Puistot

Kastanjapuisto

Kastanjapuisto on suosittu piknikpuisto aivan Atomi- ja Neutroni-kauppakeskusten tuntumassa Eteläisen Asemakadun ja Kulmalan Puistokadun kulmauksessa. Katso Kastanjapuiston sijainti kartalla.

Näkymä Kastanjapuiston suihkulähteelle

Keskuspuisto

Keskuspuisto sijaitsee Valtakadun, Pohjoisen Rautatienkadun ja Kauppakadun välisellä alueella.  Puistossa on erittäin suosittu lasten leikkipaikka. Kesäkautena puiston lammessa on suihkulähde. Katso Keskuspuiston sijainti kartalla.

Keskuspuisto

 

Kolmiopuisto

Kolmiopuisto sijaitsee Hämeenkadun ja Valtakadun risteyksessä. Puistossa on kesäkautena suihkulähde. Katso Kolmiopuiston sijainti kartalla.

Kuva kolmiopuistosta Riihimäeltä.

Perhospuisto

Riihimäen Perhospuisto sijaitsee Juppalan kaupunginosassa Untolantiehen, Paavolantiehen ja Petsamonkatuun rajoittuvalla puistoalueella (Linjapuisto) lähellä Riihimäen ravirataa. Puiston tarkoituksena on mahdollistaa Suomen päivä- ja yöperhosten katselu vapaasti niittymäisessä maisemassa, johon liittyy oleellisesti lasten leikkipaikka. Puistoon on istutettu luonnon niittykasvien lisäksi koristekasveja, joissa perhoset viihtyvät.

Puiston pinta-ala on noin 2,5 ha ja se liittyy läheisesti noin 20 ha:n puisto- ja omakotialueeseen. Yleisimpiä päiväperhoslajeja on tavattu noin 20 eri lajia. Näyttävimmät perhoset, muun muassa neito-, ohdake- ja amiraaliperho, tavataan puistossa loppukesästä. Mutta alkukesästäkin puistossa riittää katseltavaa. Lisäksi voi vaikka kuunnella heinäsirkkojen konserttia.

Alueella on opastaulu, joka kertoo perhosten elämästä. Etenkin kyseisenä aikana ajankohtaiset perhoslajit on esitetty värikuvien kera.

Katso Perhospuiston sijainti kartalla.

Perhospuisto

Rautatienpuisto

Rautatienpuisto on Riihimäen vanhin puisto, sen rakentuminen alkoi 1850-luvulla. Se sijaitsee rautatieaseman ja ydinkeskustan välissä. Puisto on miellyttävä, rauhallinen keidas vanhoine puuistutuksineen ja asuintaloineen. Puistossa sijaitsee Riihimäen kaupunginmuseo. Alueen länsireunaa hallitsee Riihimäen keskuskirkko. Katso Rautatienpuiston sijainti kartalla.

Vuosimallia 1858 olevassa ratainsinöörin talossa toimii nykyään kaupunginmuseo.

Tehtaankadun näyttelypuisto

Tehtaankadun näyttelypuistossa on kaksi lampea, istutuksia sekä erilaisia pinnoiteratkaisuja. Puisto sijaitsee Tehtaankadulla Mattilan teollisuusalueen pohjoispäässä. Puiston vieressä sijaitsevat Suomen lasimuseo ja Suomen metsästysmuseo. Katso Tehtaankadun näyttelypuiston sijainti kartalla.

Näkymä Tehtaankadun näyttelypuiston suihkulähteelle
Tehtaankadun näyttelypuisto.

Urheilupuisto

Urheilupuiston koivikko on kuuluisa kauneudestaan. Alueella on komea vesitorni, jonka ylätasanteella on kesäisin avoinna näköalaravintola. Uimala, uimahalli, urheilutalo sekä yleisurheilu- ja jalkapallokentät löytyvät puistoalueelta. Puisto on myös Kansainvälisten Erämessujen pitopaikka. Katso Urheilupuiston sijainti kartalla.

Urheilupuiston ja maauimala ilmasta kuvattuna
Näkymä vesitornista Urheilupuistoon.

Kukkaistutukset ja kukkapellot

Pääsiäisen aikaan Riihimäkeä koristaa 12 000 ruukkunarsissia. Kesäaikaan 15 000 ryhmäkasvia tuo värikkyyttä ja silmäniloa kaupunkiin. Elo-syyskuussa kukkii miljoona auringonkukkaa sisääntuloteiden kukkapelloissa.

Kukkaistutus, jossa kukista muodostuu sana koti.

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 16 Ei 8 Kyllä 16 Ei 8