Pompoti-kahvila

Yrittäjäksi Riihimäelle?

Riihimäellä on tarjolla monipuolista ja laadukasta neuvontaa ja tukea – henkistä ja rahallista – alkavalle yrittäjälle.

Yrittäjäksi voi tyypillisesti ryhtyä ostamalla toimivan yrityksen tai perustamalla uuden. Molempia vaihtoehtoja kannattaa selvittää ennen yrittämispäätöstä, onhan kyseessä on kuitenkin yksi tärkeimmistä päätöksistä.

  • Toimivan yrityksen ostaminen
  • Franchise-yrittäjäksi ryhtyminen
  • Neuvontapalvelut
  • Tuet alkavalle yritykselle
  • Puuttuuko liikeidea?
  • Palveluita netissä

Toimivan yrityksen ostaminen

Olemassa olevalla yrityksellä on olemassa oleva asiakaskunta ja toimintarutiinit. Yrityksiä on myynnissä jatkuvasti. Netistä löytyy mm. erilaisia yritysvälittäjiä ja yrittäjäjärjestöjen Yrityspörssi.

Franchise-yrittäjäksi ryhtyminen

TE-toimiston www.mol.fi -sivujen työpaikkahaussa voi erikseen hakea yrittäjän paikkoja. Siellä on tarjolla tilaisuuksia etenkin franchising-yrittäjälle.  Esimerkiksi monet ketjuihin kuuluvat liikkeet ovat nykyään tällaisia. Tällöin liiketoimintakonsepti ostetaan ketjulta, eikä sitä joudu itse kehittämään. Varjopuolena on ketjuyrittäjäksi ryhtymisen hinta ja ketjun veloittamat jatkuvat maksut. Lisätietoja löydät osoitteesta www.franchising.fi

Neuvontapalvelut alkavalle yrittäjälle

Uusyrityskeskus

Ensikontakti kaikille yrittäjäksi ryhtyville on paikallinen Uusyrityskeskus. Hyvinkään-Riihimäen Seudun Uusyrityskeskus auttaa ja neuvoo asiakkaitaan kehittämään yritysideaansa toimivaksi liiketoimintasuunnitelmaksi, jotta perustettavalla yrityksellä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset kannattavaan toimintaan. Se antaa lausunnot starttirahaa varten, analysoi liikeideaa ja neuvoo yrityksen perustamisessa ja muissakin asioissa.

FRC Yrityskiihdyttämö – Riihimäen yrityshautomo

Mikäli alkava toiminta on sellaista, että sitä voisi harjoittaa paikallisessa yrityshautomossa, FRC Yrityskiihdyttämössä, on tämä vaihtoehto ehdottomasti syytä käydä läpi. FRC Yrityskiihdyttämö on suunnattu kasvuhakuisille ja uutuusarvoa omaaville yrityksille. Hautomoon sijoittuvalla yrityksellä on mahdollisuus Ely-keskuksen hautomotukeen. FRC Yrityskiihdyttämö -yritys pääsee suoraan käsiksi First Round Center yritysten palveluihin sekä verkostoihin ja asiakasyritys saa hautomon henkilökunnalta tukea koko hautomossaoloajan.

Lisätietoja: Jouko Koskinen, p. 050 533 3434

Ideaportti / First Round Center

Riihimäen Matkakeskuksessa toimiva First Round Center tarjoaa palveluita sinulle, jolla on innovatiivinen liikeidea.  Nämä palvelut ulottuvat idean suojauksesta aina tuotekehitykseen, rahoitukseen ja pääomasijoituksen hankintaan asti.

First Round Centerissä sinua avustetaan myös niissä lukuisissa tukimuodoissa joita innovatiivisen liikeidean käynnistämiseen Suomessa löytyy. Yksi sellainen on Keksintösäätiön alueellinen Tuoteväylä-toiminta, jonka Hämeen tiimin jäseninä toimii First Round Centeristä useampikin henkilö. Muita tukimuotoja, joissa  First Round Center auttaa ovat mm. ELY-keskusten tukemat TuoteStart, DesignStart, PK-LTS ja Tuotto+ ja Tekesin NIY (Nuoret Innovatiiviset Yritykset) -ohjelma.

Lisätietoja: Jouko Koskinen, p. 050 5333 434.

YritysSuomi-puhelinpalvelu alkaville yrittäjille

YritysSuomi-puhelinpalvelusta saat tietoa, ohjausta ja neuvontaa yritystoiminnan aloittamisesta, p. 029 502 0500.

Tuet alkavalle yritykselle

Yhteiskunta tukee monin tavoin yrittäjäksi ryhtyvää.

Starttiraha

Jokaiselle kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtyvälle on mahdollista saada starttirahaa. Tämä helpottaa mukavasti yrittäjätoiminnan alkua, jolloin tuotot on vielä alhaalla ja toiminnan käynnistäminen syö rahaa. Starttirahaan on nykyään oikeus myös palkkatyöstä suoraan yrittäjäksi siirtyvällä. Starttirahahakemus ja lisätietoa löytyy täältä.

Hautomotuki

Hautomoon sijoittuvalla yrityksellä on mahdollisuus hautomotukeen, joka on tukea yrittäjän palkkaan, vuokrakuluihin ja ostettaviin palveluihin.

Keksintösäätiön tuki

Keksintösäätiö rahoittaa nykyään muutakin kuin patentointia ja keksintöjä. Tuki on pääsääntöisesti avustusta, joka maksetaan takaisin, jos yritystoiminta tuottaa tulosta. Tukea haetaan ottamalla yhteyttä ELY-keskuksen innovaatioasiantuntija Eino Jokiseen, p. 050 348 7753 tai Hämeen Tuoteväylä -tiimin jäseneen, joita Riihimäellä ovat

  • Ilmo Leikas, Suomen Tuotekehitysyhdistys SYTKY ry, p. 040 015 0239

ELY-keskuksen kehittämis- ja investointiavustukset

Alkavat yritykset, kuten myös jo toimivat yritykset voivat Riihimäellä saada tukea kehittämiseensä 50 % kokonaiskustannuksista. Myös avainhenkilön palkkaamiseen voi saada 50 % tukea 1-2 vuoden ajalle.

Lisäksi tukea voi saada investointeihin. Investointiavustukset ovat Riihimäellä taajama-alueen ulkopuolella sijaitseville mikroyrityksille (alle 10 työntekijää) 30 %, muille mikro- ja pienyrityksille 20 % sekä keskisuurille yrityksille 10 %.

Lisätietoja: Hämeen ELY-keskus, Eero Iso-Pietilä, p. 050 339 2536 ja Matti Nykänen, p. 050 395 5406.

Finnvera

Finnvera tarjoaa rahoitusta ja asiantuntemusta yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin rahoitustarpeisiin.

Puuttuuko liikeidea?

Puuttuuko sinulta hyvä liikeidea omaan yritykseen?

First Round Oy

Riihimäellä toimivan First Round Oy:n kautta etsitään yrittäjiä erilaisiin patentilla tai muulla tavoin suojattuihin innovatiivisiin liikeideoihin. Sivujen kautta voi ilmoittautua kiinnostuneeksi ryhtymään yrittäjäksi.

Lisätietoja: First Round Oy, Jouko Koskinen, p. 050 533 3434

Palveluita netissä


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0