Perhe- ja sosiaalipalvelut

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut vahvistavat palveluitaan koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa

Lapsiperheiden palveluohjauksesta voi hakea apua ja neuvontaa perheen arkea kuormittavissa tilanteissa. Tavoitat arkisin kello 8–16 numerosta 019 758 4242 palveluohjaajan tai sosiaalityöntekijän, joka arvioi kanssasi, millaisesta tuesta perheenne hyötyisi.

Poikkeusoloista aiheutuvaan kuormitukseen on tarjolla matalankynnyksen puhelintukea. Palveluohjauspuhelussa voit sopia yhteydenotosta lapsiperheiden psykososiaalisen tuen palveluista. Työskentelystä ei käynnisty sosiaalihuoltolain tai lastensuojelun asiakkuus.

Perheen tilanteen niin vaatiessa sovitaan vahvemmasta tuesta. Koronan aiheuttamassa äkillisessä ja traumaattisessa kriisissä on mahdollista saada myös kriisitukea.

Samassa numerossa vastaanotetaan myös viranomaisten yhteydenotot sosiaalihuollon tarpeessa olevasta asiakkaasta sekä lastensuojeluilmoitukset.

Perhe- ja sosiaalipalveluihin kuuluvat perhepalvelut ja lastensuojelupalvelut.

Uudet asiakkuudet lähtevät liikkeelle yhteydenotolla palveluohjaukseen, kun tarvitaan apua, tukea ja ohjausta lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyvissä asioissa. Nuoret (13-25 v.) voivat olla suoraan yhteydessä Nuortentalo Nuppiin. Jos olet jo asiakkaanamme, voit ottaa yhteyttä suoraan omaan työntekijääsi.

Palveluohjauksessa tehdään muun muassa ohjausta ja neuvontaa, palvelutarpeenarviointia, kriisityötä, lapsiperheiden kotipalvelua, ennaltaehkäisevää perhetyötä sekä virka-ajan päivystystä maanantaista perjantaihin kello 8-16.

Riihimäen palveluohjaus ja -neuvonta sekä virka-aikainen päivystys arkisin klo 8-16
019 758 4242

Sähköinen ajanvaraus

Lastensuojeluilmoitus

Yhteydenottolomake sosiaalihuoltoon tuen arvioimiseksi

Virka-ajan ulkopuolella kriisitilanteet hoitaa Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys.
Sosiaali- ja kriisipäivystys vastaa kaikista kiireellisistä sosiaalipalveluista ja kriisityöstä koko Kanta-Hämeen alueella.

Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen suora numero (toiminnassa 24/7) on 03 621 7100.

Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 36 Kyllä 3 Ei 36