Auringonkukkapelto

Puistot ja metsät

Riihimäen tiivistä puistomaisesta kaupungista löytyy useita viheralueita aina historiallisesta Rautatienpuistosta, kukkivaan Perhospuistoon ja hämyisiin metsiin.

Puistojen ja muiden yleisten alueiden suunnittelusta sekä metsien hoidon suunnittelusta vastaa kunnallisteknisen suunnittelukeskuksen kaupunkiympäristön palvelualue. Kaupunkitekniikan keskuksen puistopalvelut rakentaa ja hoitaa puistoja, niiden leikki- ja luistelukenttiä sekä liikenne- ja muiden yleisten alueiden viheralueita. Vastuuualueelle kuuluu myös puistometsien, puistojen patsaiden ja muiden muistomerkkien hoito sekä kaupungin koristelu.

 

Jukkolan päiväkoti_ Metsässä on ihanaa

Puun kaataminen tontilta

Puun kaataminen asemakaavoitetulla alueella ei aina tarvitse kaatolupaa.

Suuremmille puunkaatotoimenpiteille tarvittavan maisematyöluvan myöntää rakennusvalvonta.

Mikäli et ole varma puunkaatoon liittyvästä luvanvaraisuudesta, ota yhteyttä rakennusvalvontaan.

Lue lisää puiden kaatamiseen liittyvästä maisematyöluvasta täältä

Mitä tehdä puutarhajätteelle ja risuille?

Kaupunki ei vastaanota puutarhajätettä tai risuja. Kiinteistönomistajan on itse huolehdittava asianmukaisesta puutarhajätteen ja lehtien kompostoinnista tai risujen hakettamisesta. Puutarhajätteen kippaaminen kaupungin yleisille alueille tai lähimetsiin on kielletty. Puutarhajätteen mukana luontoon saattaa  päästä puutarhakarkulaisia eli vieraslajeja.

Jos omalla kiinteistöllä ei ole mahdollisuutta puutarhajätteen käsittelyyn, tulee puutarhajäte kuljettaa sitä vastaanottavaan paikkaan, lisätietoja Kiertokapula.