Tärkeää tietoa taidekoululaisille

Yhteystiedot aina ajantasalla

Kaikki taidekoulun tiedottaminen, myös opetuskerran peruuntuminen opettajan sairastumisen vuoksi, tapahtuu oppilaiden huoltajille puhelimitse tai sähköpostitse. Siksi toivomme, että saamme matkapuhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, jotta kaikki tieto tulee aina perille aina tarpeen tullen. Myös turvallisuussyistä on tärkeää, että oppilaiden huoltajien yhteystiedot ovat aina ajan tasalla.

Varusteet

Tunneille kannattaa tulla työskentelyyn sopivassa vaatetuksessa, eli sellaisessa etteivät pienet tai vähän isommatkaan maalitahrat haittaa. Oppiminen on paljon mukavampaa kun ei tarvitse varoa ja pelätä vaatteiden pilalle menoa. Myös sisäkengät tai – tossut voivat olla tarpeen, varsinkin pohjakerroksen työtiloissa. Tunneille voi ottaa pienen terveellisen välipalan esim. mehun tai hedelmää, mutta ei mielellään karkkia, chipsiä yms. Välipalalla tasataan oppilaiden erilaista työskentelyrytmiä.
Toiveena on, etteivät oppilaat käyttäisi tunneilla kännykkää kuin oppimiseen tarkoitetuissa tilanteissa apuna.

Koulusta eroaminen

Taidekouluun ei tarvitse ilmoittautua vuosittain vaan oppilas säilyttää opiskelupaikkansa automaattisesti. Oppilas voi halutessaan kuitenkin erota koulusta. Eroamisesta tulee oppilaan huoltajan tehdä ilmoitus toimistolle kirjallisena tai soittamalla. Ilmoitus opettajalle ei riitä! Lukukausimaksua ei palauteta jos oppilas eroaa koulusta kesken lukukauden.

Syyslukukausimaksu laskutetaan, jos oppilas ei ole ilmoittanut keskeyttämisestä ennen syyslukukauden alkua. Kevään lukukausimaksu on maksettava, mikäli keskeytyksestä ei ole ilmoitettu ennen syyslukukauden päättymistä.

Oppilas, jolla on maksamattomia edellisen lukukauden maksuja, ei voi aloittaa uutta lukukautta ilman, että siitä on erikseen sovittu. Jälkiperinnästä laskutetaan perimiskulut ja viivästyskorko.

Muuta

Opetukseen tulee osallistua mahdollisimman säännöllisesti. Poissaoloista toivotaan ilmoitettavan opettajalle. Oppilaiden toivotaan saapuvan tunneille ja lähtevän sieltä täsmällisesti. Opettajan kanssa voi neuvotella poikkeuksista. Olisi toivottavaa, jos lapsen täytyy lähteä tunnilta aiemmin, että kotoa tulisi opettajalle siitä jonkinlainen ilmoitus. Oppilaat ovat opettajan vastuulla oppituntien ajan.
HUOM! Taidekoulun pienimmät oppilaat tulee aikuisen saattaa luokkaan asti. Jos lapsesi (alle 8-vuotias) saa kulkea oppitunneille yksin, toivomme siitä kirjallisen luvan opettajalle.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0