Harmonikka

 

 

 

 

 

 

 

Harmonikka on sylissä soitettava näppäilysoitin. Harmonikkoja on eri kokoisia ja erilaisia isoille ja pienille soittajille, ja harmonikansoiton voikin aloittaa jo 6-vuotiaana. Soittimen ohjelmisto on monipuolista aina viihdemusiikista popin ja rockin kautta taidemusiikkiin.

Kantele

 

 

 

 

 

 

Kanteleensoiton voi aloittaa 5-kielisellä kanteleella, josta jatkaa 11-kieliseen tai vaikka Saarijärven kanteleeseen. Toisaalta mikään ei myöskään estä aloittamasta kanteleensoittoa konserttikanteleella, jossa kieliä onkin jo 40. Kantele on kaunisääninen soitin, jolla voidaan soittaa monipuolisesti ohjelmistoa klassisesta kansanmusiikkiin ja rytmimusiikkiin.

Kitara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riihimäen musiikkiopistossa on tarjolla yleiskitara-oppiaine, jossa yhdistyy klassisen-, sähkökitaran- ja säestyskitaran opiskelu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Opinnot voivat sisältää oppilaan valinnan mukaisesti joko klassisen kitaran, sähkökitaran tai säestyskitaran soiton opintoja. Usein oppilaat haluavat opiskella jonkin verran kaikkia mainittuja.

Sähköbasso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sähköbasso on erilaisten orkestereiden ja bändien merkittävä tukiranka ja usein basso mielletäänkin säestäväksi soittimeksi, joka seuraa rumpujen ja kitaran komppausta. Basso voi kuitenkin olla myös soolosoitin. Perinteisessä sähköbassossa on neljä kieltä, joskin useampikielisiäkin bassoja on. Kieliä soitetaan näppäilemällä tai plektralla.

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0