Riihimäestä robotiikan pääkaupunki

Riihimäkeläiset lapset ja nuoret ovat etuoikeutetussa asemassa, sillä kaupunki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka. Systemaattisella robotiikkaopetuksella luodaan vankkaa pohjaa Riihimäen robotiikkakampukselle ja pyrkimykselle kehittyä Suomen robotiikan pääkaupungiksi.

Robotin rakentamisprosessi opettaa keskeisiä työelämätaitoja, kuten tiimityöskentelyä, ongelmanratkaisua, projektinhallintaa, kriittistä ajattelua ja tiedonhakua.

Tulevaisuudessa robotiikkaa, esineiden internet ja tekoäly ovat osa arkeamme tavalla, jota harva osaa vielä edes kuvitella. Elinkeinoelämältä on tullut jo nyt viestiä kasvaneesta osaamistarpeesta alalla. Robotiikkakampuksella on monipuolista osaamista

Robotiikkakampus on opiskelijoiden, yrittäjien ja tutkijoiden verkosto, jossa tehdään monialaista kehittämistyötä käyttäjän tarve edellä. Robotiikkakampusta rakennetaan Hyrian, Hämeen ammattikorkeakoulun, Riihimäen kaupungin, elinkeinoelämän ja palveluntarjoajien yhteistyönä.

We operate also in english.

 

Lisätietoja:

Sivistysjohtaja Esa Santakallio, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4450

Projektipäällikkö Pia Engström, Riihimäen kaupunki, puh. 040 629 7672

 

 

         

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1