Kuntosalikurssi

torstaisin klo 15.15-16.15 Urheilutalon kuntosalilla (Pohjolankatu 6)

5.9.-5.12.2019 (ei ohjausta koululaisten syyslomaviikolla 42), hinta 35€ / henkilö

Lisätietoja kurssista voi lukea tästä.

Painonhallintaa tukeva liikuntakurssi

maanantaisin klo 16.30-17.30 maauimalan yläsalissa (Salpausseläntie 16)

2.9.-2.12.2019, hinta on 35€ / henkilö, ryhmään otetaan enintään 15 osallistujaa

Kurssilla tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin hyvässä hengessä. Painoindeksi tulee olla vähintään 30 (ylipainoa vähintään 10kg). Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet voi katsoa tästä.

Liikuntaneuvonta neuvolassa

Aikataulut syksyn 2019 osalta päivitetään elokuussa.

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu neuvolan asiakkaille, jotka kokevat tarvitsevansa apua oman tai perheen liikkumisen edistämiseen. Käynnit varataan neuvolan henkilökunnan kautta.

Suorituskyvyn testi (SPPB) apuvälinelainaamon asiakkaille

SPPB-testi on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat hakemassa / hakeneet kävelytelineen Riihimäen apuvälinelainaamosta. Testistö mittaa alaraajojen suorituskykyä ja auttaa tunnistamaan ne iäkkäät, joilla on kaatumisvaaraa lisäävä liikkumisvaikeus tai heikentynyt tasapaino. Testi koostuu tasapaino-, kävelynopeus- ja tuolilta ylösnousu -osioista.

Apuvälinelainaamossa on saatavilla käyntikortteja ajanvaraukseen. Ajan voi varata myös suoraan projektikoordinaattori Sari Pekkalalta p. 019 758 4747, sari.pekkala(at)riihimaki.fi

Elämäntaparyhmä

Elämäntaparyhmät ovat tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan omaa terveyttään. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti terveellisiä elämäntapoja, ja tapaamisten aikana saaa ohjausta elämäntapoihin sekä valmiuksia oman terveyden parantamiseen. Tapaamiset koostuvat teoria- ja liikuntaosuudesta. Toimintaa järjestää Riihimäen seudun terveyskeskus yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet päivittyvät syksyn aikana terveyskeskuksen sivuille.

Terveyttä edistävä elämäntaparyhmä

Aikataulut syksyn 2019 osalta päivitetään elokuussa.

Ryhmät ovat tarkoitettu hedelmällisessä iässä oleville naisille, joiden painoindeksi (BMI) on 30 tai yli. Ryhmä sopii myös raskaana oleville naisille. Ryhmään tulevalta edellytetään sitoutumista ja motivaatiota muutokseen. Tavoitteena on terveellisten elämäntapojen ja vuorokausirytmin omaksuminen. Jokainen jäsen asettaa itselleen myös henkilökohtaisen tavoitteen.

Tällä hetkellä ryhmään voi ilmoittautua neuvolakäynnin, hoitajien, lääkäreiden ja liikuntaneuvonnan kautta. Liikuntaneuvontaan voi varata ajan projektikoordinaattori Sari Pekkalalta p. 019 758 4747, sari.pekkala(at)riihimaki.fi. Ryhmää ohjaavat terveydenhoitajat, liikuntapalveluiden työntekijä, neuvolapsykologi, erikoislääkäri, diabeteshoitaja, sydänhoitaja, kotitalouden asiantuntija ja kokemusasiantuntija.

  

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0