Esittelyssä Lasitehtaan koulu

Koko koulu kasvattaa, erilaisuus on rikkaus

Lasitehtaan koulu sijaitsee vanhan lasitehtaan, Suomen Lasimuseon ja Metsästysmuseon vieressä. Koulussa opiskelevat perusopetusluokat 1.-5., yksilöllisen opetuksen pienryhmä YPR sekä esiopetuksen ryhmä/ ryhmät. 6.luokalla oppilaamme siirtyvät Karan yläkouluun.

Iltapäivätoimintaaon koulupäivinä 1. ja 2. luokan oppilaille klo 16 tai 17 asti, hoitoa ypr-oppilaille ja päivähoitoa esioppilaille 6.30–17.00. Iltapäivätoiminnan koulunkäyntiohjaajat toimivat myös luokka-avustajina.

Koulu perustettu 1915

Lasitehtaan koulu on perustettu vuonna 1915. Alkuperäinen koulurakennus on purettu ja tilalla on vuonna 1991 valmistunut Valkoinen talo. Sininen talo on valmistunut vuonna 1955 ja sitä on uudistettu vuonna 1992. Harmaa talo tuotiin tontille kesällä 2014.

Pienen koulun valtteja

Koulun valtteja ovat pienen koulun mahdollisuus lähes kaikkien tuntea toisensa, henkilökunnan yhteinen toimeen tarttuminen ja yhteinen kasvatusvastuu, älytauluilla varustetut luokat ja robotiikan puitteet, sijainti rauhallisella ja viihtyisällä alueella, hyvät ulko- ja sisäliikuntamahdollisuudet, lähimetsät sekä museoiden ja keskustan läheisyys.

Kummiyhteistyö Lasinpuhaltajakerhon kanssa

Lasinpuhaltajakerho pitää 4.luokkalaisille pari kertaa vuodessa kummitunteja,
jolloin oppilaat tutustuvat kerholaisten johdolla lasinpuhalluksen
historiaan ja perinteisiin sekä ovat mukana lasinpuhallustuokioissa
läheisissä lasihyteissä.

Lasinpuhalluksessa oleva lasikuppi

 

 

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 2 Kyllä 2 Ei 2