Lukiolaisen terveydenhuolto

Terveydenhoitaja Jaana Kirjavainen on tavattavissa lukiolla päivittäin klo 8.00–14.00. Vastaanotto ilman ajanvarausta klo 8.00 – 8.30  ja 10.30 – 11.30. Terveydenhoitajan tila sijaitsee pohjakerroksessa.

Sairastuessaan, esimerkiksi flunssaan, opiskelijat hakeutuvat ensisijaisesti lukion terveydenhoitajan vastaanotolle mikäli tarvitsevat hoito-ohjeita tai sairaslomaa . Tarvittaessa terveydenhoitaja lähettää jatkotutkimuksiin. Terveyskeskukseen hakeudutaan vain, jos sairaus vaatii lääkärin hoitoa.

Kaikki ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan lukuvuoden aikana terveystarkastukseen. Rokotuksista huolehditaan koko lukioajan, matkustajarokotuksiin saa reseptit terveydenhoitajan kautta. Ihmissuhde- ja mielenterveysasioissa voi myös kääntyä terveydenhoitajan puoleen. Lukiolaisten ehkäisyasiat hoidetaan kokonaisuudessaan opiskeluterveydenhuollossa.

Opiskeluterveydenhuollon lääkäri on koululla tiistaisin. Ajanvaraukset lääkärille terveydenhoitajan kautta. Lääkärin toimenkuvaan kuuluvat terveystarkastukset, perhesuunnittelupalvelut sekä päihde- ja mielenterveyspalvelut. Sairausasiat hoidetaan oman kunnan terveyskeskuslääkärillä, ne eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon lääkärille.

Ensimmäisen ajokorttia varten tarvittavan terveystodistuksen voi saada opiskeluterveydenhuollon lääkäriltä maksutta, mikäli sitä ei ole aiemmin kirjoitettu 8 lk:n terveystarkastuksessa (nuorison terveystodistus). Jos todistus on hukkunut, uusi todistus on maksullinen.

Hammastarkastukseen varataan itse aika terveyskeskuksen hammashoitolasta. Alle 18-vuotiaiden hammashoito on maksutonta.

 

Yhteystiedot

Jaana Kirjavainen
terveydenhoitaja
019 758 5617

sähköpostiosoitte on muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi
Ajanvaraukset myös Wilman välityksellä.

 

Suun terveydenhuolto

Lukiossa suun terveydenhoito jatkuu yksilöllisen hoitovälin mukaan. 17 vuotta täyttävät kutsutaan erikseen hammaslääkärin tekemään suun terveystarkastukseen. Ajanvaraus tapahtuu numerosta 019 758 5650.

Ajan peruutuksen voi tehdä verkossa tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen 019 758 5650. Verkkoajanperuutuksen yli 14 v. nuori tekee omilla pankkitunnuksillaan. Alle 18-vuotiaille suun terveydenhoito on maksutonta.

Järjestelmä lähettää tekstiviestimuistutuksen varatusta ajasta kahta arkipäivää aiemmin. Tekstiviestimuistutus on lisäpalvelu, eikä sulje pois peruttamattoman poisjäännin maksua. Yli 15 v. täyttäneiltä peritään peruumattomasta käynnistä sakkomaksu.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 11 Ei 11 Kyllä 11 Ei 11