Mikä Tajua Mut?

Tajua Mut! -toimintamalli haluaa auttaa riihimäkeläisiä 12-28-vuotiaita nuoria varhaisessa vaiheessa. Apua voi saada mihin tahansa pulmaan, isoon tai pieneen. Asia voi koskea esimerkiksi koulua, työtä, asumista, terveyttä tai rahaa. Tajua Mut! -mallissa asioitasi koordinoi etsivä nuorisotyöntekijä.

Mikä etsivä nuorisotyö?

Etsivä nuorisotyö auttaa alle 29-vuotiaita nuoria. Tavoitteena on tukea nuorta esimerkiksi itsenäistymisessä tai koulutukseen ja työhön liittyvissä asioissa. Etsivä työ perustuu aina vapaaehtoisuuteen, ja sinä itse määrittelet tavoitteesi.

Miten homma toimii? 

Tajua Mut! -toimintamalliin kuuluu tietojärjestelmä. Koulutettu Tajua Mut! -toimija (esim. opettaja, terveydenhoitaja, kuraattori tai nuorisotyöntekijä) voi käyttää järjestelmää. Jos annat luvan, tietojärjestelmään tehdään yhteydenottopyyntö etsivälle nuorisotyölle. Tietojärjestelmään kirjataan ainoastaan yhteystietosi. Yhteystietojasi ei anneta kenellekään ilman lupaasi. Voit myös koska tahansa pyytää poistamaan tietosi tietojärjestelmästä. Sinun on myös mahdollista tehdä yhteydenottopyyntö itse. https://www.tajuamut.fi/nuorenyhteydenotto

Mitä sitten tapahtuu?

Etsivä nuorisotyöntekijä ottaa sinuun yhteyttä. Voit kertoa hänelle luottamuksellisesti asioistasi. Tarvittaessa voidaan sopia tapaaminen, johon kutsutaan myös muita toimijoita, jotka voivat auttaa sinua. Saat kuitenkin itse päättää, keitä kaikkia tapaamiseen osallistuu. Tapaamisessa sovitaan, mitä asioita lähdetään hoitamaan ja miten edetään.

Mitä hyötyä?

Sinun ei tarvitse itse tietää, mihin ottaa yhteyttä, vaan etsivä nuorisotyöntekijä etsii oikeat palvelut kanssasi. Kun kaikki kokoontuvat yhdellä kertaa saman pöydän äärelle, sinun ei tarvitse selittää asioitasi yksitellen eri ihmisille, ja luukulta toiselle juokseminen vähenee.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0