Ideoita kaupunkilaisilta

Mitä sinun mielestäsi Riihimäki tarvitsee?

 • Parempaa kaavoitusta. Teollisuusalueille maisemointia teiden varsille. Katsokaa kaupungin katukuvaa kaupunkiin tulijan silmin. Hyvinkäältä tullessa on vastassa monia pressuhalleja ja mm. Parocin-eristepaketteja. Miksei edellytetä, maisemointia, istutuksia ym. tontin reunalle. Omakotiasukkaankin on pidettävä huoli siististä ja viihtyisästä katukuvasta.
 • …pätevät johtajat jotka onnistuvat tasapainottamaan talouden ilman asukasmäärän kasvuodotuksia. Panostetaan olemassaolevan infrastruktuurin kunnossapitoona ja parantamiseen ja unohdetaan laajentumispyrkimykset.
 • On puhuttu robotiikan mahdollisuuksista. Tämä on hyvä asia jos robotiikkkaan lasketaan muukin kuin tuotannollinen robotiikka. Eli esineiden internet IoT ja tiedon jalostamiseen liittyvä palveluiden automaatio niin jopa alkaa olla mahdollisuuksia paikallisien yrittäjien nousemiseksi jopa koko maailman markkinoille.
 • Tori entiselle paikalle, jolloin varmaan saataisiin kauppiaitakin torille. Nykyisin moni haluaa ostaa elintarvikkeita suoraan tuottajilta . Joulutori olisi myös varmasti suosittu.
 • Tori entiselle paikalle! Nykyinen paikka aivan liian ahdas, etukäteen jo kauhistuttaa liikkuminen lastenrattaiden kanssa. Riihimäellä on aina ollut hienot isot markkinat nyt markkina-alue on huonosti hahmotettava, kun leviää parkkipaikoille ja ahtaille kujille. Järjetöntä seisottaa isoa hyväkuntoista toriaukiota tyhjillään. Torin palauttaminen vilkastuttaisi myös Hämeenkadun toistakin päätä, jossa nykyään melko hiljaista.
 • Kaupunkikeskustan merkitys kasvaa tulevaisuudessa. Muun maailman malliin pikkukaupunki metropolialueen lähellä voi vetää vain olemalla kaupunki sekin. Yrityselämä, kaupat mukaanlukien sijoittuu miten se itse haluaa. Mutta kaupungin pitää ymmärtää tämän asian tärkeys ja keksiä keinot siihen. Siinä sitä on kulttuuriakin, RMK tasolla ei mikään kulttuurilaitos voi tuoda oikeaa vetovoimaa. Jos propaganda jätetään pois, niin Riihimäen vetovoima voi oikeasti olla vain etelää halvempi asuminen ja voisi olla myös viihtyisä ydinkeskusta.
 • Portaat Vähäkäyrälle Valtakäyrän ja Junailijankadun kohdalta,esim. samantyyliset kuin urheilupuistoon tehdyt puuportaat
  Asematunnelin ja asemarakennuksen sekä matkakeskuksen laatoituksen puhtaanapidon tehostamista. Bussiyhteys uimarannoille
 • Kaupunki tarvitsee kunnon torin. Tori entiselle paikalle. Tanssipaikan talveksi esim. Kerhotalo tai Rity talo.
 • Asukkaita,kauppoja keskustan elävöitymistä
 • VR bild tunnel near Lidl. They also cute a lot of trees. Maybe VR should also plant trees and design landshaft around.
 • 2030 suurin osa toimistoissa työskentelevistä voi tehdä etätyötä osan viikosta. Junarata ja toimiva liikenne antavat Riihimäelle mahdollisuuden houkutella uusia asukkaita kaavoittamalla kävelymatkan päähän asemasta kaiken kokoisia kerrostaloasuntoja ja hyvien bussiyhteyksien päähän asemasta omakoti- ja rivitaloalueita. Palvelut, kaupunkin istutukset ja puistot sekä markkinointi kohdalleen, niin hyvä tulee.
  Työpaikkatointtien tarjonta tulee jatkossakin pitää hyvällä tasolla.
 • Kaikille eka- ja tokaluokkalaisille lapsille tulee suoda paitsi iltapäivä- myös aamupäivähoitoa. Jos Riihimäelle tahdotaan todella houkutella lapsiperheitä, on tällaiset palvelut saatava kuntoon. Sujuva arki houkuttelee ruuhkavuosiaan eläviä varmasti.
 • Kannatan torin muuttamista takaisin vanhalle paikalle, se oli mukava ja tunnelmallinen kesälläkin, kun oli kahvilavaunukin.
  Vanhan sähkölaitoksen muuttaminen kulttuuritaloksi on varmaan kannattavaa, kun on aseman lähellä. Sinne pääsee hyvin junalla muualtakin. Keskustan kehittäminen on tärkeää, että siellä olisi paljon pikkukauppoja. Nykyään on aika paljon tyhjää. Prisman seutua tulee kehittää mukavammaksi, ettei tarvitse lähteä Hyvinkäälle.
 • Uusia autoja myyviä autoliikkeitä,aikuisten tanssiravintoloita.Asukkaiden pitää käyttää oman kaupungin palveluita eikä kantaa rahojaan vieraiden kaupunkien kauppiaille.
 • Toimivamman torin, mielestäni vanha oli hyvä.Peltosaaren nelikaistaista ajorataa ja vihriöitä ei saisi muuttaa. Kyseinen tie on Riihimäen kauneimpia. Ja kun sinne on tulossa uusi hallikin niin liikenteelle pitää olla tilaa. Muutenkin autoilijat pitäisi ottaa huomioon paremmin, eikä näin pienessä paikassa yrittää aina mennä käveliöiden ehdoilla. Esim Peltosaaren hieno töyssy on kaikkea muuta kuin hyvä. Monet ovat siirtyneet takaisin käyttämään Erkyläntietä kun se töyssy on niin ikävä. Mielestäni se on muutenkin turha kun siinä on keskikoroke. Vanhusten hoitoon ja heidän virikkeisiin olisi hyvä kiinnittää huomiota. Vaihteiston ulkoilualue on kiva lisä Riksussa ja sen kehittäminen olisi varmasti fiksua. Mutta siinäkin kannattaa ottaa luonto huomioon, kun mitä enemmän ihmisiä liikkuu niin luonto saattaa kulua. Eli sitäkin maltilla kehittää ja miettiä miten ihmiset saadaan käyttämään tarkoitettuja polkuja. Kun suunnitellaan uusia asukas alueita olisi hyvä suunnitella myös vieraspaikkoja, kun usein pihat ovat niin pieniä, et hyvä kun omat autot mahtuu ja vieraita ei pahemmin pysty kutsumaan kun eivät edes pysty kunnolla jättämään tien viereen kun ovat ahtaita. Eli taas voitaisiin ajatella myös vähän autoilijoita.
  Vanhoille alueillekkin voitaisiin niitä tehdä, varsinkin jos alueen asukkaat näin haluaisivat. Liikenneympyröiden keskelle voisi laittaa jotain Riihimäki aiheista, niinkuin on Hyvinkäällä tai Kalajoella ym paikoissa. Se olisi piristävää niin asukkaille kuin vierailijoille. Esim veturi, tukkeja, lasiin perustuvaa, käsipalloa???
 • Isompia ja parempia koirapuistoja, leikkipuistoja lapsille, hoidettuja metsäalueita ulkoiluun. Useita rakennuksia tulisi julkisivuremontoida, graffitit poistaa tai teettää ammattilaisilla päälle hienot kuvat. Nuoria perheitä tulisi jollain porkkanoilla houkutella asumaan sekä yrittäjiä tyhjillään oleviin liiketiloihin tarjoamaan monipuolisesti palveluja. Etenkin kunnollisia ravintoloita nykyisten pikaruokaloiden tilalle!
 • Ulkopuolisen kpngin talouden tulopohjan uhkiin ja mahdollisuuksiin paneutuvan swot -analyysin/tutkimuksen.
  Aluerakennetta koskevan selvityksen Hki – Tre kasvukäytävällä suhteessa pks:n ja Hlinna-Tre akseliin ja kilpailutekijöistä HyRi -talousalueella ja Rmäen seudun sisällä.
  Realistista suhtautumista K-H maakuntaan ja sen mahdollisuuksiin palvella kaupunkia ja olla kasvun veturi.
  Nykyisiin ja tuleviin realistisiin rahoitusmahdollisuuklsiin sovitetun strategiaprosesin; toiveiden tynnyri särettävä ja täytettävä realiteetteihin perustuvalla visiolla.
  Operatiivista toimintaa tosiasiassa ohjaavalla strategian, johon vireillä oleva yleiskaava sovitetaan.
  Kasvuhypetyksen sijasta tosiasioihin perustuvaa viestintää asukkaisiin, joiden nykyisen palvelutason rahoitus on kriisissä ja mahdollista vain lisääntyvän maksurahoituksen puitteissa.
 • Aseman vieressä oleva vanha sähkölaitos Riihimäen kulttuuritaloksi. Konsertteja, teatteria ja tanssia. Samaan taloon hyvä ravintola. Tai sitten koko talo remontoidaan asunnoiksi. Mahtava sijainti ja mahdollisuus yksilöllisiin kaupunkiasuntoihin.
 • McDonalds takaisin
 • Risteysasema menneisyys voitaisiin kääntää voimavaraksi ja matkailuvaltiksi. Koko asemanseutua Vr:n varikko- voimala- maantien alue- Västäräkki voitaisiin kehittää ns. ”Vanha-Riihimäki” pohjalta. Vr:n makasiinit ja tilat muutettaisiin kulttuurin ja kuppiloiden ym. yrittäjien käyttöön. Mikä olisi hienompi idea kuin se, että risteysaseman vanhassa kauppahallissa (jota ei ole vielä olemassa) myydään luomua ja lähituotantoa ja paikallista kädentyötä (kuten esim. Heinolan Heili tekee). Matkustajakoti tarjoaisi vanhanajan tyyliin edullista ja askeettista majoitusvaihtoehtoa ohikulkumatkalla oleville. Vanha-Riihimäki olisi autovapaata aluetta, ja olisi alueena avoin kaikille Riihimäkeläisille. Ketään ei ajeta pois, vaan kaikki saavat tulla sellaisina kuin ovat. Palkattu ”tori-poliisi”, ei puutu kenenkään olemiseen, vaan katsoo ja raportoi mahdollisista korjaustarpeesta ja ne hoidetaan välittömästi. Paikan ei anneta repsahtaa. Alueella voitaisiin järjestää tunnelmallisia joulutoreja, keskustelutilaisuuksia, kuntalaisten työpajoja ja projekteja ym. Nykyinen keskusta yhdistyisi luontevasti tähän alueeseen.
  Tähän kun vielä yhdistettäisiin Riihimäen ympäri kulkeva , strategiset kohteet huomioiva, ”kehäratamainen tai 7A/B ratikkamainen”, vähintään kahdesti tunnissa kumpaankin suuntaan liikennöivä ja edullinen joukkoliikenne, niin omaa autoa ei tarvitsisi käyttää. Kyyti olisi omilla nurkilla tarjolla n. 15min välein. Hyvin suunniteltu risteävä liikenne mahdollistaa hyvät yhteydet tämän ” päälinjan” pysäkeille.
  Puolimatkankrouvin idea lisäisi matkailua alueella ja lisäksi se lisäisi kaupunkilaisten omaa viihtyvyyttä ja osallisuutta kaupungin katukuvassa.
 • Uuden fresbeegolf radan uhkolaan!! Perusteluja on se että Riuttaan on keskusta hirveän pitkä matka, ja uhkolaan lyhyt. Sitä paitsi uhkolassa on hIenot puitteet radalle ja ihmisiä lähellä
 • Kaupunkimme täytyisi välttää metsien ja muiden luontoalueiden karsimista. Onhan se ymmärrettävää, että kehittyvän kaupingin on laajennuttava ja tarjottava enemmän, mutta eihän kaupunkimme juuri ole, esim. väkiluvultaan, kehittynyt. Miksi puut kiinnostavat niin paljon? Syy on yksinkertainen: peltosaaressa, vahteristossa ja uhkolassa on hakattu metsäalueita pois mm. asuinalueiden luomiseen. Onhan tämä välttämätöntä, mutta esimerkiksi se, että kun alakoulussa on käynyt vahteristossa suunnistamassa ja myöhemmin yläkoulussa samoja reittejä kulkiessa löytääkin itsensä toisen tontilta ja aamunliikuntatunti muuttuukin hieman surullisemmaksi.
 • Citymarket, Tokmanni ym. pitäisi saada houkuteltua samalle puolelle kaupunkia kuin Prisma. Myös uusia liikkeitä
 • Järkevää taloudenhoitoa, EI käytetä verorahoja hidasteisiin ja kukkalaatikoihin!! Asemanseudun kehittämistä toiminnalliseksi ja kutsuvaksi.
 • Riihimäki tarvitsee asukkaita. Perheitä, nuoria, lapsia, maahan muuttaja perheitä jne. Palvelujen tarvitsijoita, kouluja. Kulttuuripalveluja, ja niiden tunnettuuden varmistamista. Kuntapalvelujen realistista ja kuntalaista palvelevaa päivittämistä. Turvallisuutta ja työtä sekä vetovoimaa.
 • Kaupunki ilman oikeaa toria ei ole mikään kaupunki! Graniitinaukio on torin irvikuva…
 • Citymarket, Tokmanni ym. pitäisi saada houkuteltua samalle puolelle kaupunkia kuin Prisma. Myös uusia liikkeitä.
 • Riihimäki tarvitsee kunnon keskustan juna-aseman ympärille.
 • Riihimäki tarvitsee lapsille perhepuiston, esim. Lahdessa Launeen perhepuisto.
 • Riihimäki tarvitsee kylpylän
 • Mielessäni  on paljon ideoita: asemanseudun punaisiin vanhoihin tiilirakennuksiin  kahviloita, pieniä ruokapaikkoja, butiikkeja, näyttelyitä,  harrastustoimintaa, käsityöläisten myynti- ja näytöspaikkoja,  kukkakauppoja, hattukauppoja, räätäleitä, suutareita ym. ym. Ihan  keskustaan kävelykatu, joka loppuisi Keskuskadun kohdalle! Kävelykadulle  kahviloita, ruokapaikkoja, kenkä- ja vaatekauppoja yms. sekä paljon  kukkaistutuksia, valaistuksia, kynttilöitä (jos mahdollista laittaa)  yms. Ehkä ihmiset lähtisivät liikkeelle, ja keskusta täyttyisi  kävelijöistä, jotka tapaisivat toisiaan ja piipahtaisivat butiikeissa,  kahviloissa jne.
 • Haaste Riihimäellä: Kuntalaiset haluavat kaupungilta omaa laadukasta kulttuuritarjontaa.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1