Lukiolaisen terveydenhuolto

Opiskelemaan tullaan vain täysin terveenä. Mikäli opiskelijalla on mitään koronaan viittaavia oireita niin silloin on syytä jäädä kotiin ja täyttää omaolo.fi :ssä koronaoirearvio ja toimia sen antamien ohjeiden mukaan.

Terveydenhoitaja Jaana Kirjavainen on lukiolla joka päivä. Avoin vastaanotto on päivittäin klo 10.30-11.30.  Muina aikoina hoitaja palvelee vain ajanvarauksella.

 Koronarokotukset vaikuttavat työskentelyyn/paikalla oloon erityisesti syyslukukauden 2021 alussa.

Ajan terveydenhoitajalle voi helpoiten varata Wilman kautta. Laita viestiin asia mitä tulet hoitamaan ja millaisina aikoina pääsisit parin viikon sisällä asiaa hoitamaan. Huomaa, että avoimella vastaanottoajalla en ota ajanvarausasiakkaita ja ruokailen klo 11.30-12.00.

Avoimella vastaanottoajalla voi kysyä neuvoa ja hoitaa muita kuin hengitystieinfektioon liittyviä sairausasioita, sekä varata aikaa pidemmälle käynnille. Muun muassa ompeleiden poisto ja korvahuuhtelut hoituvat varatuilla ajoilla.

Ehkäisyasioiden hoitoa varten tulee aina varata aika. Ehkäisyä jo käyttävät asiakkaat varaavat ajan viimeistään silloin kun aloittavat viimeisen pillerilevyn. Perhesuunnittelupalvelut tarjotaan opiskeluterveydenhuollossa koko opiskelun ajan ja ehkäisy on kuntayhtymän alueella asuville nuorille naisille maksutonta aina 25-vuotiaaksi saakka niillä tuotteilla, jotka ovat kuntayhtymässä käytössä.

Ensimmäisen vuosiluokan opiskelijoille tehdään terveystarkastus ja käynnin yhteydessä voi tarvittaessa varata ajan lääkärille opiskeluterveyteen liittyvissä asioissa.

Kuntayhtymän alueella asuvat, lukiossa opiskelevat nuoret miehet terveydenhoitaja pyytää kutsuntatarkastukseen toisen vuosiluokan keväällä.

Lääkäri on lukiolla tiistaisin. Hänen vastaanotolleen annetaan ajat terveydenhoitajan kautta. Lääkärin hoitoa vaativissa sairausasioissa tulee hakeutua terveyskeskukseen.

Sähköisten reseptien uusiminen onnistuu opiskeluterveydenhuollon lääkäripäivinä, mikäli lääkkeen uusiminen ei edellytä tutkimuksia.

Matkailijan rokotteiden reseptien kirjoittaminen ja rokottaminen onnistuu myös lukiolla.

Influenssarokotukset annetaan halukkaille opiskelijoille lukiolla, siitä tulee lähempänä pistosajankohtaa erillinen wilma viesti.

Jokaisen on hyvä muistaa tarkastuttaa hampaansa hyvissä ajoin ennen 18-vuoden ikää.
Suun terveydenhuolto on silloin vielä maksutonta. Ajanvaraus: 019 758 5650

Muistathan, että vain otettu rokote suojaa sinua itseäsi vakavalta koronataudilta.

 

Yhteystiedot

Jaana Kirjavainen
terveydenhoitaja
019 758 5617

sähköpostiosoitte on muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi  Huom. Älä lähetä sähköpostiin henkilö- tai terveystietoja! Käytä Wilmaa.
Ajanvaraukset myös Wilman välityksellä.

 

Suun terveydenhuolto

Lukiossa suun terveydenhoito jatkuu yksilöllisen hoitovälin mukaan. 17 vuotta täyttävät kutsutaan erikseen hammaslääkärin tekemään suun terveystarkastukseen. Ajanvaraus tapahtuu numerosta 019 758 5650.

Ajan peruutuksen voi tehdä verkossa tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen 019 758 5650. Verkkoajanperuutuksen yli 14 v. nuori tekee omilla pankkitunnuksillaan. Alle 18-vuotiaille suun terveydenhoito on maksutonta.

Järjestelmä lähettää tekstiviestimuistutuksen varatusta ajasta kahta arkipäivää aiemmin. Tekstiviestimuistutus on lisäpalvelu, eikä sulje pois peruttamattoman poisjäännin maksua. Yli 15 v. täyttäneiltä peritään peruumattomasta käynnistä sakkomaksu.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 11 Ei 12 Kyllä 11 Ei 12