Rikos- ja riita-asioiden sovittelu

Jokapäiväisessä elämässä saattaa tulla vastaan tilanne, jolloin ehkä kaipaamme tueksemme Rakennamme sovintoaulkopuolista, puolueetonta neuvotteluapua. Kyseessä saattaa olla vahingossa rikottu ikkuna, naapurien välinen eripura, kunnianloukkauksena koettu sanominen tai rikosilmoitukseen johtanut tapahtuma. Tällöin jokaisella on mahdollisuus tiedustella apua rikos- ja riita-asioiden sovittelusta.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on lakiin (1015/2005) perustuvaa, vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta palvelua, jossa osapuolet voivat kohdata toisensa turvallisesti, tasavertaisesti ja vaikuttaa itse oman asiansa ratkaisuun. Osapuolet pääsevät käymään vuoropuhelua rikoksesta tai riidasta ja sen seurauksista ja miten asia mahdollisesti voidaan hyvittää tai korjata.

Sovittelussa voidaan käsitellä rikosasioita (esim. vahingonteot, pahoinpitelyt, varkaudet, ryöstöt, omaisuusrikokset, luvattomat käytöt ja käyttövarkaudet, kotirauhan rikkomiset, kunnianloukkaukset) ja pienehköjä riita-asioita. Myös alle 15-vuotiaiden tekemiä rikoksia voidaan sovitella. Sovittelu edellyttää kuitenkin kaikkien osapuolten suostumusta.

Sovittelijoina toimivat vapaaehtoiset, vaitiolovelvolliset, tehtävään koulutetut sovittelijat ammattihenkilöstön ohjauksessa ja valvonnassa.

Kanta-Hämeen sovittelutoiminnan tuottamisesta vastaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, jonka sivuilta löydät lisää tietoa asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteystiedot:

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Kanta-Hämeen sovittelutoimisto
Kartanonkatu 10 B
30100 Forssa
faksi 03 4191 6049
sovittelu (at) fshky.fi

Jaana Savikko-Haapala
vastaava sovittelunohjaaja
p. 040 674 0667
jaana.savikko-haapala (at) fshky.fi

Ira-Maria Ranta
sovittelunohjaaja
p. 040 674 0607
ira-maria.ranta (at) fshky.fi

Sivutoimipisteet (tapaamiset vain sovitusti):
Riihimäki: Hämeenkatu 10, 2 krs. (käynti sisäpihan tai Junailijankadun puolelta)
Hämeenlinna: Palokunnankatu 15

Lue lisää:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 2 Kyllä 2 Ei 2