Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu liittyy avio-/avoeroon tai sen uhkaan. Kriisin selvittely voi olla avain uuteen kasvuun. Jos perheessä on lapsia, sovittelussa pyritään löytämään lapsen edun mukaisia tapoja jatkaa vanhemmuutta eron jälkeen.

Useimmilla on unelma kestävästä parisuhteesta. Vuosien varrella erilaiset kriisit koettelevat parisuhdetta. Jompikumpi puolisoista voi nostaa esiin eron vaihtoehdon.

Puolisoiden erotessa myös perhe hajoaa. Ristiriitaisten ja kipeiden tunteiden keskellä vanhempien saattaa olla vaikea ajatella lasten etua. Ulkopuolisesta puolueettomasta sovittelijasta voi olla apua, kun mietitään ratkaisujen vaikutusta lasten elämään.

Sovittelussa käsiteltäviä asioita

  • parisuhteen asiat
  • huoltajuus
  • lasten asuminen
  • tapaamiset
  • muut lasten asiat

Lasten osallistumisesta sovitaan vanhempien kanssa. Sovittelija ei ota kantaa siihen, onko parempi erota vai jatkaa yhdessä. Ratkaisut ovat aina perheen omia.

Keskustelut ovat luottamuksellisia (työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus) sekä maksuttomia. Voit ottaa yhteyttä, vaikka vasta miettisit eroa omassa mielessäsi. Sovittelun voi aloittaa yhdessä tai yksin.

Sovittelun vaiheet

  1. Erotako vai ei -vaihe
  2. Parin ristiriitaisten tavoitteiden selvittely
  3. Sopimuksiin tähtäävien keskustelujen käyminen
  4. Kriisistä toipuminen

Erokriisin läpikäymiselle kannattaa antaa riittävästi aikaa.

Ajanvaraus

Yhteydenotto lapsiperheiden palveluohjauksen kautta puh. (019) 758 4242 klo 8-16.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 10 Ei 0 Kyllä 10 Ei 0