Taidekoulun opetussuunnitelma

Muutoksia opetussuunnitelmaan 1.8.2018

Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulu antaa yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Opetushallitus uudisti keväällä 2018 taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita ja uuteen opetussuunnitelmaan siirryttiin 1.8.2018. Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulun kohdalla tämä tarkoitti opiskeltavien tuntien vähenemistä kuvataiteen puolella. Kuvataiteessa siirryttiin annetusta 726:sta oppitunnista 500:aan oppituntiin. Käsityötaiteen puolelle ei tuntien kohdalta tullut muutosta.

Taidekoulussa kuvataiteen linjalla oppilas saa päättötodistuksen, kun on käynyt viisi vuotta perusopetuksessa ja kolme vuotta syventäviä opintoja. Käsityön linjalla sen saa kun on käynyt viisi vuotta perusopetuksessa ja kaksi vuotta syventäviä opintoja. Ellei ole aloittanut opintoja 7-vuotiaana saa päättötodistuksen kun saa täyteen tarvittavat 500 oppituntia. Koulussa on mahdollista päättötodistuksen saatuaan jatkaa 18-vuotiaaksi asti.

Vuonna 2018 tehdyn Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulun opetussuunnitelman voi lukea kokonaisuudessaa sivupalkissa olevan linkin kautta.

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0