Avoin senioritoiminta

Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta on kaikille avointa toimintaa. Jos kaipaat toisten seuraa, virkistystä mielelle ja keholle tai aktiivisuutta arkeesi, avoin senioritoiminta on sinua varten!

Pyrimme helpottamaan jokaisen osallistumista, sillä toimintaa tuodaan lähelle, rollaattorimatkan päähän. Jos tarvitset saattajaa saapuaksesi, pyrimme sellaisen järjestämään. Myös ystävät ja omaiset ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan.

Mielipiteesi on meille tärkeä ja kaikki ehdotukset otetaan ilolla vastaan. Toimintaa suunnitellaan senioreiden toiveiden mukaiseksi. Mikäli haluaisit tulla johonkin ryhmäämme esiintymään tai kiinnostaisi kokeilla ryhmänohjaamista, olet lämpimästi tervetullut. (Ota rohkeasti yhteyttä!)

Kaikessa toiminnassamme noudatamme viimeisimpiä koronaturvallisuusohjeita!

Talvikaudella (loka- huhtikuu) erilaiset kerhot, yhteiskävelylenkit ja Digiryhmät pyörähtävät käyntiin. Voit osallistua lokakuusta alkaen avoimeen senioritoimintaan myös juuri avatussa Riksulassa!

Otsolan seniorikaffet Ingaféssa

Riksulan lokakuun ohjelma- linkki

 

Tiedotamme avoimesta senioritoiminnasta myös Facebookissa, eli kannattaa käydä tykkäämässä: facebook.com/RakasSenioriRiksu.

 

DIGILOIKKARIT eli etäryhmätoiminta

käynnistetään taas myöhemmin syksyllä.

Periaate on yksinkertainen: Pääset osallistumaan omasta kotoasi käsin ryhmätapaamiseen tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä.

Etätuokioon liittymistä ei kannata pelätä, sillä yhteys on turvallinen ja suomenkielinen. Tarjolla on myös perusteellista opastusta sekä hyvät ohjeet. Neuvoa saa myös etäryhmän ohjaajalta. Yhteys on auki puoli tuntia ennen jokaista etätapaamista, ja silloin onkin hyvä kokeilla yhteyttä.

 

Kesäkaudella (touko- syyskuu) avoin senioritoiminta keskittyy Senioripuistoiluun, jossa viikottain tavoitetaan jopa 10 asuinaluetta ympäri riihimäkeä. Senioripuistoilussa voit halutessasi osallistua monenlaiseen mukavaan toimintaan, nauttia vierailijoiden esityksistä ja hörppäistä pullakahvit. Rento rupattelu on kuitenkin se tärkein juttu tässäkin!

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video 

Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen senioritoimintaan olisi tosi hyvä juttu?

Avointa senioritoimintaa järjestetään lähellä, se on kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen.

Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua.

Kysy lisää ja ota rohkeasti yhteyttä:

Tiina Leiskamo
Toiminnanohjaaja
040 670 8513
Virastotalo Veturi, Eteläinen Asemakatu 4
tiina.leiskamo@riihimaki.fi

 

Kati Saari

Avustava ohjaaja

p. 040 3304 981

kati.saari@riihimaki.fi 

 

 

Seuraavissa linkeissä muistoja menneistä:

YLE uutiset-Senioripuistoilu 2020

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 4 Kyllä 5 Ei 4