Vauva- ja taaperouinti

Vauva- ja taaperouinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva, aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä (väh. +32) vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Uintituokio sisältää ohjattua toimintaa ryhmässä ja yksilöllisesti. Toiminta perustuu yksilölliseen, lapsilähtöiseen ja kehitykselliseen lähestymistapaan. Vedessä oleminen ja harrastuksen jatkaminen edesauttaa myöhäisempää uimataidon oppimista ja lisää vesiturvallisuutta. Erityislapsilla on mahdollisuus osallistua vauva- ja taaperouintiin.

Vauvauinti

Vauvauinnin voi aloittaa lapsen täytettyä neljä kuukautta ja painoa tulee olla vähintään viisi kiloa, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään +32 asteisessa vedessä. Ensimmäisen vauvauintijakson aikana pieni lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta, lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Taaperouinti

Taaperouinti on monipuolista toimintaa välineiden kera sekä yhdessä leikkien että yksilöohjauksena lapsikohtaisesti. Taaperoissa leikki on jo vauhdikkaampaa kuin vauvoissa ja erilaiset tehtävät tuovat uutta mielenkiintoa vedessä olemiseen. Uinnin voi aloittaa ilman vauvauintikokemusta.

Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden.

Lisätietoa uinnista voi lukea SUH:n sivuilta tai tutustumalla vauvauintiesitteeseemme.
Esitteemme on saatavilla myös englanniksi ja venäjäksi.

Lisätietoja

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

Kaisa Eiristö
terveysliikunnanohjaaja
040 330 4734

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 9 Ei 6 Kyllä 9 Ei 6