Maahanmuuttajien opetus Riihimäen aikuislukiossa

Kuva: Iso-Britannian lippu   Saksan lippu   venaja_lippu_rajaus   Ranskan lippu

 

Maahanmuuttajien perusopetus

Koulu on tarkoitettu aikuisille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Opetus on päivällä. Oppitunnit ovat tavallisesti klo 9.00 – 14.00 maanantaista torstaihin.

Voit aloittaa koulun, jos osaat lukea ja kirjoittaa latinalaisilla kirjaimilla. Testaamme alussa, voitko aloittaa perusopetuksen, ja aloitatko sen perusopetuksen alkuvaiheesta vai päättövaiheesta. Koulussa opiskellaan paljon suomen kieltä ja lisäksi englantia ja muita kieliä ja suomalaisen peruskoulun oppiaineita suomen kielellä.

Koulu alkaa elokuun lopussa. Perusopetuksen alkuvaihe kestää noin 1 vuoden ja päättövaihe yleensä 2 vuotta. Kun olet suorittanut kaikki päättövaiheen kurssit, saat suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen ja voit hakea ammatillisiin opintoihin tai lukioon. Koulu sopii myös niille, jotka ovat opiskelleet peruskoulun ja muita opintoja kotimaassa, mutta tarvitsevat lisää suomen kieltä työn tai opiskelupaikan saamiseksi Suomessa.

 

Ilmoittautuminen Riihimäen aikuislukion maahanmuuttajien perusopetukseen

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu elokuulle. Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2019 ja jatkuu 13.8.2019 asti.

Täytä ilmoittautumislomake koulussamme. Ota mukaan yhteystietosi, henkilötodistuksesi ja mahdolliset aikaisemmat koulutodistukset. Ilmoittautumislomakkeen voit täyttää aikuislukion kansliassa (osoite: Koulukatu 5, Riihimäki) tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 8.00-14.30.

Toivomme, että kaikki ilmoittautuneet osallistuvat tasotestiin tiistaina 13.8.2019 klo 10.00 lukion salissa (osoite: Koulukatu 5, Riihimäki). Tasotestin yhteydessä voi myös vielä ilmoittautua kouluun.

Lisätietoja koulusta ja ilmoittautumisesta saat kansliasta p. 019 758 4599 tai sähköpostitse koulusihteeriltä teija.airasmaa@riihimaki.fi.

 

Maahanmuuttajien perusopetuksen lukujärjestykset 2019-2020

Alkuvaiheen opinnot, lukujärjestys tulossa.

Päättövaiheen opinnot, lukujärjestys tulossa.

 

 

Kurssikuvaukset

Kurssikuvaukset (maahanmuuttajien perusopetuksen kurssit)

 

Suomen kielen iltakurssit

Kurssit on tarkoitettu sekä aloittajille että suomea jo osaaville. Opetus on illalla. Kurssin tunnit ovat kaksi kertaa viikossa. Jos et opiskele koko lukiota vaan vain suomen kursseja, sinun täytyy maksaa aineopiskelumaksu 70 euroa kerran lukuvuodessa. Se oikeuttaa opiskelemaan kaikilla kursseilla.

Kurssit S2/11 – S2/15: perustaso (A1 – A2)
Opetus alkaa suomen kielen alkeista. Opiskelun voi aloittaa syksyllä ilman suomen kielen taitoa. Opiskelemaan voi tulla myös myöhemmin lukuvuoden aikana, jos osaa jo vähän suomea.

Kurssit S2/16 – S2/20: keskitaso (A2 – B1)
Keskitason kurssit sopivat niille, jotka ovat opiskelleet suomea vähintään yhden vuoden ja ovat tasolla A2. Kursseilla voi opiskella esimerkiksi keskitason YKI-testiä varten.

Lukiokurssit  S2/1 – S2/7
Kurssien aloittajan pitää olla vähintään taitotasolla B1. Kaikkien kurssien opiskelemisen jälkeen on mahdollista osallistua Suomi toisena kielenä –ylioppilaskokeeseen.

Kurssikuvaukset

Kurssikuvaukset (suomi toisena kielenä eli S2-kurssit)

lukiomamu4

 

Yhteystiedot

Yhteystiedot, opettajat ja muu henkilökunta


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0