Yrittäjäksi Riihimäelle?

Riihimäellä on tarjolla monipuolista ja laadukasta neuvontaa ja tukea – henkistä ja rahallista – alkavalle yrittäjälle.

Yrittäjäksi voi tyypillisesti ryhtyä ostamalla toimivan yrityksen tai perustamalla uuden. Molempia vaihtoehtoja kannattaa selvittää ennen yrittämispäätöstä, onhan kyseessä on kuitenkin yksi tärkeimmistä päätöksistä.

  • Toimivan yrityksen ostaminen
  • Franchise-yrittäjäksi ryhtyminen
  • Neuvontapalvelut
  • Tuet alkavalle yritykselle
  • Puuttuuko liikeidea?
  • Palveluita verkossa

Toimivan yrityksen ostaminen

Olemassa olevalla yrityksellä on olemassa oleva asiakaskunta ja toimintarutiinit. Yrityksiä on myynnissä jatkuvasti. Netistä löytyy muun muassa erilaisia yritysvälittäjiä ja yrittäjäjärjestöjen Yrityspörssi.

Franchise-yrittäjäksi ryhtyminen

TE-toimiston verkkosivujen työpaikkahaussa voi erikseen hakea yrittäjän paikkoja. Siellä on tarjolla tilaisuuksia etenkin franchising-yrittäjälle. Esimerkiksi monet ketjuihin kuuluvat liikkeet ovat nykyään tällaisia. Tällöin liiketoimintakonsepti ostetaan ketjulta, eikä sitä joudu itse kehittämään. Varjopuolena on ketjuyrittäjäksi ryhtymisen hinta ja ketjun veloittamat jatkuvat maksut. Lisätietoja löydät osoitteesta www.franchising.fi

Neuvontapalvelut alkavalle yrittäjälle

Uusyrityskeskus

Ensikontakti kaikille yrittäjäksi ryhtyville on paikallinen Uusyrityskeskus, joka toimii osana Yritysvoimalaa. Se auttaa ja neuvoo kehittämään yritysidean pohjalta toimivan liiketoimintasuunnitelman, jotta perustettavalla yrityksellä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset kannattavaan toimintaan. Se tarjoaa Startti+palveluita, analysoi liikeideaa ja neuvoo yrityksen perustamisessa ja muissakin asioissa.

First Round Oy

Riihimäen Voimalassa toimiva First Round Oy tarjoaa yrityskiihdyttämöpalveluita sinulle, jolla on innovatiivinen liikeidea.  Nämä palvelut ulottuvat idean suojauksesta aina tuotekehitykseen, rahoitukseen ja pääomasijoituksen hankintaan asti.

First Round Oy :ssä sinua avustetaan myös niissä lukuisissa tukimuodoissa joita innovatiivisen liikeidean käynnistämiseen Suomessa löytyy.

YritysSuomi-puhelinpalvelu alkaville yrittäjille

YritysSuomi-puhelinpalvelusta saat tietoa, ohjausta ja neuvontaa yritystoiminnan aloittamisesta, p. 029 502 0500.

Tuet alkavalle yritykselle

Yhteiskunta tukee monin tavoin yrittäjäksi ryhtyvää.

Starttiraha

Jokaiselle kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtyvälle on mahdollista saada starttirahaa. Tämä helpottaa mukavasti yrittäjätoiminnan alkua, jolloin tuotot on vielä alhaalla ja toiminnan käynnistäminen syö rahaa. Starttirahaan on nykyään oikeus myös palkkatyöstä suoraan yrittäjäksi siirtyvällä. Starttirahahakemus ja lisätietoa löytyy täältä.

ELY-keskuksen kehittämis- ja investointiavustukset

Alkavat yritykset, kuten myös jo toimivat yritykset voivat Riihimäellä saada tukea kehittämiseensä 50 % kokonaiskustannuksista.

Lisäksi tukea voi saada investointeihin. Investointiavustukset ovat Riihimäellä taajama-alueen ulkopuolella sijaitseville mikroyrityksille.

Lisätietoja: Hämeen ELY-keskus

Finnvera

Finnvera tarjoaa rahoitusta ja asiantuntemusta yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin rahoitustarpeisiin.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0