen Kulmakunta-toimintaan olisi tosi hyvä juttu? Tarvitaanko tukea tai saattaja-apua jotta pääsee osallistumaan toimintaan?

Kulmakunta-toiminta on lähellä, kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen. Voit tulla mukaan silloin kun se sinulle sopii! Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua. Kysy lisää!

linkki Maaliskuun ohjelmaan

 

Tule siis rohkeasti tutustumaan tai ota  yhteyttä:

Kulmakunta-toiminnan ohjaaja

Tiina Leiskamo

p. 040 670 8513

tiina.leiskamo@riihimaki.fi

 

Kulmakunta-toiminta tiedottaa myös Facebookissa:

facebook.com/RakasSenioriRiksu

 

PeliPoppoo maanantaisin 11-12.30

Pelataan yhdessä, kisaillaan leikkimielellä ja rennosti. Korttipelit, mölkky, bocchia, pingis, lautapelit, shakki, kesällä vaikka frisbeegolf. Keksitään yhdessä sopivaa tekemistä, tärkeintä on voitto vai mitenkäs se meni..? Kahvitarjoilu, vapaaehtoinen kahvimaksu.

Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1.

Aina mahtuu mukaan, tervetuloa!

 

KulttuuriKlubi maanantaisin klo 13.30-15

Kiinnostaako kulttuuri? Avoimessa KulttuuriKlubissa nautitaan kulttuurista monin tavoin, kun kiinnostuksen kohteina ovat taidenäyttelyt, teatteri, elokuvat, kirjallisuus, runous.. KulttuuriKlubissa osallistutaan kulttuurin tekemiseen, kulutukseen ja kahvikuppien kilistelyyn!

Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan!

Älyryhmä – muistitreeniä ja aivojumppaa torstaisin klo 13.30-15

Haluatko haasteita harmaille aivosoluillesi? Tykkäätkö tuumailla tai ratkoa ristikoita? Älyryhmä tarjoaa tietovisoja, muistitreenejä, aivopähkinöitä ja vaikka mitä! Harjoitusten tekeminen vähentää muistisairauden riskiä ja pitää aivosi kunnossa. Kaikille avointa ja maksutonta toimintaa, kahvitarjoilu.

Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1.
Tervetuloa parantamaan aivoterveyttäsi hauskassa seurassa!

Atomin Askeleet  parittomina keskiviikkoina 14-14.45

Rentoa kauppakeskusliikuntaa kivalla porukalla! Sisältää venyttelyä sekä tasapaino- ja porrastreeniä.  Innostavasta ohjauksesta vastaa Kotokartanosäätiö vapaaehtoisineen.

Kauppakeskus on turvallinen ja esteetön ympäristö säällä kuin säällä.
Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa. 

Tervetuloa joukon jatkoksi!

 

KädentaitoKerho torstaisin (toistaiseksi tauolla)

Kiinnostaako käsityöt ja nautitko askarteluista? Innostutko kierrätysmateriaaleista ja ihanista ohjeista? Haluaisitko tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen tekemisen äärellä? Tervetuloa mukavaan ja avoimeen ryhmään!

 

Sipusaaren Lounastreffit keskiviikkoisin klo 10-13

Keskiviikkoisin klo 10 Sipusaaren srk-kodilla kokoonnutaan laittamaan yhdessä ruokaa ja nauttimaan herkullisesta lounaasta. Ruuan valmistuessa ohjattuja tuokioita keskustellen ja vaikkapa tietokilpailun merkeissä. Menu mietitään aina yhdessä edellisellä kerralla ja jokaiselle riittää varmasti puuhaa. Vaikket olisikaan superkokki, voi osallistumista olla myös kattaminen, reseptien tulkkaaminen tai muuten vaan keskusteluun osallistuminen.

Vapaaehtoinen lounasmaksu. Ei ennakkoilmoittautumista. Jos tarvitset osallistuaksesi saattaja-apua, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Leiskamoon p. 040 670 8513

Sipusaaressa kohdataan ja herkutellaan, tervetuloa!

 

Jokaiselle jotakin

Kulmakunta-toiminnot on suunniteltu seniorien innoittamana ja mielipidekyselyjen perusteella.  Keräämme paljon palautetta, jonka perusteella ohjelmaan tehdään tarvittaessa muutoksia.
Mitä sinä haluaisit tehdä? Löytyykö sitä kuukausiohjelmasta? Kerro meille ideasi!

 

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 2 Kyllä 5 Ei 2