Kulmakunta-toiminta

Kulmakunta-toiminta on Riihimäen kaupungin järjestämää avointa ja yhteisöllistä senioritoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan me tavoittelemme aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta.

Senioripuistoilut jatkuvat syyskuun alusta

Kesällä suurta suosiota niittänyt Senioripuistoilu saa jatkoa syys- ja lokakuuksi. Riihimäen kaupungin vanhuspalvelujen linjauksen mukaisesti Virsun, Kulmakunta-toiminnan ja päivätoiminnan kokoontumiset sisätiloissa pysyvät vielä suljettuina korona-tilanteesta johtuen. Muistisairaiden päivätoimintaa pyöritetään pienimuotoisesti omaishoitajien tukemiseksi.

Senioripuistoilussa hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityisesti huomiota. Käsidesi on käytössä mennen tullen ja tuolit sekä muut tarvikkeet desinfioidaan jokaisen tuokion jälkeen. Turvatanssilla muistutetaan ohjeistuksista. Maskien käyttö ei toistaiseksi ole pakollista.

Viikottain kahdeksassa eri kohteessa ympäri kaupunkia järjestettävä toiminta tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille kahvittelun ja mukavan ohjelman merkeissä. Osallistuminen on avointa ja maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Syksyn tullen Puistoiluun pyritään saattamaan myös ikäihmisten päivätoiminnan asiakkaat.

Senioripuistoilun järjestävät yhteistyössä Kulmakunta-toiminta, Vapaaehtoiskeskus Virsu, ikäihmisten päivätoiminnat sekä Kotokartanosäätiö.

Senioripuistoilun ohjelma syksy 2020

Senioripuistoilu YLEN uutisissa

Matalat osallistumisen kynnykset

Haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen Kulmakunta-toimintaan olisi tosi hyvä juttu? Tarvitaanko tukea tai saattaja-apua jotta pääsee osallistumaan toimintaan?

Kulmakunta-toiminta on lähellä, kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen. Voit tulla mukaan silloin kun se sinulle sopii! Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua. Kysy lisää!

Kynnykset mataliksi! -video

Tule rohkeasti tutustumaan tai ota yhteyttä:

Tiina Leiskamo
Kulmakunta-toiminnan ohjaaja
040 670 8513
Virastotalo Veturi, Eteläinen Asemakatu 4

Kulmakunta-toiminta tiedottaa myös Facebookissa facebook.com/RakasSenioriRiksu.

Kaikki Kulmakunta-toiminnan sisätiloissa tapahtuvat kerhot ja tapahtumat on toistaiseksi peruttu koronaepidemiasta johtuen!

PeliPoppoo maanantaisin 11.00 – 12.30

Pelataan yhdessä, kisaillaan leikkimielellä ja rennosti. Korttipelit, mölkky, bocchia, pingis, lautapelit, shakki, kesällä vaikka frisbeegolf. Keksitään yhdessä sopivaa tekemistä, tärkeintä on voitto vai mitenkäs se meni? Kahvitarjoilu, vapaaehtoinen kahvimaksu.
Vihreä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1. Aina mahtuu mukaan, tervetuloa!

KulttuuriKlubi maanantaisin klo 13.30 – 15.00

Kiinnostaako kulttuuri? Avoimessa KulttuuriKlubissa nautitaan kulttuurista monin tavoin, kun kiinnostuksen kohteina ovat taidenäyttelyt, teatteri, elokuvat, kirjallisuus, runous. KulttuuriKlubissa osallistutaan kulttuurin tekemiseen, kulutukseen ja kahvikuppien kilistelyyn. Kahvitarjoilu.
Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1. Tervetuloa mukaan!

Älyryhmä – muistitreeniä ja aivojumppaa torstaisin klo 13.30 – 15.00

Haluatko haasteita harmaille aivosoluillesi? Tykkäätkö tuumailla tai ratkoa ristikoita? Älyryhmä tarjoaa tietovisoja, muistitreenejä, aivopähkinöitä ja vaikka mitä! Harjoitusten tekeminen vähentää muistisairauden riskiä ja pitää aivosi kunnossa. Kaikille avointa ja maksutonta toimintaa, kahvitarjoilu.
Vihreässä talossa, Pohjoinen Asemakatu 1. Tervetuloa parantamaan aivoterveyttäsi hauskassa seurassa!

Atomin Askeleet parittomina keskiviikkoina 14.00 – 14.45

Rentoa kauppakeskusliikuntaa kivalla porukalla! Sisältää venyttelyä sekä tasapaino- ja porrastreeniä.  Innostavasta ohjauksesta vastaa Kotokartanosäätiö vapaaehtoisineen. Kauppakeskus on turvallinen ja esteetön ympäristö säällä kuin säällä.
Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa. Tervetuloa joukon jatkoksi!

KädentaitoKerho torstaisin (toistaiseksi tauolla)

Kiinnostaako käsityöt ja nautitko askarteluista? Innostutko kierrätysmateriaaleista ja ihanista ohjeista? Haluaisitko tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen tekemisen äärellä?
Tervetuloa mukavaan ja avoimeen ryhmään!

Sipusaaren Lounastreffit keskiviikkoisin klo 10-13

Keskiviikkoisin klo 10 Sipusaaren seurakuntakodilla kokoonnutaan laittamaan yhdessä ruokaa ja nauttimaan herkullisesta lounaasta. Ruuan valmistuessa ohjattuja tuokioita keskustellen ja vaikkapa tietokilpailun merkeissä. Menu mietitään aina yhdessä edellisellä kerralla ja jokaiselle riittää varmasti puuhaa. Vaikket olisikaan superkokki, voi osallistumista olla myös kattaminen, reseptien tulkkaaminen tai muuten vaan keskusteluun osallistuminen. Vapaaehtoinen lounasmaksu. Ei ennakkoilmoittautumista.
Sipusaaressa kohdataan ja herkutellaan, tervetuloa!

Jos tarvitset osallistuaksesi saattaja-apua, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Leiskamoon p. 040 670 8513.

 

Jokaiselle jotakin

Kulmakunta-toiminnot on suunniteltu seniorien innoittamana ja mielipidekyselyjen perusteella.Keräämme paljon palautetta, jonka perusteella ohjelmaan tehdään tarvittaessa muutoksia.

Mitä sinä haluaisit tehdä? Löytyykö sitä kuukausiohjelmasta? Kerro meille ideasi!

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 4 Kyllä 5 Ei 4