Opiskelu iltalukiossa

Pääsyvaatimukset

Alaikäraja on 18 vuotta, josta rehtori voi myöntää poikkeuksen. Pohjakoulutuksena vaaditaan peruskoulun tiedot  tai vastaavat.

Uusia aloittavia opiskelijoita ei enää oteta varsinaisiksi opiskelijoiksi lukuvuonna 2021-2022. Jos olet kuitenkin suorittanut suunnilleen lukion ensimmäisen ja toisen vuoden kurssit, voit mahdollisesti jatkaa lukio-opintoja koulussamme.

Miten opiskellaan?

Jakso

Lukuvuodessa on viisi opintojaksoa. Yksi jakso kestää noin kuusi viikkoa. Kussakin jaksossa opiskellaan yleensä 3 – 6 kurssia.

Kurssit ja oppiaineet

Aikuislukion oppimäärään kuuluu vähintään 44 kurssia. Oppiaineissa on sekä pakollisia että valinnaisia kursseja. Yhteen  kurssiin kuuluu noin 28 oppituntia.

Aikuislukiossa opiskellaan samat lukuaineet kuin muissakin lukioissa. Pakollisessa matematiikassa voi opiskella lyhyen tai pitkän oppimäärän. Pakollisena A-kielenä (pitkä kieli) opiskellaan englantia tai ruotsia.

Muut pakolliset oppiaineet ovat  äidinkieli, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, filosofia, fysiikka, kemia, biologia ja maantiede.

Valinnaisina oppiaineina ovat psykologia ja tietotekniikka.

Aikataulu

Oppitunnit ovat pääsääntöisesti 17.00 – 18.20 ja 18.40 – 20.00.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin on sama lukujärjestys niin myös tiistaisin ja torstaisin. Perjantai on ylensä vapaa, mutta koepäivä se voi olla. Yhden aineen opiskelijalla on siis oppitunnit kaksi kertaa viikossa.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 0 Kyllä 4 Ei 0