Uintikäytännöt

Vauva- ja taaperouinti

Olemme Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton hyväksymä turvallinen vauva- ja perheuintipaikka.

Paikka

Ryhmät pidetään uimahallin tilaussauna I:n altaassa, Salpausseläntie 16.

Vauvauinti

Riihimäellä vauvauinti on tarkoitettu 4-12kk -ikäisille lapsille. Lapsen tulee olla vähintään 4kk ja 5kg aloittaessaan vauvauinnit. Erityislapsilla tulee olla lääkärin myöntämä lupa uintiin. Tutustu vauvauintiin valmistautumiseen ja sisältöön tästä: Vauvauintiesite

  • tiistaisin klo 17.00, 17.30 ja 18.00 (myös erityislapset)
  • sunnuntaisin klo 10.00, 10.30. ja 11.00

Taaperouinti

Riihimäellä taaperouinti on tarkoitettu 1-3-vuotiaille lapsille.

  • tiistaisin klo 18.30 ja 19.00
  • sunnuntaisin klo 9.30 ja 11.30

Ilmoittautuminen

Ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana sähköisellä lomakkeella. Jakson hakuajat löytyvät Jaksotiedote -linkistä.

Infotilaisuus

Infotilaisuus järjestetään ennen jokaista uintijaksoa. Se ei ole pakollinen, mutta suositeltava ensimmäistä kertaa jaksolle tuleville. Infotilaisuuden päivän löytää Jaksotiedote -linkistä ko jakson kohdalta. Infotilaisuutta ei tällä hetkellä järjestetä paikan päällä. Info toimitetaan osallistujille sähköpostilla.

Hinta

Vauva- ja taaperouinti maksaa 130,00€ / jakso ja samalla jaksolla oleva sisarus 60,00€ / jakso. Yksi jakso koostuu kahdeksasta uintikerrasta (30min / kerta) ja hinta kattaa lapsen lisäksi kaksi aikuista. Tämä sisältää uimahallipalveluiden käytön (suihku ja sauna), sekä alle kouluikäisen sisaruksen / sisarusten uintikerran ryhmän uintiaikana uimalan muissa altaissa uimalan aukioloaikana. Huomioittehan että vauvauinti pidetään erillisessä altaassa/tilassa tilaussaunalla ja uimahallin altaisiin menevä sisarus tarvitsee näin aikuisen seurakseen.

Maksaminen

Jaksomaksu maksetaan uimalan kassalle viimeistään 2. uintikerralla. Maksun yhteydessä ilmoitetaan lapsen nimi, sekä ryhmän päivä (tiistai tai sunnuntai). Huomioittehan että jaksomaksua ei voi suorittaa työnantajan tarjoamilla kulttuuri- tai liikuntaeduilla.

Poissaolot

Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse ilmoittaa, mutta pidemmistä poissaoloista olisi suositeltavaa ilmoittaa ohjaajalle.

Korvaavat uintikerrat

Jaksolla järjestetään yksi korvaava uintikerta tiistain, sekä sunnuntain ryhmäläisille ennalta ilmoitettuna päivänä.

Valmistautuminen uintiin

Kotona kannattaa kylpyveden lämpötilaa laskea asteittain +37:stä +32:een asteeseen. Varaa riittävästi aikaa saapuessasi vauva- tai taaperouintiin. Huolehdi siitä, että lapsesi perustarpeet (uni, ruokailu) on tyydytetty. Älä kuitenkaan syötä vauvaa juuri ennen uintia, jotta pulauttelu vähenee. Peseydy huolellisesti ilman uimapukua. Kastele myös hiukset ja sido pitkät hiukset pesun jälkeen kiinni tai käytä uimalakkia/suihkumyssyä. Meikit tulee myös poistaa ennen altaaseen tuloa. Ota korut pois (kellot kaulakorut yms). Vauvalla tulee olla pakaroiden kohdalta tiukka uima-asu. Uimavaippaa saa käyttää, mutta se ei ole pakollista. Liiku peseytymistiloissa ja altaalla rauhallisesti kaatumisen välttämiseksi. Ohjaaja pyytää ryhmän altaaseen edellisen ryhmän poistuttua. Käy saunassa vasta uinnin jälkeen. Löylyä ei saa heittää, kun vauvat ovat saunassa.

Lisätietoja

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

Kaisa Eiristö
terveysliikunnanohjaaja
040 330 4734

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 0 Kyllä 4 Ei 0