Nuorten asuminen

Kaupungin vuokra-asunnot

Tietoa Riihimäen kaupungin asumispalveluista löydät täältä.

Nuorisoasuminen

NAL Riihimäki Ry on toteuttanut nuorisoasumista Riihimäellä Nuorisoasuntoliiton kanssa vuodesta 2000. Tarkoituksena on nuorten asuinolojen parantaminen.

Riihimäellä sijaitsevat nuorisoasunnot ovat NAL Asunnot Oy:n omistuksessa. Asuntoja on Heikkilänkuja 5:ssä ja Vehmaksentie 1:ssä ja 3:ssa. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita.

Asuntoja voivat hakea

  • 18-29 -vuotiaat
  • työssä käyvät tai työtä etsivät nuoret
  • itsenäistyvät tai asunnottomat nuoret
  • opiskelijat.

Asuntojen haku: www.nal.fi/

Palvelut

Asumisohjaus on asumisen alkukuukausiin sijoittuvaa yksilöllistä ohjausta, jossa keskitytään itsenäisen asumisen onnistumisen turvaamiseen. Keskeisiä työmuotoja ovat vuokranmaksun suunnitelmallinen hoitaminen, asunnon kunnosta huolehtimiseen ja järjestyssääntöjen noudattamiseen ohjaaminen sekä asumistukiasiat. Asumisohjaus on sinulle vapaaehtoista.

Asumisneuvontaa tarjotaan kaikille nuorisoasuntojen asukkaille. Keskeisiä työprosesseja ovat vastuullinen asukasvalinta, asukasperehdytys vuokrasuhteen alkaessa, sekä rästi- ja häiriöpuuttuminen. Sinulla on mahdollisuus tulla kysymään asumisohjaajilta neuvoja mieltä painavissa asioissa.

Asukastoiminta on tarkoitettu kaikille nuorisoasuntojen asukkaille. Nuorisoasunnoilla pidetään säännöllisesti asukaskokouksia, joissa sinulla on mahdollisuus asukkaana vaikuttaa talojen asioihin. Taloilla järjestetään erilaisia tapahtumia ja retkiä talojen asukkaille. Kaikki asukkaat ovat tervetulleita ideoimaan asukastoimintaa.

Asumisen ABC on itsenäistymisikäisille nuorille suunnattu koulutus vuokra-asumisesta. Koulutuksessa käydään läpi mm. mistä asuntoja löytää, mitä ne maksavat, kuinka rahoittaa asuminen ja muita vuokra-asumiseen liittyviä vastuita. Koulutus on hyvin käytännönläheinen ja soveltuu loistavasti esim. koululuokille ja muille ryhmille. Koulutus on maksuton.

Lisätietoja:

www.nalriihimaki.fi
info@nalriihimaki.fi
050 307 2741

Löydät meidät myös somesta @nalriihimaki.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0