Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti on yksi Avoimen varhaiskasvatuksen toimintamuoto. Sitä järjestetään Aapeli-Avoimessa (Junailijankatu 14, 3 krs.) tiistaisin klo 9.00–14.00 ja perjantaisin klo 9-12.

Avoin päiväkoti tarjoaa mahdollisuuden vanhemmille keskusteluun toisten vanhempien ja työntekijöiden kanssa. Samalla lapsilla on mahdollisuus leikkiä toisten lasten kanssa. Avoimen päiväkodin toimintaan kuuluu keskustelujen ja leikkien lisäksi ohjattua toimintaa, jota järjestetään yhdessä lasten, vanhempien, ja eri yhteistyökumppanien kanssa. Toiminnan suunnittelun pohjana on lasten ja vanhempien ideat, ajatukset ja tarpeet. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Avoimeen päiväkotiin voi tulla oman aikataulun mukaan. Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Avoimessa päiväkodissa lapset ovat aina vanhempiensa vastuulla ja valvonnassa.

Avoimen päiväkodin aikana vanhemmilla on mahdollisuus nauttia kahvia tai teetä sekä keksiä pientä korvausta vastaan. Käytettävissä on myös omien ruokien säilyttämistä ja lämmittämistä varten astioita, jääkaappi ja mikroaaltouuni.

Aapeli-Avoimen toimintaan kuuluvat myös

  • Vauvaryhmä, johon voivat osallistua vanhemmat yhdessä alle 12-kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Vauvaryhmä kokoontuu perjantaisin klo 12-14.
  • Vahvuutta vanhemmuuteen ja Lapsi mielessä perheryhmät
  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvila, joka on kaikille avoin. Perhekahvila kokoontuu torstaisin 9.30–12.00
  • Pehmeiden arvojen perhekahvila, joka on kaikille avoin. Ryhmä kokoontuu perjantaisin 14-16.30.

Ryhmissä vanhemmat voivat jakaa arjen kokemuksia yhdessä toisten  vanhempien kanssa.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0