Rytmimusiikin opetus

Taustaa

Riihimäen musiikkiopistossa on opetettu rytmimusiikkia 2000-luvun alusta lähtien. Aluksi opetus tapahtui pelkästään puhallinorkestereissa, joita opettivat Markku Renko ja Markku Hirvonen. Puhallinorkestereihin osallistuivat myös kitara- ja lyömäsoitinluokan oppilaat, joiden opettajina toimivat Reijo Virtanen ja Usko Nord.

Suuri voimanponnistus oli keväällä 2006, kun musiikkiopisto teki Riihimäen nuorisoteatterin kanssa yhteistyössä Kalevala-musikaalin, jonka oli käsikirjoittanut Nina Lahtinen. Musiikista vastasi Markku Hirvonen. Musikaaliin osallistui myös musiikkiopiston oma Lasisoi-kuoro, ohjaajinaan Eija Lohilahti ja Kirsi Burman. Yhteistyökumppanina on ollut myös Etelä-Hämeen tanssiopisto, jonka kanssa teimme tanssiteatteriproduktion keväällä 2007.

Vuosien varrella orkesterit ovat esittäneet ohjelmistoa Frank Sinatrasta Ultra Brahan, Disneyn piirrettyjen tunnareita unohtamatta. Keväällä 2012 toiminta laajeni ja rytmimusiikkiopetusta alkoivat saada myös kitaristit ja lyömäsoittajat opettajinaan Mikael Heikkilä, Marko Kampman ja Kari Lamervo. 2010-luvulla musiikkiopisto on järjestänyt myös suosittuja lastenkonsertteja.

kuva musiikkiopiston bändistä

Rytmimusiikinopetus nykyisellään vuonna 2020

Rytmimusiikinopetus Riihimäen musiikkiopistossa on virkeää ja toimintaa kehitetään aktiivisesti. Bändiopettajina toimivat huiluopettaja Markku Hirvonen, lyömäsoitinopettaja Mikael Heikkilä, kitaraopettaja Marko Kampman ja bändiopettaja Tuomo Komonen. Lauluopettaja Annamaria Hannosen oppilaita nähdään ja kuullaan bändien solisteina. Tällä hetkellä musiikkiopistossa on yhteensä yhdeksän oppilasbändiä. Bändit esiintyvät useita kertoja vuodessa sekä musiikkiopiston että eri yhteisöjen järjestämissä tapahtumissa.

Vuonna 2017 Opetushallitus myönsi Riihimäen musiikkiopistolle hankeavustusta Yleiskitara- ja Yleishuilu-oppiaineiden kehittämiseen. Hankkeeseen osallistuivat kitaransoitonopettaja Marko Kampman ja huilunsoitonopettaja Markku Hirvonen. Yleishuilu -oppiaine muodostuu taide- ja rytmimusiikin kokonaisuudesta, yleiskitara -oppiaine puolestaan yhdistää klassisen ja sähkökitaran sekä säestyskitaran yhdeksi kokonaisuudeksi.

Yhdistettäessä taide- ja rytmimusiikkia, heräsi ajatus ja tarve pop/jazz-perusteiden tarkasteluun. Tätä kautta syntyi pop/jazz-perusteet -verkkokurssioppimateriaali, jonka loi ansiokkaasti huiluopettajamme Markku Hirvonen. Pop/jazz-musiikin perusteet tukevat musiikkiopiston rytmimusiikkioppilaiden opiskelua ja verkkokurssi on herättänyt lisäksi valtakunnallista kiinnostusta.

Marko Kampmanin ohjaama bändi keikalla Hyrian joulujuhlassa 20.12.2019.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 8 Ei 0 Kyllä 8 Ei 0