Tajua Mut! – autetaan ajoissa

Tajua Mut! -toimintamallin tarkoituksena on ohjata riihimäkeläiset apua tarvitsevat 12–28-vuotiaat nuoret tukipalveluiden piiriin entistä varhaisemmassa vaiheessa. Nuorten kanssa toimivien yhteistyötä malli tiivistää ja helpottaa.

Mallissa kannustetaan nuorten kanssa toimivia tahoja ottamaan varhaisia huolenaiheita puheeksi ja jakamaan huolensa helppokäyttöisen tietojärjestelmän avulla. Tietojärjestelmää käytetään yhteydenottopyyntöjen eli niin sanottujen liputusten välittämiseen. Liputuksia koordinoi etsivä nuorisotyö.

Toimintamalli ei korvaa olemassa olevia toimintatapoja, vaan tukee niitä. Malli tarjoaa työkalun, joka helpottaa lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivien tahojen välistä yhteistyötä. Nuorelle toimintamalli puolestaan tarjoaa mahdollisuuden saada kattavammat palvelut nopeammin.

Huom! Uusi tukipalvelu, nuori voi nyt myös itse tilata tukea netin kautta!

Myös meillä Riihimäellä on käytössämme uusi palvelu Tajua Mut! -sivustolla, Nuoren yhteydenottopyyntö. Se on nuorille helppo ja nopea tapa hakea tukea ja apua tilanteeseensa missä ja milloin tahansa.

Nuoren yhteydenottopyyntöön nuori lisää vain nimensä ja yhteystietonsa, syytä tukipyyntöön ei tarvita. Pyynnön vastaanottaa etsivä nuorisotyöntekijä, joka on yhteydessä nuoreen.

Etsivä nuorisotyöntekijä kuuntelee, tukee ja auttaa nuorta löytämään oikeat tahot nuoren asian/tilanteen ratkaisemiseksi. Kaikki perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen.

Nuoren yhteydenottopyyntö löytyy
https://www.tajuamut.fi/nuorenyhteydenotto


Tartutaan pieniin harmeihin, ennen kuin niistä kasvaa varsinaisia ongelmia.

KIrjaudu tästä Tajua mut! tietojärjestelmään

 

 

 

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 1 Kyllä 2 Ei 1