Musiikin perusteet, mupe

Musiikin perusteet: säveltapailu, musiikkianalyysi, harmoniaoppi ja musiikkitieto, on kaikille musiikkiopistolaisille yhteinen opiskeluaine. Opiskelu tapahtuu tasoryhmissä, joiden viikoittainen opiskeluaika vaihtelee 45 – 120 min. välillä. Opiskelu on jatkuvaa, välivuosia ei yleensä pidetä.

Perusopintojen musiikin perusteiden opetus sisältää yhdistettynä opetuksena säveltapailua, musiikkianalyysiä ja harmonian perusteita ja lisäksi omana oppiaineenaan musiikkitiedon kurssin (musiikin historiallinen ja tyylillinen tuntemus). Opiskelu aloitetaan n. 9 vuoden iässä ja sitä jatketaan ainakin välitutkinnon suorittamiseen asti.

Syventävissä opinnoissa opiskeltavia aihealueita on neljä: säveltapailu, musiikkianalyysi, harmoniaoppi ja musiikkitieto 2.

Mitä mukaan tunneille? Päivin oppilaat tarvitsevat kynän, kumin ja nuottiviivastovihkon, perustaso 1 alkavat ja jatkavat lisäksi A4-kokoisen vihkon ja liimapuikon. Kokoamme jaetuista monisteista oman kirjan. Huolehdithan siitä, että kaikki tarvittavat välineet ovat aina mukanasi tunnilla! Tarvittavista kirjoista tiedotetaan myöhemmin.

Tunnit pidetään musiikkiopistolla luokassa 2 (toinen kerros), ellei toisin ole mainittu. Kaikkien viihtyvyyden takia emme mene luokkaan ulkokengillä, vaan sukkasillaan tai sisäkengissä tai tossuissa. Poissaoloista toivomme ilmoitettavan tekstiviestillä opettajan puhelimeen, sähköpostiin tai kansliaan.

Suoritukset talon ulkopuolella: Riihimäen musiikkiopisto hyväksyy muualla tehdyt mupe-suoritukset (samoin kuin pääaineenkin kurssisuoritukset) vain, jos kurssin järjestäjä on jokin toinen musiikkiopisto (SML:n jäsen tai muu erikseen sovittava oppilaitos) ja jos suorituksesta on etukäteen sovittu.

Ryhmät 2019-20

peruopinnot pvä aika
syventävät opinnot

 

Yhteystiedot

Päivi Vilkki-Suni
Musiikin perusteiden opettaja
050 441 4354


Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 7 Ei 1 Kyllä 7 Ei 1