Opiskelijoiden kertomaa

 

Sabiti Isa

 

Minä olen Sabiti Isa. Minä tulin Suomeen marraskuussa 2014. Minä aloin opiskella Riihimäen aikuislukion peruskoulussa 28.8.2016. Se oli syksy. Haluan oppia hyvin suomen kieltä ja saada todistuksen, että voin hakea Suomen kansalaisuutta ja opiskella ammatin itselleni. Haluan mennä Keudaan Keravalle ja opiskella rakennusmieheksi. Koulussa on hyvä olla. Olen saanut kavereita ja oppinut paljon asioita, esimerkiksi puhumista, kirjoittamista ja kuuntelemista. Kokeet ovat vaikeita. Ryhmässä on hyvä opiskella.

 

Nahid Najibullah

Nahid-2016

Minä tulin Suomeen marraskuussa 2013. Ennen tuloa tutustuin suomenkieleen mieheni kautta, joka on asunut yli 8 vuotta Suomessa. Sitä ennen Suomi ja suomenkieli olivat minulle täysin vieraita. Mutta kun muutin Suomeen, aloin tottua suomenkieleen vaikka se tuntui aluksi oudolta. Minä en osannut silloin suomen kieltä, mikä oli vaikeaa minulle.

Aloitin opinnot tammikuussa 2014 Riihimäen aikuislukiossa, jossa opiskelin aluksi pelkästään suomea. Sen jälkeen muutkin aineet tulivat mukaan opiskeluun. Opin suomea koulussa, harjoittelemalla ja lukemalla sanomalehteiä sekä puhumalla. Jouduin tekemään kovasti työtä jotta opin kieltä, koska se on monimutkainen kieli. Valmistun Riihimäeltä toukukuun 2016 loppuun mennessä ja haluan sen jälkeen lähteä opiskelemaan matkailualaa.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1