MUSIIKKILEIKKIKOULU

 

Tervetuloa mukaan muskariin!

Muskarin syyslukukausi alkaa maanantaina 12.8. lukujärjestyksen mukaisesti. Hajapaikoille otetaan ilmoittautumisia läpi vuoden täällä: muskarin ilmoittautumislomake.

Muskarin lukujärjestys on nähtävillä alla.

Opetusta järjestetään:

  • Riihimäellä musiikkiopistolla (Valtakatu 10) sekä Uunilinnun, Piikinmäen, Jukolan, Poutapilven, Kirjauksen ja Sini-Emilian päiväkodeissa
  • Lopella Satakielen, Sirkuksen ja Pellavan päiväkodeissa
  • Hausjärvellä Oitin kunnantalolla, Satumaa Monnin päiväkodissa ja Ryttylän koululla

Mikäli sinulla on kysyttävää muskariasioissa, yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse: muskarinsalla@gmail.com.

 

MUSKARIN LUKUJÄRJESTYS 2019 – 20

Muutokset ovat mahdollisia, lopullinen lukujärjestys muodostetaan ilmoittautumisten perusteella.

TUNTIKUVAUKSET

Alle 1-vuotiaiden vauvamuskaritunnit järjestetään kaikki musiikkiopiston tiloissa päiväsaikaan. Tunneilla tutustutaan musiikkiin kaikkia aisteja käyttäen: maistellaan marakasseja ja muita rytmisoittimia, körötellään, lauletaan, lorutellaan, tanssitaan ja nautitaan yhdessäolosta. Tunnit tutustuttavat vanhemmat sekä uusiin että perinteisempiin lastenlauluihin ja loruihin, joita laulella vauvan kanssa myös kotona, ja vahvistavat vanhemman ja vauvan välistä suhdetta. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

Myös 1-2-vuotiaat käyvät muskaritunnilla yhdessä vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Tunneilla sisältö on jatkoa vauvamuskarista tutuille toiminnoille, lasten itsenäistyessä yhä suurempi osa touhuista tehdään itse ja vanhemmat saavat ihastella taitavia muskarilaisia. Perheryhmiä järjestetään sekä päivä- että ilta-aikaan. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

3- ja 4-vuotiaiden muskariryhmissä lapset käyvät ilman vanhempia. Tunneilla harjoittelemme musiikin peruskäsitteitä ja ryhmässä toimimista. Eri laulujen ja lorujen kautta tutuiksi tulevat kaikki perinteiset rytmisoittimet, perussykkeessä ja sanarytmissä soittaminen sekä mm. oman laulun säestäminen ksylofonipaloilla. Myös monipuolinen musiikkiliikunta, laulujen teemoihin liittyvät värityskuvat ja musiikin kuunteleminen kuuluvat muskarin toimintaan. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

Päiväkodeissa kokoontuvissa ryhmissä sisältö on sama, kuin edellä mainituissa 3- ja 4-vuotiaiden ryhmissä. Jos aika ja paikka sopivat perheenne aikatauluihin, voi päiväkodilla kokoontuvaan ryhmään ilmoittautua, vaikka ei olisikaan päiväkodissa hoidossa!

5- ja 6-vuotiaiden muskariryhmissä harjoittelemme leikkiryhmissä opittujen taitojen lisäksi myös kanteleen ja ukulelen alkeita sekä nuottien nimiä ja muita musiikin perusteiden touhuja. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

Ukuleleryhmät ovat 2012 ja 2013 syntyneiden muskariryhmiä, joissa painotetaan ukulelen soittoa. Tunneilla tehdään myös muita eskari-ikäisten muskariryhmien touhuja, mutta ukulelen kanssa vietetään noin puolet tunnista. Tunneilta tulee myös soittoläksyä! Jos ei ole vielä varmaa, onko juuri ukulele se lasta kiinnostava soitin, suosittelemme tulemaan ensin vuodeksi  6-vuotiaiden muskariryhmään, jossa pääsee tutustumaan soittimen alkeisiin. Ukulelemuskaritunnille tarvitset oman ukulelen! Soittimen hankinnasta saat lisätietoa sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Oppimateriaalina käytetään Muksulele – Ukulelen alkeita muksuille -oppikirjaa. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

Ukulele II on tarkoitettu jo edistyneemmille ukulelensoittajille, ensisijaisesti muskarin ukuleleryhmän käyneille. Myös yli 8-vuotiaat aloittelijat ovat tervetulleita mukaan, mikäli paikkoja jää. Tunnit pituus on 45 minuuttia, mikä käytetään lähes kokonaisuudessaan soittamiseen. Osallistujat tarvitsevat oman ukulelen, soittimen hankintaan saat tarvittaessa vinkkejä opettajalta.

Kanteleryhmä on 2012 ja 2013 syntyneiden muskariryhmä, jossa painotetaan kanteleen soittoa. Kuten ukuleleryhmissä, myös kanteleryhmässä soittamiseen käytetään noin puolet tunnista ja tunneilta tulee soittoläksyä. Jos ei ole vielä varmaa, onko juuri kantele se lasta kiinnostava soitin, suosittelemme tulemaan ensin vuodeksi  6-vuotiaiden muskariryhmään, jossa pääsee tutustumaan soittimen alkeisiin. Kantelemuskaritunnille tarvitset oman kanteleen! Soittimen hankinnasta saat lisätietoa sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Tunnin pituus on 60 minuuttia.

 

LUKUKAUSIMAKSUT

Klikkaa tästä

MAKSUHYVITYKSET

Sivistyslautakunta on päättänyt, että musiikkileikkikoulun oppilaiden huoltajille annetaan 20 € hyvitys lukukausimaksuun, kun kolme tuntia jää opettajasta johtuvasta syystä lukukauden aikana kokonaan pitämättä. Seuraavista tunneista hyvitetään 6 €/oppitunti. Hyvitys kohdistuu seuraavan lukukauden maksuun. Kokonaan lopettavan oppilaan hyvitys maksetaan palautuksena.

OPETTAJAT

 

 

musiikkileikkikoulunopettaja Salla Marttila
p. 050 5944 677, muskarinsalla@gmail.com

 

 

 

musiikkileikkikoulunopettaja Marja Heino
p. 050 3739 081, muskarinmarja@gmail.com


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 10 Ei 2 Kyllä 10 Ei 2