Trumpetti

Trumpetilla voi soittaa hyvin monipuolista musiikkia klassisesta kevyeen. Pienemmät aloittavat oppilaat voivat aloittaa soittamaan taskutrumpetilla, joka on kooltaan huomattavasti lyhyempi kuin täysikokoinen trumpetti. Tällä tavoin trumpetin paino saadaan lähemmäs kehoa ja lapsikin jaksaa tällöin kannatella soitinta soittaessaan. Trumpettia voi alkaa soittaa noin 6-ikävuodesta ylöspäin.

Pasuuna

Pasuuna on hauskasti erilainen vaskipuhallin, jossa ääni muodostetaan huulia päristelemällä ja luistia liikuttamalla. Sopiva aloitusikä pasuunansoitolle on noin 7-8-vuotta, mutta pienemmän alttopasuunan soittamisen voi aloittaa jo jopa 5-vuotiaana.

Käyrätorvi

Käyrätorvessa on putkistoa 3-5 metriä. Samoin kuin pasuunassa, käyrätorvessakin ääni muodostetaan huulia pärisyttämällä. Käyrätorvea pidetään siten, että vasen käsi pitää soitinta pikkusormella venttiilien alapuolelta ja oikea käsi on kevyesti työnnettynä kelloon. Käyrätorvi sopii hyvin sekä soolosoittimeksi että osaksi ryhmäsoittoa. Torvia on eri kokoisia, lapsen käyrätorvi painaa noin 2kg. Sopiva aloitusikä on noin 8-10-vuotta.

Baritonitorvi

Kuten trumpetissa, baritonitorvessa ääniä vaihdellaan huuliotteella ja venttiileillä. Baritonitorvi on tuuban ”pikkuveli”. Baritonitorven soiton voi aloittaa noin 8-vuotiaana tenori- tai alttotorvella.

 

Tuuba

Tuuba on vaskisoitinten isoin ja matalin soitin. Ääniä vaihdellaan huuliotteella ja venttiileillä. Suositusaloitusikä on noin 12-ikävuotta. Soittajasta riippuen soiton voi aloittaa aikaisemminkin altto-, tenori- tai baritonitorvella.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1