Luontoon ja liikkumaan

Lenkkeily ja ulkoilu luonnonhelmassa rauhoittaa ja virkistää ja mikä parasta, se sopii kaikenikäisille. Riihimäki tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja luontoon haluaville ja aktiviteetteja kaipaaville. Etelä-Suomen luonto on sekoitus metsiä, soita ja vesistöjä. Erilaisia kohteita löytyy useallekin päivälle ja eri vuodenaikoina sama paikka on kuin uusi kohde.

Löydä tarjonnastamme omat suosikit ja lähde seikkailemaan metsään tai virkistäydy liikunnan avulla. Ole siis avoin ja koe Riihimäen luonto vaikkapa kävellen, pyöräillen tai patikoiden.

Riihimäen liikuntapaikoista lisää tietoa löytyy täältä.

Seudun ulkoilutapahtumia

Riihimäki on luontoystävällistä seutua, josta löydät ulkoiluaktiviteetteja moneen makuun. Riihimäki ja sen naapurikunnat järjestävät myös erilaisia ulkoilutapahtumia. Tapahtumia on ympäri vuoden – niin talvisia kuin kesäisempiä lajeja sekä koko perheelle että totisemmalle harrastajalle.

Suosituimpia tapahtumia niin matkailijoiden kuin paikkakuntalaisten keskuudessa ovat:

Poronpolku
Poronpolku on Etelä-Suomen suurin kuntoliikuntatapahtuma Lopella. Poronpolku polveilee järvien ja lampien välissä pitkin metsäisiä harjuja, poikkeaa välillä suolle ja kiipeää joskus kalliollekkin. Soilla kengät eivät kastu, sillä siellä kuljetaan pitkospuita pitkin ja jyrkimmissä rinteissä portaat helpottavat kulkua.

Asemajuoksu
Riihimäen asema-aukiolla järjestetään syyskuussa perinteinen asemajuoksu. Juoksureitit koostuvat asfaltti- ja hiekkateistä. Asemajuoksuun on ilmoittaumismaksu.

Mommilanjärven Soutelu
Mommilanjärven Soutelu tarjoaa iloisia elämyksiä Suomen suvessa. Soutelupäivänä on ranta-alueella koko perheelle paljon ohjelmaa ja koettavaa; kuten markkinatunnelmaa, tervan tuoksua, musiikkia, ruoka- ja kahviteltat, lasten leikkipuisto sekä opastetut kiertoajelut Mommilan historiallisiin kohteisiin. Lisäksi Kärkölän Lappilasta voi johdetusti meloa Mommilanjärvelle. Nimikin jo kertoo, että kyseessä on kuntoilutapahtuma ilman virallista kilpailua.

Monnin hiihto
Monnin hiihdon reitit kulkevat Hausjärven, Hyvinkään ja Riihimäen luonnonkauniissa maastossa. Hiihto on perinteikäs Hyvinkään ja Riihimäen välinen haastehiihto.

Erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja

Haluaisitko luontopolkujen sijaan kokeilla jotain jännittävämpää ja ehkä uudenkinlaista aktiviteettia? Voisiko se olla ratsastustunti tai kunnon paintball/värikuula -kisa? Oletko enemmän melojatyyppiä tai golffaaja? Kaikkea löytyy Riihimäeltä tai sen lähikaupungeista. Ota puhelin esiin ja varaa aika näihin liikuntapalveluihin – näin saat taas yhden elämyksen lisää, arjesta poiketen.

Ratsastusta – Sammaliston talli
Tarjoaa erittäin hyvät puitteet ja ammattitaitoiset opettajat ja valmentajat sekä kilpailuihin tähtääville että omaksi ilokseen ratsastaville. Sammalistontalli sijaitsee Riihimäen kolmostieltä vain 4,5 km päässä.

Melontaa – Vaiveronkosket
Melonnan suhteen olosuhteet ovat vaihtelevia Vantaajoella vuodenaikojen ja virtojen mukaan. Nämä lyhyet korkean veden jaksot soveltuvat erityisesti kokeneemmille melojille. Melontareitin varrella, välillä Hyvinkää -Vaiveronkosket – Nurmijärven Myllykoski – Helsingin Ruutinkoski – Vanhankaupunginkoski, on ohitus- ja rantautumispaikoissa melontareitin logoin varustetut paikat.

Värikuulakisaamista – Paintball
Lähin paikka harrastaa ”rosvo ja poliisi” -leikkiä on Lopella. PV Paintball haluaa tarjota muistettavan liikuntaelämyksen Lopen luonnonkauniissa maalaismaisemissa.

Ilmailulajeja – Räyskylän ilmailukeskus
Pohjoismaiden suurimmassa harrasteilmailukeskuksessa Räyskylässä suositumpia ilmailulajeja ovat purjelento ja laskuvarjourheilu. Myös matkailija voi tutustusa Lopen kauniiseen luontoon korkeudesta käsin. Räyskylän keskus myös majoittaa ja ruokkii vierailijoitaan.

Moottoripyöräilyä – Lopen Enduro
Endurosafari tarjoaa haasteellisen tilaisuuden tutustua Lopen maisemin enduropyörän selästä. Aiempi enduron ajotaito ei ole välttämätön, mutta moottoripyörän perustaidot tulee osata. Enduropolut mutkittelevat Leppäniemen tilan 1300 hehtaarin metsäalueilla.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 7 Ei 0 Kyllä 7 Ei 0