Matkailupaketteja ryhmille

Tervetuloa Riihimäelle! Riihimäki on monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumakaupunki. Puistomaisessa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa musiikin, taiteen, teatterin, korkeatasoisten museoiden ja kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien parissa. Tule ryhmäsi kanssa Riihimäelle, räätälöimme teille sopivan paketin. Tässä esimerkkejä, mitä voitte nähdä ja kokea Riihimäellä.

Matkailupaketit

Jokainen kierros alkaa tunnin kiertoajelulla, kiertoajelun aiheen voit ryhmäsi kanssa valita, vaihtoehtoina muun muassa historia, varuskunta, arkkitehtuuri, patsaat ja muistomerkit, tai voit yhdistellä eri vaihtoehtoja.

1) Teemana lasi

Suomen lasimuseo

Nykyiseen paikkaansa museo muutti vuonna 1980, jonne museonäyttelyt suunnitteli akateemikko Tapio Wirkkala. Museorakennus on rakennettu alun perin Paloheimo Oy:n turvejauhetehtaaksi vuonna 1914. Riihimäen lasi Oy muutti rakennuksen lasitehtaaksi vuonna 1921. Rakennuksessa on toiminut myös muovitehdas ja silkkipaino, sekä viimeksi Riihimäen lasin kristallihiomo. Nykyinen museokahvila on vanha lasitehtaan hevostalli. Museorakennuksessa on tällä hetkellä noin 1700 neliömetriä näyttelytilaa. Isompi vaihtuvien näyttelyiden sali oli aikaisemmin lasitehtaan puhaltimo.
Suomen lasimuseon verkkosivut

Hyttikortteli

Riihimäen lasi Oy aloitti toimintansa paikkakunnalla vuonna 1910. Lasitehdas piti monin tavoin huolta työntekijöidensä hyvinvoinnista ja sen yhtenä muotona oli lasitehtaan ympärille rakennettu työläisten asuinalue, Hyttikortteli. Asunnot puistomaisine ympäristöineen oli aikanaan arvokas lisä lasitehtaalaisille ja heidän perheilleen. Omistamiensa asuinrakennusten ohella tehdas tuki myös työntekijöiden omaa omakotirakentamista. Vaikka lasitehtaan toiminta loppui jo vuonna 1990, vanha asuinmiljöö on säilynyt pääpiirteissään ennallaan. Alueella on myös aktiivisesti toimivia lasistudioita.

Lasistudio Mafka & Alakoski

Täällä niitä taikoja tehdään. Lasistudio Mafka & Alakoski toimii Riihimäellä entisen lasitehtaan tiloissa. Lasistudiolla valmistetaan suupuhallettua taide- ja käyttölasia. Lasinpuhaltimon yhteydessä on tila, josta löydät lasitaiteilijoiden ainutlaatuisia teoksia sekä korkeatasoista vapaasti muotoiltua käyttölasia. Lasistudiolla järjestetään myös elämysiltoja lasinpuhalluksen parissa. Riihimäen lasistudiolla on lisäksi laaja valikoima uniikkeja lasihelmiä ja koruja. Lasitaiteilija Marja valmistaa helmiä ja pienoisveistoksia, esimerkiksi näköisveistoksia linnuista ja lemmikeistä, myös tilauksesta. Lasistudio on oiva paikka hypnotisoitua kuumasta lasimassasta, tehdä taidehankintoja ja lahjaostoksia sekä nauttia tunnelmasta!
Lasistudio Mafka & Alakosken verkkosivut

Matkaohjelma

Kiertoajelun jälkeen tutustuminen Lasimuseoon oppaan johdolla. Museokierroksen jälkeen kävelemme hyttikortteliin, joka sijaitsee kävelymatkan päässä museolta. Hyttikorttelissa sijaitsee vanha lasitehdas, vanhoja puutaloja ja 2 lasistudiota. Lasistudioissa voi tutustua lasinpuhallukseen ja tehdä ostoksia. Päivän aikana on mahdollisuus lounaaseen. Pyydä tarjous, räätälöimme paketin toiveittesi mukaan. Paketin hinta riippuu ryhmän koosta ja käyntipaikkojen määrästä.

Lisätietoja

glass.museum@riihimaki.fi

2) Teemana taide ja kulttuuri

Riihimäen taidemuseo

Riihimäen taidemuseo perustettiin vuonna 1994, ja avattiin yleisölle 26. maaliskuuta 1995. Perustamisen mahdollisti Helsingissä toiminut taide- ja antiikkikauppias Pentti Wähäjärvi (1912–1999), joka vaimonsa Tatjana Wähäjärven kanssa lahjoitti Riihimäen kaupungille laajan taidekokoelman vuonna 1993. Kokoelma kantaa lahjoittajiensa nimeä. Lahjoituskokoelmaan kuuluu runsaat 2 000 teosta, joista maalauksia noin 1 000, veistoksia noin 200 ja grafiikkaa, piirustuksia ja akvarelleja yhteensä noin 400 sekä antiikkiesineistöä noin 500.
Riihimäen taidemuseon verkkosivut

Riihimäen teatteri

Riihimäen teatteri on Riihimäellä toimiva ammattiteatteri, joka saa kunnallista ja valtiollista tukea. Riihimäen teatteri on perustettu vuonna 1946 ja on näin ollen yksi Suomen vanhimmista ammattiteattereista omassa kokoluokassaan. Ohjelmistossa on kotimaisia ja
ulkomaisia näytelmiä, nykykirjailijoiden uutuuksia ja klassikoita. Riihimäen teatteri on valittu vuoden 2017 teatteriksi. Kaupunki myi teatterin joulukuussa 2018 Bulevardin teatteriyhdistykselle, joka vastaa Aleksanterin teatterin taiteellisesta ja vierailuteatteritoiminnasta. Riihimäen teatterin ohjelmisto on loistava!
Riihimäen teatterin verkkosivut

Matkaohjelma

Kiertoajelun jälkeen tutustuminen Riihimäen taidemuseoon oppaan johdolla. Museon jälkeen siirtyminen Riihimäen teatteriin. Teatterikierros ennen esitystä. Teatterin kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Teatterihotelli, jossa voitte nauttia lounaan tai illallisen ja sieltä voitte tilata myös väliaikatarjoilun. Majoittuminenkin onnistuu hyvin. Pyydä tarjous, räätälöimme paketin toiveittesi mukaan. Paketin hinta riippuu ryhmän koosta ja esimerkiksi teatteriesityksestä.

Lisätietoja

taidemuseo@riihimaki.fi

3) Teemana patikointi

Hatlamminsuo

Tule opastetulle patikkaretkelle Riihimäen Hatlamminsuon luontopolulle. Eräopas tutustuttaa sinut suomalaisen suon elinympäristöön sekä kasvi- ja eläinlajeihin. Me tarjoamme virkistävää liikuntaa, upeita korpimaisemia ja tietoiskuja suomalaisista suotyypeistä. Avarra korvet, nevat ja rämeet tutuiksi. Lupaamme unohtumattoman eräelämyksen.

Lisätietoja

Pekka Poutiainen, p. 040 539 5675 tai Pekka Parkatti, p. 040 524 0180

Tutustu tehtaanmyymälöihin

Riihimäellä on monta tehtaanmyymälää, joissa kannattaa vierailla, kun tulette meille kylään!

Flow Cosmeticsin tehtaanmyymälästä löydät kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja mineraalimeikkejä.

Havi Outletista löydät tuttujen kynttilätuotteiden lisäksi myös Finlaysonin ja Familonin shop-in-shopin. Havi Outlet tarjoaa paljon vaihtuvia erikoistarjouksia, poistotuotteita sekä kilotavaraa edullisin hinnoin!

Iittala Outlet tarjoaa sinulle löytämisen iloa ja rakastettuja brändejä: Arabia, Fiskars, Hackman ja Iittala. Saat myös ideoita kattauksiin ja lahjoihin. Outletmyymälässä on myynnissä 1- ja 2-laatua sekä erikoiseriä.

Joutsen Oy:n tehtaanmyymälästä löytyvät maailman puhtaimmat untuvatuotteet, takit, tyynyt ja peitot, jotka ovat kestävä sijoitus hyvinvointiisi. Tunne jäljittelemätön lämmön ja keveyden yhdistelmä, josta et enää luovu.

Melaja Oy:n tehtaanmyymälästä löydät jatkuvasti vaihtuvan valikoiman erikoiseriä Studio Eero Aarnio -tuotteita, Muumi-valaisimia sekä muita valmistamiamme design-tuotteita.

Ullan Pakarin leipomo-kahvila-ravintolaan voit poiketa kahville, lounaalle ja ostaa mukaan leipomotuotteita.

Kuva Riihimäen keskuspuistosta ja sen edustan liikenneympyrästä
Kuva: Jenniina Nummela

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1