VIHREÄ LIPPU

 

Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijoiden kestävän kehityksen ohjelma. Lisäksi Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Vihreän lipun toiminta on kansainvälistä, ja se on uskonnollisesti ja poliittisesti riippumatonta toimintaa. Suomessa on mukana toiminnassa n. 300 eri toimijaa.

Osallistujat tekevät toimintasuunnitelman ja loppuraportin, jotka molemmat lähetetään Suomen Ympäristökasvatuksen Seuralle (SYKSE) arvioitavaksi. Suomen Ympäristökasvatuksen Seura myöntää kriteerit täyttävälle osallistujalle ohjelman tunnuksena toimivan Vihreän lipun käyttöoikeuden.

Harjunrinteen koulu on Vihreä lippu koulu, ja me olemme saaneet Vihreän lipun käyttöoikeuden eli lippu liehuu salossamme. Olemme päättäneet yhdessä osallistua ja sitoutua Vihreän lipun toimintaan, ja Vihreän lipun saaminen kouluumme on kirjattu vuosisuunnitelmassa tavoitteisiimme.

Vihreän lipun käyttöoikeus pitää ansaita joka lukuvuosi tai kahden vuoden välein uudelleen. Teemat voivat vaihdella uuden projektin myötä. Eri lukuvuosina käsitellyt teemat:

2011 – 2012: jätteen vähentäminen ja oikea lajittelu

2013 – 2014: energia

2014 – 2015: ilma

2015 – 2017: ilmastonmuutoksen hidastaminen energiaa säästämällä

2017 – 2018: ilmastonmuutos

 

Projekteihin kuuluvat mm. teemaan liittyvät kilpailut, teemapäivät, päivänavaukset ja erilaiset mittaukset ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Retket/tutustumiskäynnit voivat olla myös mahdollisia. Pääsääntöisesti toiminta on oppilaslähtöistä. Monipuolisuuden lisäämiseksi tarkoituksena on myös, että opettajat käsittelisivät vuosittaista teemaa joillakin oman oppiaineensa tunneilla.

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1