Avoin senioritoiminta

Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta on avointa, osallistavaa ja yhteisöllistä toimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan me tavoittelemme aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta. Tiedotamme myös Facebookissa: facebook.com/RakasSenioriRiksu.

Koronarajoitusten myötä järjestämme ryhmätoimintaa vain turvallisesti etänä tai ulkoillen. Korona-ajan toimintaa järjestetään yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa.

 

Senioripuistoilu käynnistyy 3.5.2021

Viime vuonna suurta suosiota saavuttanut ja palkittu Senioripuistoilu käynnistyy jälleen. Senioripuistoilu tarjoaa kohtaamispaikan senioreille kahvittelun ja mukavan ohjelman merkeissä. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Uutena kokeiluna järjestetään Kahvitunnit lukiolla ja Peltosaaressa koululla. Kahvitunnilla voi poiketa ohikulkumatkalla juttelemassa ja juomassa kupin kahvia.

Senioripuistoilun aikataulu 3.5.2021 alkaen 

 

DIGILOIKKARIT eli etäryhmätoiminta

Periaate on yksinkertainen: jokainen osallistuu omasta kotoaan käsin ryhmätapaamiseen tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä.

Etätuokioon liittymistä ei kannata pelätä, sillä yhteys on turvallinen ja suomenkielinen. Tarjolla on myös perusteellista opastusta sekä hyvät ohjeet. Neuvoa saa myös etäryhmän ohjaajalta. Yhteys on auki puoli tuntia ennen jokaista etätapaamista, ja silloin onkin hyvä kokeilla yhteyttä.

Ota rohkeasti yhteyttä, kysy lisätietoja ja ohjeita!

TIISTAIN ETÄTUOKIO klo 15- 16

Liity linkistä: http://TIISTAIN ETÄTUOKIO, musiikkia tai esiintyjiä!

 

PIKAOHJEET ETÄRYHMÄÄN LIITTYMISEEN:

Tietokoneella: 

  • Napauta sinistä linkkiä
  • Valitse ”Liity vieraana”
  • Kirjoita etunimesi, hyväksy/ salli ääni ja videokuva
  • ”Liity”

Älypuhelimella tai tabletilla: 

  • Lataa sovelluskaupasta ilmainen Teams-sovellus
  • Napauta sähköpostilla tai tekstiviestillä tullutta linkkiä
  • Salli mikrofonin käyttö
  • Valitse ”Liity vieraana”
  • Kirjoita etunimesi ja paina ”Liity kokoukseen”

 

Kysy rohkeasti lisätietoja:

tiina.leiskamo@riihimaki.fi  p. 040 6708 513

kati.saari@riihimaki.fi   p. 040 3304 981

Maria.Harvio@kotokartanosaatio p. 050 5609739

 

Haluaisitko sinä auttaa? Monet ikääntyvät ovat ensi kertaa digilaitteiden äärellä, ja kaipaavatkin apua osallistuakseen seniorien etäryhmätoimintaan. Käy auttamassa ikääntynyttä omaistasi tai vaikkapa naapuriasi etäryhmään! Pyydä rohkeasti ohjeet! 

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video 

Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen senioritoimintaan olisi tosi hyvä juttu?

Kulmakunta-toimintaa järjestetään lähellä, se on kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen.

Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua.

Kysy lisää ja ota yhteyttä:

Tiina Leiskamo
Kulmakunta-toiminnan ohjaaja
040 670 8513
Virastotalo Veturi, Eteläinen Asemakatu 4

 

Seuraavissa linkeissä muistoja menneistä:

YLE uutiset-Senioripuistoilu 2020

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 4 Kyllä 5 Ei 4