Seudun ulkoilutapahtumia

Riihimäki on luontoystävällistä seutua, josta löydät ulkoiluaktiviteetteja moneen makuun. Riihimäki ja sen naapurikunnat järjestävät myös erilaisia ulkoilutapahtumia. Tapahtumia on ympäri vuoden – niin talvisia kuin kesäisempiä lajeja sekä koko perheelle että totisemmalle harrastajalle.

Suosituimpia tapahtumia niin matkailijoiden kuin paikkakuntalaisten keskuudessa ovat:

Poronpolku
Poronpolku on Etelä-Suomen suurin kuntoliikuntatapahtuma Lopella. Poronpolku polveilee järvien ja lampien välissä pitkin metsäisiä harjuja, poikkeaa välillä suolle ja kiipeää joskus kalliollekkin. Soilla kengät eivät kastu, sillä siellä kuljetaan pitkospuita pitkin ja jyrkimmissä rinteissä portaat helpottavat kulkua.

Asemajuoksu
Riihimäen asema-aukiolla järjestetään syyskuussa perinteinen koko perheen asematapahtuma. Tilaisuus koostuu useista esiintymisistä ja tapahtumista, joista yksi on asemajuoksu. Juoksureitit koostuvat asfaltti- ja hiekkateistä. Asemajuoksuun on ilmoittaumismaksu.

Mommilanjärven Soutelu
Mommilanjärven Soutelu tarjoaa iloisia elämyksiä Suomen suvessa. Soutelupäivänä on ranta-alueella koko perheelle paljon ohjelmaa ja koettavaa; kuten markkinatunnelmaa, tervan tuoksua, musiikkia, ruoka- ja kahviteltat, lasten leikkipuisto sekä opastetut kiertoajelut Mommilan historiallisiin kohteisiin. Lisäksi Kärkölän Lappilasta voi johdetusti meloa Mommilanjärvelle. Nimikin jo kertoo, että kyseessä on kuntoilutapahtuma ilman virallista kilpailua.

Kunnon Suunnistus
Tapahtuma järjestetään Hausjärvellä Riihimäen Kiistaveikkojen Suonummen majalla. Maasto on helppokulkuista ja polkurikasta, joten se on ihanteellinen paikka koko perheen suunnistustapahtuman pitopaikaksi.

Monnin hiihto
Monnin hiihdon reitit kulkevat Hausjärven, Hyvinkään ja Riihimäen luonnonkauniissa maastossa. Hiihto on perinteikäs Hyvinkään ja Riihimäen välinen haastehiihto.

Lisää tapahtumia

Juoksukilpailu


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0