Puuhaa lapsiperheille Riihimäellä ja lähiympäristössä

Puistoja ja piknikpaikkoja

Keskuspuiston leikkipuisto 2005 miia heinonen
Keskuspuiston leikkipaikka

Keskuspuisto on suosittu lasten leikkipaikka. Puistossa voi hyvin nauttia myös piknikistä, kun aivan leikkipaikan vierestä löytyy lampi suihkulähteineen. Keskuspuisto sijaitsee kaupungin keskustassa Valtakadun, Pohjoisen Rautatienkadun ja Kauppakadun välisellä alueella. Katso sijainti kartalla.

Perhospuisto on toinen hyvä valinta lasten leikkipaikaksi tai retkikohteeksi. Puistossa on monia eri perhoslajeja houkuttelevia niitty- ja koristekasveja. Perhospuisto sijaitsee Juppalan kaupunginosassa Paavolantien varrella, Paavolantie 4. Katso sijainti kartalla.

Urheilupuiston koivikko on kuuluisa kauneudestaan. Puistoalueelta löytyy myös uimala ja uimahalli (Salpausseläntie 16), urheilutalo (Pohjolankatu 6) sekä yleisurheilu- ja jalkapallokentät. Katso sijainti kartalla.

Kastanjapuisto on suosittu piknikpuisto aivan Atomi- ja Neutroni-kauppakeskusten tuntumassa Eteläisen Asemakadun ja Kulmalan Puistokadun kulmauksessa. Katso Kastanjapuiston sijainti kartalla.

Liikuntaa ja seikkailua

Maauimala_1_vesileikki_2014_pieni_tapio_aulu
Riihimäen maauimala

Maauimala on lapsiperheiden suosittu kohde kesäisin. Voit käydä samalla kuntosalilla uimahallin puolella.

Keilailua voi harrastaa Riihimäen keilahallissa, Pohjolankatu 6. Omia varusteita ei tarvita. Myös hohtokeilailua!

Janakkalan Tervakoskella sijaitseva teemapuisto Puuhamaa, Vähikkäläntie 11, on lasten paratiisi ja siellä tekemistä riittää koko päiväksi. Riihimäeltä on matkaa Tervakoskelle noin 15 kilometriä.

Riihimäen Kiipeilykeskus Rocklands. Halli on avoinna kaikille kiipeilyharrastajille ja lajiin tutustujille. Hallilla on reilu 200 neliötä boulderointiseinää – boulderoinnissa kiipeillään matalammilla seinillä putoamisen turvaavien patjojen päällä.

Museoita ja teatterielämyksiä

NuorisoTeatteri_31_2014_pieni_pekka_hoviRiihimäen Nuorisoteatteri tuottaa noin 20 ensi-iltaa vuodessa ja on Suomen suurin nuorisoteatteri. Kesäisin nähdään koko perheen näytelmiä Allinnan montun kesäteatterissa.

Riihimäen Teatterin tarjonnasta voi löytää myös lapsiperheille sopivia esityksiä.

Elokuvista nauttivat perheet voivat suunnata kaupungin keskustassa sijaitsevaan elokuvateatteri BioRexiinKeskuskatu 8.

Riihimäellä on viisi mielenkiintoista museota, joista yksi on valtakunnallinen erikoismuseo Suomen lasimuseo. Muut neljä museota ovat Riihimäen kaupunginmuseo, Riihimäen taidemuseo, Suomen Metsästysmuseo sekä Valtakunnallinen Työväentalomuseo.

Riihimäen taidemuseossa on työpajahuone omatoimiseen piirtelyyn ja kaupunginmuseossa puolestaan omatoimisia puuhareittejä lapsiperheille. Tutustu tarkemmin museoihin >>


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 8 Ei 18 Kyllä 8 Ei 18