Kulmakunta-toiminta

on Riihimäen kaupungin järjestämää uutta ja yhteisöllistä naapurustotoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan Kulmakunta-toiminnassa tavoitellaan aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta.

– Jokainen voi olla osallinen ja aktiivinen toimija lähiyhteisössään toimintakyvystä riippumatta!

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video

Kulmakunta-toiminta on lähellä, kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Asukkaat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen. Voit tulla mukaan silloin kun se sinulle sopii! Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua. Kysy rohkeasti lisää!

Kulmakunta-toiminta tiedottaa myös Facebookissa: facebook.com/RakasSenioriRiksu

 

Kulmakunta-toiminta tuodaan lähelle

Alusta asti tärkeää on ollut helppo saavutettavuus. Niinpä toimintaa toteutetaan sellaisilla kulmakunnilla, joissa asuu paljon seniori-ikäisiä. Tällä hetkellä Kulmakunta-toiminta toimii kahdessa paikassa: Kauppakeskus Atomissa sekä Sipusaaressa.

Atomin 2. kerroksen POP- UP Nuorisotila on Kulmakunta-toiminnan ikinuorten asiakkaiden käytössä yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Sipusaaren Seurakuntakodilla voit osallistua Lounastreffeille joka keskiviikko.

Kulmakunta-toiminta on järjestänyt Atomissa myös muutamat Päivätanssit, ja suosio on ollut kiitettävää!

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

Mukaan Kulmakunta-toimintaan?

Halutatko tutustua uusiin ihmisiin? Kaipaatko aktiviteetteja arkeesi? Kiinnostuitko Kulmakunta-toiminnasta? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen Kulmakunta-toimintaan olisi tosi hyvä juttu? Tarvitaanko tukea tai saattaja-apua jotta pääsee osallistumaan toimintaan?

Kulmakunta-toiminta on kaikille avointa ja maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Tule siis rohkeasti tutustumaan tai ota  yhteyttä Kulmakunta-toiminnan ohjaaja Tiina Leiskamoon :

tiina.leiskamo@riihimaki.fi   p. 040 670 8513

 

Jokaiselle jotakin

Kulmakunta-toiminnot on suunniteltu seniorien innoittamana ja mielipidekyselyjen perusteella.  Keräämme paljon palautetta, jonka perusteella ohjelmaan tehdään tarvittaessa muutoksia.

Mitä sinä haluaisit tehdä? Löytyykö sitä kuukausiohjelmasta? Kerro meille ideasi!

linkki: Joulukuun ohjelma, Kulmakunta-toiminta sekä Virsu

 

PeliPoppoo

Pelataan yhdessä, kisaillaan leikkimielellä ja rennosti. Korttipelit, mölkky, bocchia, pingis, lautapelit, shakki, kesällä vaikka frisbeegolf. Keksitään yhdessä sopivaa tekemistä, tärkeintä on voitto vai mitenkäs se meni..? Tule mukaan!

Kahvitarjoilu, vapaaehtoinen kahvimaksu.

 

KädentaitoKerho

Kiinnostaako käsityöt ja nautitko askarteluista? Innostutko kierrätysmateriaaleista ja ihanista ohjeista? Haluaisitko tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen tekemisen äärellä? Tervetuloa mukavaan ja avoimeen ryhmään!

Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa, POP-UP -nuorisotilassa. Kahvitarjoilu, vapaaehtoisella maksulla tietenkin.

 

KulttuuriKlubi

Kiinnostaako kulttuuri? Avoimessa KulttuuriKlubissa nautitaan kulttuurista monin tavoin, kun kiinnostuksen kohteina ovat taidenäyttelyt, teatteri, elokuvat, kirjallisuus, runous.. KulttuuriKlubissa osallistutaan kulttuurin tekemiseen, kulutukseen ja kahvikuppien kilistelyyn!

Kokoontuminen Atomin 2. kerroksessa, POP-UP -nuorisotilassa. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan!

DIGIOPASTUS – non stop 

Haluaisitko saada älypuhelimestasi enemmän irti? Takkuaako tekstiviestit, sujuuko sähköposti? Ihmetyttääkö Instagram, tuntuuko WhatsApp vaikealta vai fanitatko Facebookia?

Digi-opastus -non-stop on uutta toimintaa yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa. Ota mukaan oma digilaitteesi (älypuhelin, tabletti) ja tule saamaan täsmäopastusta juuri sinun tarpeisiisi.

Opastajina Kotokartanosäätiön vertaisohjaajat ja Hamk:n opiskelijat.

Atomin 2. krs, POP-UP Nuorisotila, Tervetuloa!

Älyryhmä – muistitreeniä ja aivojumppaa

Haluatko haasteita harmaille aivosoluillesi? Tykkäätkö tuumailla tai ratkoa ristikoita? Älyryhmä tarjoaa tietovisoja, muistitreenejä, aivopähkinöitä ja vaikka mitä! Harjoitusten tekeminen vähentää muistisairauden riskiä ja pitää aivosi kunnossa.

Atomin 2. kerroksessa, POP-UP nuorisotilassa. Kaikille avointa ja maksutonta.
Tervetuloa parantamaan aivoterveyttäsi hauskassa seurassa!

Atomin Askeleet

Rentoa kauppakeskusliikuntaa kivalla porukalla! Sisältää venyttelyä sekä tasapaino- ja porrastreeniä. Atomin askeleiden suunnittelusta vastaa kaupungin liikuntatoimen terveysliikunnan ohjaaja Marianna Suonpää. Innostavasta ohjauksesta vastaa Kotokartanosäätiön vertaisohjaajat.

Kauppakeskus on turvallinen ja esteetön ympäristö säällä kuin säällä.
Kokoontuminen Atomin 2. kerroksen POP-UP tilan edessä. Mehutarjoilu.

Tervetuloa joukon jatkoksi!

Sipusaaren Lounastreffit

Keskiviikkoisin klo 10 Sipusaaren srk-kodilla kokoonnutaan laittamaan yhdessä ruokaa ja nauttimaan herkullisesta lounaasta. Ruuan valmistuessa ohjattuja tuokioita keskustellen ja vaikkapa tietokilpailun merkeissä. Menu mietitään aina yhdessä edellisellä kerralla ja jokaiselle riittää varmasti puuhaa. Vaikket olisikaan superkokki, voi osallistumista olla myös kattaminen, reseptien tulkkaaminen tai muuten vaan keskusteluun osallistuminen.

Vapaaehtoinen lounasmaksu. Ei ennakkoilmoittautumista. Jos tarvitset osallistuaksesi saattaja-apua, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Leiskamoon p. 040 670 8513

Sipusaaressa kohdataan ja herkutellaan, tervetuloa!

 

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 1 Kyllä 4 Ei 1