Terveyspalvelut

Terveyskeskus ja neuvola

Kun tarvitset ajan yleislääkärille tai hoitajalle ja asialla ei ole kiire, soita terveyskeskuksen ajanvaraustoimistoon ja varaa aika etukäteen.

Kaupungin terveydenhuolto hoitaa myös mielenterveysongelmia ja antaa hammashoitoa.

Kysy, voitko päästä esimerkiksi englantia puhuvan yleislääkärin vastaanotolle. Jos tarvitset tulkkia lääkärin vastaanotolla, muista kysyä aina etukäteen, voidaanko sinulle tilata tulkki!

Alle kouluikäisten terveysasiat hoitaa neuvola. Neuvolassa seurataan lapsen kasvua, annetaan tarpeelliset rokotukset ja tuetaan vanhempia lapsen eri ikävaiheissa.

Koululaisten terveydenhuollosta vastaa kouluterveydenhuolto. Kun lapsi sairastuu, ota yhteyttä terveyskeskukseen.

Muut terveyspalvelut

Erikoissairaanhoitoa antaa Kanta-Hämeen keskussairaala. Erikoissairaanhoitoa varten tarvitset lähetteen terveyskeskuslääkäriltä tai yksityiseltä lääkäriltä.

Terveyspalveluita tarjoavat myös yksityiset lääkäri- ja hammaslääkäriasemat. Hoitoon pääsee nopeammin, mutta hoito on kalliimpaa kuin terveyskeskuksessa. Kela maksaa takaisin osan yksityisten terveyspalvelujen maksuista.

Apteekit

Jos saat lääkäriltä lääkereseptin, voit ostaa lääkkeen apteekista. Ota apteekkiin mukaan resepti ja Kela-kortti. Kun näytät Kela-kortin, saat reseptilääkkeen halvemmalla.

Sosiaaliturva

Kela tukee maahanmuuttajia monilla tavoin. Kelasta voit saada rahallista tukea ja neuvontaa myös muissa asioissa.

Lisätietoja Kelasta >>

Kaupungin sosiaalitoimesta voi hakea toimeentulotukea, jos perheen rahat eivät riitä pakollisiin menoihin.

Jokaisella kunnalla on potilas- ja sosiaaliasiamies. Jos olet tyytymätön saamaasi sosiaali- tai terveyspalveluun, voit pyytää apua potilas- ja sosiaaliasiamieheltä.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2