Icehearts

iceheartstunnus

Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden. Icehearts-filosofia tukee lapsen kasvua itseensä luottavaksi ja toiset huomioonottavaksi joukkueen jäseneksi. Toimintamalli perustuu arvomaailmaan, joka antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden. Icehearts on poikkihallinnollinen toimintamalli, jossa työskennellään yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen ammattilaisten kanssa. Toimintamalli on tunnustettu ja palkittu mm. seuraavin tunnustuksin: valtakunnallisella Toivon Tuoja 2013 -palkinnolla, Vuoden Kasvattaja 2012, Euroopan innovatiivisin toimintamalli rikoksentorjunnassa 2011, Unicefin lapsen oikeuksien vaikuttaja 2008. Muut tunnustukset löydät www.icehearts.fi nettisivuston materiaalisalkusta.

Riihimäen Icehearts

Sekä sivistys- että sosiaali- ja terveyslautakuntien päätöksillä toiminta käynnistettiin Riihimäellä toukokuussa 2015. Kasvattajaksi valittiin liikunnanohjaaja Jarno Tuunainen. Toiminta rahoitetaan Riihimäen kaupungin myöntämillä avustuksilla, jotka kolmen ensimmäisen toimintakauden ajan myönnetään Hupi -hankkeen koulutuksellisen tasa-arvon kehittämisavustuksesta. Hankerahoituksen jälkeen ja taloustilanteen niin salliessa, Riihimäen kaupunki rahoittaa Icehearts -toimintaa yhteisvastuullisesti sivistys- ja sosiaalipalveluista. Aamuposti 3.4.3015

Icehearts -toiminta on alunperin räätälöity pojille ja lajina on ollut jääkiekko. Myöhemmin uusille joukkueille lajiksi on valikoitunut jääkiekon lisäksi myös mm. salibandy, jalkapallo ja pesäpallo. Vaikka Suomen Icehearts ry on lähtenyt kehittämään toimintaa myös tytöille, valikoitiin Riihimäellä kohderyhmäksi Peltosaaren alueen 1. luokkalaiset pojat. Laji päätetään poikien ja kasvattajan toimesta ensimmäisten vuosien aikana.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1