Kuljetuspalvelut

Kuljetuspalvelulla tuetaan omatoimista liikkumista. Se on tarkoitettu vaikeimmin vammaisille henkilöille, jotka eivät voi käyttää julkista liikennettä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Kuljetuspalvelulla mahdollistetaan välttämättömät työ- ja opiskelumatkat sekä liikkuminen vapaa-ajalla bussilipun hinnalla. Kuljetuspalvelumatkat tehdään taksilla tai invataksilla. Vapaa-ajan matkoja voi saada vähintään 18 matkaa kuukaudessa Riihimäen kaupungin sekä naapurikuntien (Hausjärvi, Janakkala, Loppi ja Hyvinkää) alueella. Käyttämättömiä matkoja ei voi siirtää seuraavalle kuukaudelle. Asiakkaalla saa olla mukana matkalla tarpeellinen saattaja.

Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun toimintaohje 1.7.2018 alkaen.

Kuljetuspalveluhakemus ja siihen liitettävä lääkärintodistus löytyvät täältä.

Ikäihmisille kuljetuspalvelua järjestetään ensisijaisesti sosiaalihuoltolain perusteella. Katso lisätietoja täältä.

Matkoja ei voi käyttää sairausvakuutuslain piiriin kuuluviin matkoihin kuten terveyskeskus- tai sairaalamatkoihin. Katso lisätietoja Kelan sivuilta.

 

Kuljetuspalvelukeskus

Katso tiedote pikamatkoista täältä Osa matkoista ns. pikamatkoina 7.1.2019 alkaen

Katso tiedote täältä Kuljetuspalvelumatkojen tilaaminen muuttuu 1.7.2018

Katso Kuljetuspalveluohje täältä

Kanta-Hämeen Kuljetuspalveluohje asiakkaalle ja kuljettajille (voimassa 7.1.2019 alkaen)

Katso vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun omavastuuhinnat täältä

Omavastuukäytännöt

TaksiTampereen palautesivusto

 

Palvelulinja

Riihimäen paikallisliikenteen palvelulinjabussiin pääsee myös apuvälineiden kanssa.Kuljettaja auttaa tarvittaessa kyytiin nousemisessa ja autosta poistumisessa. Palvelulinja voi poiketa hieman reitiltään hakemaan esimerkiksi kotipihasta. Auton voi tilata numerosta 040 753 8041. Palvelulinja voi poiketa myös viemään esimerkiksi uimahallille tai kotipihaan (kuljettajalta pyytämällä). Tarvittaessa saat henkilökohtaista ohjausta palvelulinjan ja muun paikallisliikenteen käyttöön liikkumista tukevien palvelujen ohjaajalta, puh. 019 758 4363.

Palvelulinjan aikataulut ja lisätietoa löydät täältä.

 

EU:n vammaiskortilla maksutta paikallisliikenteessä

EU:n vammaiskortilla matkustus on maksutonta paikallisliikenteessä. Taksikorttien poistuttua käytöstä voi paikallisliikenteessä matkustaa maksutta niiden sijaan Kelan myöntämällä EU:n vammaiskortilla. Kortin saavat mm. sellaiset henkilöt, joille on myönnetty sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuki tai vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu. Kortti hankitaan itse ja se maksaa 10 €. Lisätietoja Kelan sivuilla.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1