MUSIIKKILEIKKIKOULU

 

Tervetuloa mukaan muskariin!
Tammikuussa alkoi uusi vauvamuskariryhmä kesällä ja syksyllä 2018 syntyneille vauvoille, ilmoittaudu mukaan tästä.  Myös muihin ryhmiin otetaan hajapaikoille uusia oppilaita läpi vuoden, näet ajankohtaisen paikkatilanteen ilmoittautumislomakkeen kautta. Mikäli sinulla on kysyttävää, yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse: muskarinsalla@gmail.com.

 

AJANKOHTAISTA:

Muskaritunnit järjestetään lukujärjestyksen mukaan joka viikko, poikkeuksina:
– hiihtoloma vk 8 (18.–24.2.)
– pääsiäisloma to 18.4 – ma 22.4.
Toukokuisten kevätjuhlien aikatauluista tiedotetaan lähempänä.

 

MUSKARIN LUKUJÄRJESTYS 2018 – 19

Opetusta järjestetään:

  • Riihimäellä musiikkiopistolla (Valtakatu 10) sekä Uunilinnun, Piikinmäen, Jukolan, Poutapilven, Kirjauksen ja Sini-Emilian päiväkodeissa
  • Lopella Satakielen, Sirkuksen ja Pellavan päiväkodeissa
  • Hausjärvellä Oitin kunnantalolla, Satumaa Monnin päiväkodissa ja Ryttylän koululla

 

 

TUNTIKUVAUKSET

Alle 1-vuotiaiden vauvamuskaritunnit järjestetään kaikki musiikkiopiston tiloissa päiväsaikaan. Tunneilla tutustutaan musiikkiin kaikkia aisteja käyttäen: maistellaan marakasseja ja muita rytmisoittimia, körötellään, lauletaan, lorutellaan, tanssitaan ja nautitaan yhdessäolosta. Tunnit tutustuttavat vanhemmat sekä uusiin että perinteisempiin lastenlauluihin ja loruihin, joita laulella vauvan kanssa myös kotona, ja vahvistavat vanhemman ja vauvan välistä suhdetta. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

Myös 1-2-vuotiaat käyvät muskaritunnilla yhdessä vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Tunneilla sisältö on jatkoa vauvamuskarista tutuille toiminnoille, lasten itsenäistyessä yhä suurempi osa touhuista tehdään itse ja vanhemmat saavat ihastella taitavia muskarilaisia. Perheryhmiä järjestetään sekä päivä- että ilta-aikaan. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

Sisarusryhmät on tarkoitettu perheille, joissa on kaksi perheryhmäikäistä muskarilaista: vauva ja 1-2-vuotias sisarus. Voit ilmoittautua mukaan myös loppuvuodesta 2015 syntyneen sisaruksen kanssa, mutta ensisijaisesti suosittelemme 2015 syntyneille oman ikätason muskariryhmää. Tänä vuonna sisarusryhmiin ovat tervetulleita 2016 syntyneet lapset myös ilman vauvasisarusta! Tuntien sisällössä yhdistellään vauvamuskarin ja 1-2-vuotiaiden muskarin toimintoja ja nautitaan musiikista porukalla. Molemmista lapsista veloitetaan lukukausimaksu. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

3- ja 4-vuotiaiden muskariryhmissä lapset käyvät ilman vanhempia. Tunneilla harjoittelemme musiikin peruskäsitteitä ja ryhmässä toimimista. Eri laulujen ja lorujen kautta tutuiksi tulevat kaikki perinteiset rytmisoittimet, perussykkeessä ja sanarytmissä soittaminen sekä mm. oman laulun säestäminen ksylofonipaloilla. Myös monipuolinen musiikkiliikunta, laulujen teemoihin liittyvät värityskuvat ja musiikin kuunteleminen kuuluvat muskarin toimintaan. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

Päiväkodeissa kokoontuvissa ryhmissä sisältö on sama, kuin edellä mainituissa 3- ja 4-vuotiaiden ryhmissä. Jos aika ja paikka sopivat perheenne aikatauluihin, voi päiväkodilla kokoontuvaan ryhmään ilmoittautua, vaikka ei olisikaan päiväkodissa hoidossa!

5- ja 6-vuotiaiden muskariryhmissä harjoittelemme leikkiryhmissä opittujen taitojen lisäksi myös kanteleen ja ukulelen alkeita sekä nuottien nimiä ja muita musiikin perusteiden touhuja. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

Ukuleleryhmät ovat 2011 ja 2012 syntyneiden muskariryhmiä, joissa painotetaan ukulelen soittoa. Tunneilla tehdään myös muita eskari-ikäisten muskariryhmien touhuja, mutta ukulelen kanssa vietetään noin puolet tunnista. Tunneilta tulee myös soittoläksyä! Jos ei ole vielä varmaa, onko juuri ukulele se lasta kiinnostava soitin, suosittelemme tulemaan ensin vuodeksi  6-vuotiaiden muskariryhmään, jossa pääsee tutustumaan soittimen alkeisiin. Ukulelemuskaritunnille tarvitset oman ukulelen! Soittimen hankinnasta saat lisätietoa sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Oppimateriaalina käytetään Muksulele – Ukulelen alkeita muksuille -oppikirjaa. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

Ukulele II on tarkoitettu jo edistyneemmille ukulelensoittajille, ensisijaisesti muskarin ukuleleryhmän käyneille. Myös yli 8-vuotiaat aloittelijat ovat tervetulleita mukaan, mikäli paikkoja jää. Tunnit pituus on 45 minuuttia, mikä käytetään lähes kokonaisuudessaan soittamiseen. Osallistujat tarvitsevat oman ukulelen, soittimen hankintaan saat tarvittaessa vinkkejä opettajalta.

Kanteleryhmä on 2011 ja 2012 syntyneiden muskariryhmä, jossa painotetaan kanteleen soittoa. Kuten ukuleleryhmissä, myös kanteleryhmässä soittamiseen käytetään noin puolet tunnista ja tunneilta tulee soittoläksyä. Jos ei ole vielä varmaa, onko juuri kantele se lasta kiinnostava soitin, suosittelemme tulemaan ensin vuodeksi  6-vuotiaiden muskariryhmään, jossa pääsee tutustumaan soittimen alkeisiin. Kantelemuskaritunnille tarvitset oman kanteleen! Soittimen hankinnasta saat lisätietoa sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

 

LUKUKAUSIMAKSUT

Klikkaa tästä

MAKSUHYVITYKSET

Sivistyslautakunta on päättänyt, että musiikkileikkikoulun oppilaiden huoltajille annetaan 20 € hyvitys lukukausimaksuun, kun kolme tuntia jää opettajasta johtuvasta syystä lukukauden aikana kokonaan pitämättä. Seuraavista tunneista hyvitetään 6 €/oppitunti. Hyvitys kohdistuu seuraavan lukukauden maksuun. Kokonaan lopettavan oppilaan hyvitys maksetaan palautuksena.

OPETTAJAT

 

 

musiikkileikkikoulunopettaja Salla Marttila
p. 050 5944 677, muskarinsalla@gmail.com

 

 

 

musiikkileikkikoulunopettaja Marja Heino
p. 050 3739 081, muskarinmarja@gmail.com


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 8 Ei 1 Kyllä 8 Ei 1