Koulunuorisotyö

Hupi -hankkeen tavoitteena on kehittää koulussa tehtävää nuorisotyötä osaksi Riihimäen kaupungin vakituista toimintaa. Valtakunnallisesti kehittyvä trendi on jalkautua sinne, missä nuoret ovat. Peruskouluista tavoittaa myös ne lapset ja nuoret, joita nuorisotyö ei tavoita vapaa-ajalla. Riihimäen nuorisopalvelut ja seurakunta ovat lähteneet kehittämiseen mukaan ja mm. koulukummitoimintaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä.

Koulukummit

Riihimäellä on kolme yläkoulua, joihin kaikkiin on nimetty sekä kaupungin nuorisopalveluista että seurakunnan nuorisotyöstä vastuutyöntekijät, kummit. Kummit ovat muodostaneet työpareja siten, että kummankin toimijan vastuutyöntekijät ovat samaan aikaan viikkovierailulla omalla koulullaan. Viikkovierailuilla kummit ovat nuorten saatavilla vaikka ihan vain pelaamaan pelejä, jutusteluun tai vastaamaan kiperiin kysymyksiin. Kummit myös osallistuvat oman koulunsa tapahtumien suunnitteluun ja vastaavat yksittäisten luokkien yhteisöllisyyden kehittämisestä koulun tarpeiden mukaan.

Harjunrinne: Heidi Lindroos (NUPA) ja Jaakko Malinen (SRK)

Kara: Lyti Aaltonen (NUPA) ja Jenni Sten (SRK)

Pohjolanrinne: Tuomas Puhakainen (NUPA) ja Toni Vehmassalo (SRK)

Pienryhmätoiminta

Osana koulussa tehtävää nuorisotyötä on pienryhmätoiminta. Koulun jälkeen kerran viikossa kokoontuvissa ryhmissä tutustutaan mm. erilaisiin harrastemahdollisuuksiin oppilaiden toiveiden mukaan. Lisäksi pienryhmä on oiva foorumi uusien kavereiden tapaamiseen ja ryhmätoimintataitojen hiomiseen ja ihan vaan hauskanpitoon! Pienryhmien toimintakausi on kevätlukausittain 10 viikkoa kerrallaan. Yläkouluikäisille on omat max n. 10 oppilaan ryhmänsä sekä tytöille että pojille. Lisäksi Peltosaaren viidesluokkalaisille järjestetään vuosittain yläkouluun valmistavaa pienryhmätoimintaa.

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0