Kulmakunta-toiminta

Kulmakunta-toiminta on Riihimäen kaupungin järjestämää avointa ja yhteisöllistä senioritoimintaa. Visiossamme ikääntyminen ei tarkoita toimettomuutta, osattomuutta tai yksinäisyyttä, vaan me tavoittelemme aktiivisuutta, helppoa osallistumista sekä seurallisuutta.

Senioreille talveksi tarjolla happihyppelyä ja digiloikkaa

Ikäihmiset pääsevät ulkoilemaan yhdessä, kuten kuvassa oleva iäkäs pariskunta.
Yhteiskävelylenkit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kotokartanosäätiön ja Riihimäen kaupungin yhteistyö kantaa uutta hedelmää, kun viikolla 46 starttaavat senioreille suunnatut yhteiskävelylenkit ja etäryhmät.

Koronatilanteesta johtuen ennaltaehkäisevät ja ikäihmisten toimintakykyä ylläpitävät toiminnot, kuten vapaaehtoiskeskus Virsu, ikääntyneiden päivätoiminta ja Kulmakunta-toiminta ovat edelleen suljettuina. Myös suuren suosion saanut Senioripuistoilu on vetäytynyt talviteloille. Muistisairaiden päivätoimintaa pyöritetään pienimuotoisesti omaishoitajien tukemiseksi.

Nyt Riihimäen kaupungin päivätoimintojen tiimi ja Kotokartanosäätiö panostavat yhteisvoimin kahteen erilaiseen toimintaan, joihin toivotaan suurta osallistujainnokkuutta.

Yhteiskävelylenkit eli ”happihyppelyt” on kaikille avoimia ja maksuttomia. Lenkin kesto on 45 minuuttia, tahti on leppoisa ja myös rupattelulle jää aikaa. Kävelylenkeillä käytetään kasvomaskeja. Saattaja-apua on saatavilla sitä kaipaaville.

Happihyppely juliste

 

Seniorien etätoiminnan eli ”digiloikan” periaate on yksinkertainen: jokainen osallistuu kotoaan käsin ohjattuun ryhmätoimintaan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä. Ryhmänvetäjä on paikalla etäryhmässä ohjaamassa ja auttamassa. Toiminnan sisältö perustuu keskusteluun ja toisten kohtaamiseen ruudun välityksellä.

Kaikilla ikäihmisillä ei ole kokemusta älylaitteista, joten tarjolla on myös perusteellista digiopastusta ja hyvät ohjeet. Osallistuja tarvitsee laitteen, joka voi olla älypuhelin, tietokone tai tabletti. Kotokartanosäätiön lainauspalvelun avulla on mahdollisuus saada tabletti- tietokone käyttöön maksutta kahdeksi kuukaudeksi.

Lisätietoja: Maria.Harvio@kotokartanosaatio p. 050 5609739

tai tiina.leiskamo@riihimaki.fi  p. 040 6708513

 

Matalat osallistumisen kynnykset

Kynnykset mataliksi! -video 

Kaipaatko juttuseuraa ja aktiviteetteja arkeesi? Onko sinulla läheinen, äiti, vaari, naapuri tai ystävä, jolle osallistuminen senioritoimintaan olisi tosi hyvä juttu?

Kulmakunta-toimintaa järjestetään lähellä, se on kaikille avointa, maksutonta eikä vaadi sitoutumista. Osallistujat otetaan mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun alusta alkaen.

Haluamme tavoittaa myös ne seniorit, joille kotoa lähtemisen kynnykset ovat jo kasvaneet suuriksi. Niille, jotka tarvitsevat osallistuakseen apua ja tukea, järjestetään esim. saattaja-apua.

 

Kysy lisää ja ota yhteyttä:

Tiina Leiskamo
Kulmakunta-toiminnan ohjaaja
040 670 8513
Virastotalo Veturi, Eteläinen Asemakatu 4

Kulmakunta-toiminta tiedottaa myös Facebookissa facebook.com/RakasSenioriRiksu.

 

Seuraavissa linkeissä muistoja menneistä:

YLE uutiset-Senioripuistoilu 2020

Linkki Hämeen Sanomien juttuun 18.3. 2019

Kuva Hämeen Sanomissa 13.5.2019

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 4 Kyllä 5 Ei 4