Kaupunginjohtajan tentti

Seppo Keskiruokanen

kuva Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen, kuvaaja Päivi LazarovKaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen vastaa kahdeksaan kotikaupunkiaan koskevaan kysymykseen.

1. Kauanko olet asunut Riihimäellä?
Olen asunut Riihimäellä yli kolmekymmentä vuotta.

2. Mikä sai aikoinaan muuttamaan paikkakunnalle?
Tulin Riihimäelle apulaiskaupunginjohtajaksi vuonna 1984. Yksi keskeinen syy hakeutua Riihimäelle oli sen erinomainen sijainti keskellä eteläistä Suomea.

3. Mainitse kaupungin kolme tärkeintä vahvuutta.
Tärkeimpiä vahvuuksia ovat kaupungin erinomainen sijainti, viihtyisä ja toimiva kaupunkikokonaisuus sekä kaupungin vahva myönteinen kehitys.

4. Miksi yksityishenkilön tai perheen kannattaisi muuttaa Riihimäelle?
Riihimäki tarjoaa monipuolista ja Etelä-Suomen hintatasolla edullista asumista asumismuodosta riippumatta. Tilaa on niin rakentajille kuin kerrostaloasujille.

Välimatkat kaupungissa ovat lyhyet ja palvelut helposti saatavissa. Vapaa-ajan viettoon löytyy vaihtoehtoja monipuolisesta kulttuuri-, liikunta- ja tapahtumatarjonnasta.

5. Mitä tarjottavaa Riihimäellä on yrityksille?
Riihimäellä riittää yrityksille toimitiloja ja tontteja. Myös markkinoiden läheisyys, koulutetun työvoiman saatavuus ja hyvät liikenneyhteydet ovat asioita, joita paikalliset yritykset arvostavat. Meiltä löytyy myös erinomaiset yrityspalvelut, mm. Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n ja FirstRound Oy:n kautta.

6. Mitä mieltä olet kaupungin palvelutarjonnasta?
Riihimäen väestönmuutos on viime vuodet ollut positiivinen. Kasvuvauhti on kova, mutta kuitenkin vielä siedettävä. Kasvava väestömäärä aiheuttaa paineita kaupungin palveluiden tuottamiseen. Lisääntyneeseen kysyntään on kuitenkin pystytty vastaamaan ja vastataan tulevaisuudessa entistä paremmin.

Kaupalliset ja muut yksityiset palvelut ovat Riihimäellä tätä nykyä erittäin hyvät. Kaikki tarvittava löytyy kaupungin rajojen sisäpuolelta!

7. Miltä näyttää kaupungin tulevaisuus?
Kaupungin tulevaisuus vaikuttaa hyvin valoisalta niin tuotannon, työllisyyden kuin väestönkehityksen osalta. Riihimäen seutukunta oli Kuntaliiton Rakennemuutoskatsauksen mukaan kymmenen menestyneimmän seutukunnan joukossa Suomessa.

8. Mikä on ollut tähänastisen kaupunginjohtajaurasi paras hetki?
Yksi parhaita hetkiä on ehdottomasti ollut kauppakeskus Atomin avaaminen yleisölle.

Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen,
puh.  (019) 758 4010

Sähköposti: etunimi.sukunimi@riihimaki.fi


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 2 Kyllä 4 Ei 2