Rakennusten selvitystyö

Riihimäellä on tarkoitus saattaa rakennustiedot ajan tasalle, koska niiden on havaittu olevan puutteellisia. Rakennusvalvonnan työryhmä on loppuvuodesta 2017 käynnistänyt rakennusten selvitystyön.

Kysely on lähetetty (viikolla 3/2018) ensimmäisessä vaiheessa kiinteistön tai rakennuksen omistajille pääasiassa alueille Petsamo, Mattila ja Metsäkorpi. Kysely on lähetetty vain yhdelle omistajista satunnaisvalinnan mukaan.

Kaupunki toimittaa kiinteistöiltä kerätyt tiedot verohallintoon tarkastusta varten.

Maastokäyntejä kiinteistöille tarvittaessa

Kiinteistöille tehdään tarvittaessa maastokäyntejä kevään ja kesän 2018 aikana. Rakennusvalvontaviranomaisella on oikeus perustelluista syistä päästä kiinteistölle (MRL 183 §). Rakennukset mitataan ulkomitoin, sisätiloihin ei mennä. Rakennuksista kirjataan lukumäärä, tyyppi, sijainti ja pinta-ala.

Tietojen päivittäminen tai lomakkeen palauttamisen jälkeen suoritettava maastokäynti on maksuton.

Tiedot voi ilmoittaa myös sähköisesti

Rakennusten tiedot voi täyttää suoraan sähköiseen lomakkeeseen.

Lomakkeen täyttöohje:

Kiinteistötunnus on neliosainen numerosarja (kaupunki–kylä–talo–tila) esim. 694–403–4–173. Kiinteistötunnus löytyy muun muassa kiinteistöveropapereista.

Rakennuksen valmistumisvuosi: täsmällisen vuoden puuttuessa arvio riittää.

Kuisti: Loma-asunnoissa umpinainen kuisti lasketaan mukaan rakennuksen pinta-alaan. Asuintaloissa vain lämpöeristetty kuisti lasketaan talon kokonaispinta-alaan.

Kokonaispinta-ala lasketaan rakennuksen ulkomittojen mukaan. Se sisältää rakennusten kaikkien kerrosten, kellareiden, lämpöeristettyjen kuistien ja ullakoiden pinta-alat laskettuna yhteen. Tarvittaessa pinta-ala voidaan laskea rakennuspiirustuksista.

Mukaan ei lasketa korkeudeltaan alle 160 cm tiloja tai parvekkeita ja katoksia (katos on rakennelma tai rakennuksen osa, jonka kiinteiden seinien pinta-alasta on avoinna vähintään 30 %).

Mikäli kiinteistöllä on muita rakennelmia, ilmoittakaa myös niiden tyyppi, esimerkiksi tuulivoimala tai radiomasto. Myös kiinteistöllä sijaitsevat purkukuntoiset rakennukset kuten hylätyt vajat on ilmoitettava.

Ilmoittakaa myös maa- ja metsätalouden käytössä olevat rakennukset.

Kokonaispinta-alaltaan alle 5 m² rakennuksia ei tarvitse ilmoittaa.

Tiedustelut ja yhteydenotot

 

Anne Uuttu-Millasnoore
projektityöntekijä
019 758 4112

Kyösti Piipponen
rakennusvalvontapäällikkö
019 758 4150
Yksikön päällikkö, rakennusluvat, ohjaus ja neuvonta

Ari Matinlassi
paikkatietokoordinaattori
019 758 4841

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) riihimaki.fi.

Lisätietoja

Kiinteistövero

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2