TVT-palvelut Riihimäen lukion opiskelijoille

Päivälukion opiskelijoille

 

SYNKRONOIDUT PALVELUT

 

O365 ja lukion opetusverkko

O365-pilvipalvelun ja lukion sisäisen opetusverkon  käyttäjätunnukset ja salasanat on synkronoitu keskenään. Salasanan vaihtaminen tehdään O365-salasananvaihtoportaalissa (tai opetusverkossa).

Wilma ja ItsLearning

Wilman ja Itslearning-oppimisympäristön  käyttäjätunnukset ja salasanat on synkronoitu.  itslearning-ympäristö tukee MPASS-kirjautumisratkaisua. ItsLaerning-oppimisympäristöön kirjaudutaan Wilma-tunnuksen ja salasanan avulla.  Näin tunnusten ja salasanojen hallinta helpottuu.

 

Salasanan vaihtaminen synkronoiduissa palveluissa

 O365 ja lukion opetusverkko (ohje koskee myös unohtunutta salasanaa)

  • Heti kun olet saanut tunnukset lukion opetusverkkoon:
    rekisteröidy O365:ssä olevaan salasananvaihtoportaaliin (aloita kirjautuminen O365:een, seuraavassa ikkunassa on linkki salasananvaihtoportaaliin). Salasananvaihtoportaaliin tulee tallentaa pyydetyt tiedot, erityisesti sähköpostiosoite, jota aktiivisesti käytät. Sitä tarvitaan unohtuneen salasanan palautuksessa.
    Salasanan vaihto onnistuu vasta rekisteröitymisen jälkeen. Myös unohtuneen salasanan voi vaihtaa O365:n salasananvaihtoportaalissa, kunhan jo ennen unohdusta on rekisteröitynyt salasananvaihtoportaaliin.
  • Opiskelija huolehtii ITSE salasanojensa ylläpidosta (edellä olevien ohjeiden mukaisesti).
  • Salasanan voi vaihtaa myös lukion opetusverkossa olevalla koneella (kirjaudu koneelle, paina Ctrl-Alt+Del).

Huomaa: kun vaihdat salasanan yhdessä palvelussa, se tulee vaihdetuksi molempiin synkronoituihin palveluihin samalla kerralla.

Wilma ja ItsLearning
Näiden synkronoitujen palvelujen salasana tulee vaihtaa Wilman kautta.

 

1) Tunnus lukion opetusverkkoon (etunimi.sukunimi)

Jokainen lukiomme opiskelija saa opetusverkkoon oman, henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnus poistuu käytöstä, kun opiskelija lopettaa lukio-opinnot. Tällä tunnuksella pääset käyttämään lukion koneita (mm. kaikissa luokissa ja mediateekissa) ja tällä samalla tunnuksella kirjaudutaan myös O365-palveluun.  HUOM: O365-palvelussa tunnus on muotoa etunimi.sukunimi@rhlopetus.fi

Jos haluat vaihtaa salasanan lukion opetusverkossa:
kirjaudu opetusverkkoon, paina Ctrl+Alt+Del (yhtä aikaa). Valitse avautuvasta valikosta ”muuta salasana”…
HUOM: Samalla tulee vaihdetuksi myös O365:en salasana, sillä nämä salasanat on synkronoitu keskenään.

 

2) O365-portaalin käyttöoikeus

Kaikilla Riihimäen lukion opiskelijoilla on käyttäjätunnus Office 365-pilvipalveluun (office 365 pro plus ja office 365 Education).

Kirjautuminen tapahtuu www-selaimessa, joko lukion kotisivujen kautta tai suoralla osoitteessa https://portal.office.com
Kirjauduttaessa tunnus on muotoa etunimi.sukunimi@rhlopetus.fi
HUOM: käyttäjätunnus = lukion opetusverkon käyttäjätunnus

O365-palvelussa on käytössä mm. OneDrive tiedostojen tallentamiseen ja tutut ohjelmat (Word, Excel ja PowerPoint, näistä ”kevytversiot”), joita voi käyttää suoraan ”pilvessä” online. Pilvessä voit esimerkiksi jakaa luomiasi tiedostoja tai muistiinpanoja muiden kanssa tai pitää ne yksityisinä.
HUOM: Voit myös asentaa täydet Office-ohjelmat itsellesi, viiteen laitteeseen!

 

3) Tunnus Wilmaan

Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä. Wilmassa opiskelijat mm. tekevät kurssivalintansa, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa. Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.   Huoltajat saavat myös tunnuksen Wilmaan; he voivat mm. selvittää opiskelijan poissaolot suoraan Wilmaan.
https://wilma.riihimaki.fi/

 

4 A) Tunnus ItsLearning-oppimisympäristöön

Aikaisemmin käytössämme on ollut Fronter, joka syksystä 2019 alkaen korvautuu ItsLearning-(Fronter 19) oppimisympäristöllä.

ItsLearning on web-pohjainen oppimisympäristö/-alusta.  ItsLerning on käytettävissä internetin kautta missä ja milloin vain henkilökohtaisilla tunnuksilla. ItsLearning-alustaa on mahdollista käyttää sekä tietokoneella että älypuhelimella.

https://riihimaki.itslearning.com/

 

4 B) Tunnus Fronteriin

(huom: Fronter ei enää ole käytössä syksyllä 2019 opintonsa aloittavilla)

Fronter toimii vielä syksyn 2019 aikana, jotta opiskelijat voivat ”pelastaa” vanhoja tietoja. Uutta oppimiseen liittyvää sisältöä ei enää tule Fronteriin, vaan käytössämme on ItsLearning (Fronter 19).

Fronterin tunnus ja salasana on synkronoitu opetusverkon ja O365:en kanssa.

https://fronter.com/riihimaki/


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0