Yleisöluennot

999314 Hadrian´s Wall – kävelyretki Pohjois-Englannin luontoon ja historiaan-luento

Hadrianuksen valli on roomalaisvalloittajien 100-luvulla rakentama muurivarustus Rooman valtakunnan luoteisella äärirajalla, nykyisen Englannin ja Skotlannin rajamailla. Nykyisin Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva yli sadan kilometrin pituinen varustus rakennettiin halki koko Britannian saaren suojaksi pohjoisia heimoja vastaan. Nykykulkijalle se tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden yhdistää retkeily, luonto, historia ja valokuvaus. Kahden peräkkäisen keskiviikon luennoilla kuljetaan suosittua vaellusreittiä Carlislesta Newcastleen ja tutustutaan valliin ja sen rakentamiseen sekä seudun luontoon ja Britannian kiehtovaan roomalaiseen menneisyyteen, josta viime vuosikymmenien arkeologiset kaivaukset ovat paljastaneet paljon uutta tietoa. Seudulla retkeilemisestä kiinnostuneet saavat myös käytännön vihjeitä onnistuneen retken suunnitteluun.
Luentomaksu 5 euroa/luento kerätään ennen molempien luentojen alkua.

Opettaja: Juutinen Juha

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Opiston juhlasali, Puistikko 5, 11100 Riihimäki

Päivä ja kello: Ke: 18.00 – 19.30

Kevätlukukausi: 1.4.2020 – 8.4.2020

Kurssimaksu: 5,00 €/luento (kerätään ennen luennon alkua)

Riihimäen seudun ikääntyvien yliopisto

Riihimäen seudun ikääntyvien yliopistotoimintaa järjestetään yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston, Riihimäen kansalaisopiston ja Riihimäen kaupungin kanssa.

Riihimäen luentojen yhteishinta on 40 €, joka laskutetaan (sis. 1-5 luentoa).Luentosarjaan ilmoittaudutaan ennakkoon kesäyliopistolle, puh. 050 550 2170.

Tervetuloa!

 

 

Muutokset aikatauluun mahdollisia.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 2 Kyllä 3 Ei 2