Maahanmuuttajien opetus Riihimäen aikuislukiossa

Kuva: Iso-Britannian lippu   Saksan lippu   venaja_lippu_rajaus   Ranskan lippu

 

Maahanmuuttajien perusopetus

Koulu on tarkoitettu aikuisille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Opetus on päivällä. Oppitunnit ovat tavallisesti klo 8.05 – 15.30 maanantaista torstaihin.

Uusia aloittavia opiskelijoita ei enää oteta lukuvuonna 2021-2022.

Jos olet jo suorittanut perusopetuksen alkuvaiheen opinnot ja suurimman osan päättövaiheen opinnoista, voit kysyä vapaita opiskelupaikkoja maahanmuuttajaopetuksen ryhmänohjaaja Timo Hellsteniltä p. 040 330 4598 tai ottamalla yhteyttä koulun kansliaan p. 050 500 1692 tai teija.airasmaa@riihimaki.fi. Kanslia on avoinna maanantaisin kello 11-18.

Koulussa opiskellaan paljon suomen kieltä ja lisäksi englantia ja muita kieliä ja suomalaisen peruskoulun oppiaineita suomen kielellä.

Koulu alkaa elokuun lopussa. Perusopetuksen päättövaihe kestää yleensä noin 2 vuotta. Kun olet suorittanut kaikki päättövaiheen kurssit, saat suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen ja voit hakea ammatillisiin opintoihin tai lukioon. Koulu sopii myös niille, jotka ovat opiskelleet peruskoulun ja muita opintoja kotimaassa, mutta tarvitsevat lisää suomen kieltä työn tai opiskelupaikan saamiseksi Suomessa.

 

Ilmoittautuminen Riihimäen aikuislukion maahanmuuttajien perusopetukseen

Vapaita päättövaiheen opiskelupaikkoja voi kysyä maahanmuuttajaopetuksen ryhmänohjaaja Timo Hellsteniltä p. 040 330 4598 tai sähköpostitse timo.hellsten@riihimaki.fi.

Lisätietoja koulusta saat koulusihteeriltä p. 050 500 1692 tai sähköpostitse teija.airasmaa@riihimaki.fi. Koulusihteeri on koululla maanantaisin kello 11-18.

 

Maahanmuuttajien perusopetuksen lukujärjestykset 2021-2022

Lukujärjestykset julkaistaan myöhemmin.

 

Kurssikuvaukset

Kurssikuvaukset (maahanmuuttajien perusopetuksen kurssit)

 

Suomen kielen iltakurssit

Kurssit on tarkoitettu sekä aloittajille että suomea jo osaaville. Opetus on illalla. Kurssin tunnit ovat kaksi kertaa viikossa. Jos et opiskele koko lukiota vaan vain suomen kursseja, sinun täytyy maksaa aineopiskelumaksu 70 euroa kerran lukuvuodessa. Se oikeuttaa opiskelemaan kaikilla kursseilla.

Kurssit S2/11 – S2/15: perustaso (A1 – A2)
Opetus alkaa suomen kielen alkeista. Opiskelun voi aloittaa syksyllä ilman suomen kielen taitoa. Opiskelemaan voi tulla myös myöhemmin lukuvuoden aikana, jos osaa jo vähän suomea.

Kurssit S2/16 – S2/20: keskitaso (A2 – B1)
Keskitason kurssit sopivat niille, jotka ovat opiskelleet suomea vähintään yhden vuoden ja ovat tasolla A2. Kursseilla voi opiskella esimerkiksi keskitason YKI-testiä varten.

Lukiokurssit  S2/1 – S2/7
Kurssien aloittajan pitää olla vähintään taitotasolla B1. Kaikkien kurssien opiskelemisen jälkeen on mahdollista osallistua Suomi toisena kielenä –ylioppilaskokeeseen.

Kurssikuvaukset

Kurssikuvaukset (suomi toisena kielenä eli S2-kurssit)

lukiomamu4

 

Yhteystiedot

Yhteystiedot, opettajat ja muu henkilökunta


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 1 Kyllä 4 Ei 1