Viihtyisä Riihimäen seutu

Riihimäki ja sen ympäristökunnat Loppi ja Hausjärvi edustavat hämäläisyyttä puhtaimmillaan. Maaseudun ja kaupungin välinen positiivinen vuorovaikutus on konkreettisesti havaittavissa – täällä hämäläinen kulttuurimiljöö kohtaa modernin nykyisyyden. Hyvä sijainti kulkureittien varrella on ollut seudun valtti jo vuosisatojen ajan.

Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi muodostavat kokonaisuuden, joka on helmi Hämeen Järviylängön luonnonkauniissa syleilyssä. Maisemissa vuorottelevat näyttävät harjut ja selänteet sekä vehmaat, alavat viljelymaisemat unohtamatta puhdasvetisiä järviä ja lampia.

Riihimäen seutu tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun: purjelennosta marjastamiseen, melontaretkistä shoppailuun. Maastoon merkityt monipuoliset reitistöt mahdollistavat turvallisen vaihtoehdon luonnossa liikkumiseen.

Kulttuurin ystävälle seutu on varsinainen herkkupala. Tarjolla on musiikkia, taidetta, teatteria, korkeatasoisia museoita ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä.

Riihimäen seutu on oikea valinta sekä aktiiviselle luonnossa liikkujalle että nautiskelevalle kulttuurin ystävälle!

Kanta-Hämeessä kun ollaan, muista matkailun osalta kurkata myös Hämeen matkailu ja GoTavastia.

Kuva Riihimäen kaupunginmuseosta ulkoapäin

Tervetuloa Riihimäen museoihin!

Riihimäellä on viisi museota, joissa pääsee tutustumaan muun muassa lasiin, metsästykseen, taidekokoelmiin, elämään Riihimäen seudulla sekä työväenliikkeen historiaan.

Tutustu Riihimäen museoihin!

Parhaat palat 2018 matkailuesitteen kansikuva

Parhaat palat esittelee Riihimäen seudun kiinnostavimmat matkailukohteet

Riihimäen seutu on sellainen kuin sinä haluat. Luonnonläheinen retkikohde, jossa voi vaeltaa polkuverkostoja, tai kulturelli tapahtumakeskus, jossa soi makusi mukaan korkealuokkaiset klassiset konsertit tai rokki.

Tutustu Parhaat palat 2018 -matkailuesitteeseen