Rakennusten selvitystyö

Riihimäellä on tarkoitus saattaa rakennustiedot ajan tasalle, koska niiden on havaittu olevan puutteellisia. Rakennusvalvonnan työryhmä on loppuvuodesta 2017 käynnistänyt rakennusten selvitystyön.

Vuonna 2018 lähetettiin  kyselykirje kiinteistön tai rakennuksen omistajille pääasiassa alueille Petsamo, Mattila ja Metsäkorpi.

Vuonna 2019 kyselykirje on lähetetty kiinteistön tai rakennuksen omistajille pääasiassa alueille Harjukylä, Suokylä, Koivistonmäki ja Peltokylä. Kysely on lähetetty vain yhdelle omistajista satunnaisvalinnan mukaan.

Kaupunki toimittaa kiinteistöiltä kerätyt tiedot verohallintoon tarkastusta varten.

Maastokäyntejä kiinteistöille tarvittaessa

Rakennusvalvontaviranomaisella on oikeus perustelluista syistä päästä kiinteistölle (MRL 183 §). Rakennukset mitataan ulkomitoin, sisätiloihin ei mennä. Rakennuksista kirjataan lukumäärä, tyyppi, sijainti ja pinta-ala.

Tietojen päivittäminen tai lomakkeen palauttamisen jälkeen suoritettava maastokäynti on maksuton.

Tiedot voi ilmoittaa myös sähköisesti

Rakennusten tiedot voi täyttää suoraan sähköiseen lomakkeeseen.

Lomakkeen täyttöohje:

Kiinteistötunnus on neliosainen numerosarja (kaupunki–kylä–talo–tila) esim. 694–403–4–173. Kiinteistötunnus löytyy muun muassa kiinteistöveropapereista.

Rakennuksen valmistumisvuosi: täsmällisen vuoden puuttuessa arvio riittää.

Kuisti: Loma-asunnoissa umpinainen kuisti lasketaan mukaan rakennuksen pinta-alaan. Asuintaloissa vain lämpöeristetty kuisti lasketaan talon kokonaispinta-alaan.

Kokonaispinta-ala lasketaan rakennuksen ulkomittojen mukaan. Se sisältää rakennusten kaikkien kerrosten, kellareiden, lämpöeristettyjen kuistien ja ullakoiden pinta-alat laskettuna yhteen. Tarvittaessa pinta-ala voidaan laskea rakennuspiirustuksista.

Mukaan ei lasketa korkeudeltaan alle 160 cm tiloja tai parvekkeita ja katoksia (katos on rakennelma tai rakennuksen osa, jonka kiinteiden seinien pinta-alasta on avoinna vähintään 30 %).

Mikäli kiinteistöllä on muita rakennelmia, ilmoittakaa myös niiden tyyppi, esimerkiksi tuulivoimala tai radiomasto. Myös kiinteistöllä sijaitsevat purkukuntoiset rakennukset kuten hylätyt vajat on ilmoitettava.

Ilmoittakaa myös maa- ja metsätalouden käytössä olevat rakennukset.

Kokonaispinta-alaltaan alle 5 m² rakennuksia ei tarvitse ilmoittaa.

Tiedustelut ja yhteydenotot

 

Anne Uuttu-Millasnoore
projektityöntekijä
040 630 9831

Kari Ora
talous- ja hallintojohtaja
050 500 1945

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) riihimaki.fi.

Lisätietoja

Kiinteistövero

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2