Asuminen ja asunnon hankkiminen

Ahjolankatu 2Suomessa voit asua vuokra-asunnossa, ostaa oman asunnon tai hankkia asumisoikeusasunnon. Vuokra-asuntoa voit etsiä lehti-ilmoituksista, Internetistä tai ilmoitustauluilta. Kysy asuntoja myös tuttaviltasi.

Vuokra-asunto

Vuokra-asunnosta maksat vuokraa joka kuukausi. Vuokra-asuntoa ei voi ostaa omaksi. Kaupungin vuokra-asuntoa voit kysyä kaupungin asumispalveluista. Kaupungin vuokra-asuntoon on valintaperusteina asunnontarve, varallisuus ja tulot.

Yksityiset vuokranantajat ja kiinteistövälittäjät ilmoittavat vuokra-asunnoista esimerkiksi paikallislehdissä ja Internetissä.

Oma asunto

Oman asunnon ostoa varten voi saada pankista lainaa. Lainaa voi yleensä saada vain, jos on työssä ja saa säännöllistä palkkaa. Omistusasunnosta maksetaan joka kuukausi yhtiövastiketta. Jos rakennat oman talon, voit hakea kaupungilta taloa varten tonttia.

Asumisoikeusasunto

Kun hankit asumisoikeusasunnon, maksat vain osan asunnon hinnasta. Tämän lisäksi maksat joka kuukausi asumisoikeusmaksua. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitset jonotusnumeron, jonka saat kaupungin asumispalveluista. Asumisoikeusasunnon voi saada, jos ei ole paljon omaisuutta.

Opiskelija-asunnot

Tietoa opiskeluasunnoista

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 2 Kyllä 1 Ei 2