Riihimäen musiikkiopiston puhallinorkesteri

Riihimäen musiikkiopistolla on kaksi puhallinorkesteria, ja mukaan liittyvät usein opiston lyömäsoitinoppilaat. Orkestereita johtaa Markku Hirvonen. Yhteissoittokoulutus alkaa siis heti opintojen alkuvaiheessa. Myös opiston ulkopuolisia puhallininstrumentin soittajia osallistuu orkesterin toimintaan.

Orkesterit esiintyvät sekä opiston omissa konserteissa että erilaisissa kaupungin ja yksityisten järjestämissä tilaisuuksissa. Musiikkiopisto ja puhallinorkesteri ovat lisäksi järjestäneet ”Suuri puhallus” -nimisen koulutus- ja konserttitapahtuman, johon ovat osallistuneet mm. paikalliset puhallinorkesterit ja Hyvinkään musiikkiopiston puhaltajat. Yhteistyö lähiseutujen muiden musiikkiopistojen kanssa kuuluu luontevasti toimintaan.

Ohjelmisto koostuu sekä klassisesta että kevyemmästä musiikista: säveltäjänimiä ovat mm. Rossini, Offenbach, Tšaikovski, Händel, Strauss, Berlin ja Handy. Erilaiset esiintymiset kuuluvat koulutukseen sen olennaisena osana. Esiintymispalkkiot käytetään toiminnan tukemiseen, nuotti- ja soitinhankintoihin sekä konserttimatkoihin.

Puhaltajia voi myös kuulla opiston CD-levyllä ”Fini – to”, RMOCD-01. Teokset ovat Thoinolt Arbeaun Pavane ja David E. Stonen Karibialainen serenadi.

Puhallinorkesterien johtaja:
Markku Hirvonen, puh. 050 5723 878
markkuope(at)hotmail.fi

Suomessa on noin 300 erikokoista ja -tasoista puhallinorkesteria, joissa soittaa n. 10 000 eri ikäistä naista ja miestä. Puhallinorkesterit esiintyvät vuosittain arviolta n. 15 000 tilaisuudessa, ja niillä on vahva kulttuuriperintö vaalittavanaan. Nuoriso-orkesterien toiminta oppilaitoksissa on lisääntynyt, ja niiden ohjelmisto on sekä kehittynyt että laajentunut.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0